Je to trochu OT, ale stalo se vám někomu, že dítě začalo úplně odmítat knížky? Syn (čtyři a čtvrt roku) si se mnou rád prohlížel od nejútlejšího věku, později jsme přešli na knížky s trochou textu, potom na příběhy se sem tam obrázkem a teď najedno už je to několik týdnů, co nechce číst nic. Když jsem několikrát vzala knížku a pokusně začala nahlas číst, jestli se přeci jen nechytne, raději se houpal na houpačce a ani se nepřišel podívat na obrázky. Zkoušela jsem různé knížky s různými příběhy, prostě nechce. Předevčírem jsem zkusila krátkou pohádku o Vasilu Nuzákovi a Marko Boháčovi, v půlce pohádky přišel, lehl si vedle mě, už jsem se v duchu radovala. A když jsem dočetla něco jako "a Marko Boháč byl potrestaný a Vasil Nuzák žil s jeho dcerou šťastně až do smrti", řekl "a víš, co udělala ta robotí kamarádka? Představ si, odklopila si hlavu a dala si do těla svíčku, chachachaa." A včera mi řekl, že knížky nemá rád :(
Tak nevím. Je to přechodná fáze? Mám ho nechat být a doufat, že ho to časem pustí? Aspoň jsem včera z knihovny přinesla knížku pokusů, aby na knížky nezanevřel úplně, ale dál netuším...