• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BALAENA: Díky. Jakuba jsme ještě nečetli, ale Fantastický pan Lišák měl úspěch, tak dám Walliamsovi šanci :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYBKA: dítě to čte. a nevypadá to úplně blbý.
    je to zhruba na stejnej věk jako Roald Dahl. čili jestli to u vás je na Jakuba a obří broskev, je to i na Pana Smraďocha.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: MARKYSHA: Bude líp! Ještě nedávno byl M. večer buď tak unavenej, že u čtení usnul, nebo šel na chvíli na tátou na chlapskou čtvrthodinku, teď už poslouchá s holkama. Zvládá i Ronju dceru loupežníka :-)

    Kdo máte trochu starší děti - znáte Davida Walliamse? Dá se to číst?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: jaj to přesně máme, takovou sadu různých knížek do kapsiček v metru na stěnu, ne? Mně hlavně vadí číst něco dokola, zvlášť něco takového.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARKYSHA: ale ty veršíky jsou hezký, asi jsem infantilní, ale mně se líbí :-)

    Medvědice s medvídětem
    vedou život veselý
    a když najdou něco k snědku
    tak se spolu rozdělí
    :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: no tak to mám taky, většinou čtu teda každýmu zvlášť a ten první/druhá si mezitím můžou potichu hrát. Ale radši tohle než Krtečka, to je zlo zloucí, jak se jednou nechal slyšet Tonda: "nevím, jaký hlupák to napsal".
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: u nás večerní čtení teď několik týdnů (spíš měsíců) vypadá tak, že starší holky leží a poslouchají a nejmladší řádí v postýlce, dělá na nás Baf, zpívá, bouchá něčím o zeď a mezitím vydává všechny ostatní myslitelné hluky. A já sedím a čtu předstírajíc, že je tam ticho a pak si léčím hlasivky.. Přes den společné čtení absolutně no way, ale starší už si čtou samy, pětiletá si přelouská komiks, devítiletá dělá rekordy v tloušťce knih (právě čte Tobiáše Lolnesse). Ale běda, když začnu někomu něco číst, to se na mě sesypou aby jim nic neuniklo a během dvou minut je z toho peklo :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no, knížky... já teď se smutkem zjistila, že nejvhodnějším čtivem pro naši bandu (5 a čtvrt a dvojčata 3,5 roku) je Krteček. Protože jedno čtvřverší na stránce plné jednoduchých obrázků je tak to maximum, na kterém udrží pozornost všichni tři najednou :-(

    ne že by každý z nich nedokázal vyslechnout separátně několikastránkovou pohádku nebo příběh. Na to mají. Ale pokud se čte všem třem naráz, tak jeden poslouchá, druhý napůl, a třetí by nejradši běhal kolem, takže začne šťouchat do druhého, který se přidá, případně do prvního, který si začne stěžovat...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Hlásím naprostou fascinaci několika dětí v okolí knihou Adam a koleno od Dagmarky Urbánkové. Pro věk tak 2-3 roky, možná i pro trochu menší hodně rozumějící. Znám ji dlouho, ale přišlo mi, že mého Tobíka nezaujme (přišlo mi, že pro něj nebude přehledná), dost jsem se ale pletla...
    Adam a koleno - Dagmar Urbánková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/162496/adam-a-koleno/
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TUVDEN_NIMA:
    Teď čteme druhý díl. Dcera jak zase trochu poporostla, tak už to daleko víc chápe a aplikuje v životě... zrovna dneska na návštěvě snědla domácí holčičce jeden dílek z adventního kalendáře, a pak jsme si povídaly o tom, jak se i Lauře vždycky ulevilo, když řekla jakou lumpárnu zase vyvedla :-)
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    ANNNA: no díky, já asi před měsícem prohledala u rodičů celou knihovnu, abych tuhle knihu našla. nemohla jsem si vzpomenout na název! hledala jsem ji pro dceru a teď už vím! :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Probíraly se tu knížky o zajících - úplně náhodou jsem narazila na tohle:
    Zajíčkova cesta
    http://www.hugochodibos.cz/knizky/581-zajickova-cesta.html

    Mimochodem, ten Hugo chodí bos se mi fakt líbí!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    nemáte někdo Výletovník od Adély Ručkové Moravcové? Zaujalo mě to a ráda bych to pořídila synovi a synovci, jen bych nerada koupila nějakou úplnou blbost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: mám stejný problém :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Začínám se trochu obávat, abychom pod stromečkem nenašli jen knihy pro děti, tolik krásných titulu, co ted porůznu vyšlo, ze uz se musim krotit v dalších nákupech. Ale uz se nemůžu dočkat, az je budeme vecer číst.

    Jinak diky za tip na knihu Uprostred hlubokých lesu. Prave ji docitame a je to super!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MADE
    MADE --- ---
    ahoj, sháním dvě knížky na vánoce
    - nějakou s motivem bagrů pro 2,5 ročního kluka, myslím, že by už mohl dostat do ruky něco víc než leporelo, bargy jsou celý jeho život, takže čím víc, tím líp... máte tip?
    - nějakou knížku pro 4,5 letou holku. Původně jsem měla zálusk na https://www.kosmas.cz/knihy/202205/hleda-se-hvezda/, ale asi je na to ještě malá - nebo ne? Máte někdo zkušenost?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TAPINA: hele, četla jsem a už nedohledám kde, samozřejmě ověření z praxe nemám :))
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    JANISKA: Ze zajíců mě napadá Žužurád a Filištínek. Znáte?
    Hanek H. - Žužurád a Filištínek (Pohádka) - Antikvariát Dana Kurovce
    http://www.dantikvariat.cz/hanek-h/zuzurad-a-filistinek-pohadka-260437
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    QUANTI: To snad ne, ještě poznám zajíce od králíka, ne? :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam