• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: U nás lehoulince zabralo, když jsem mu jednou změřila čas, jak dlouho mu trvá přečíst třetina stránky, pokud u toho nedělá žádné ofuky a pak mu ukázala, že kdyby si sedl a soustředěně přečetl stránku, trvalo by mu to šest minut, zatímco pokud se koulí po posteli sem a tam, vymýšlí si, co všechno ho bolí a proč nemůže číst, schválně se otáčí od textu a vymýšlí si, jaké slovíčko tam je podle prvního písmenka, jsme po třiceti minutách teprve v půlce a otrávení jsme oba dva. Jinak ho motivuje jen to, že až tu stránku přečte, může si jít dělat něco, co ho baví a na co se těší (zapalovat a zhasínat svíčku apod.). Bohužel :(
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: já už zkusila kde co. Doma čteme z Ferno Ohnivý drak, což je krátké dobrodružství malého kluka, který jde zachránit království, nezájem. Leží tu encyklopedické knížky o rybách a zvířatech, které ho dřív bavily, nezájem. Zkoušela jsem teda aspoň komiksy, nezájem. Čtu jim Warrena XIII, v podstatě taky nezájem...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    A co treba zkusit nejaky jiný komiks? Treba Vlase a Bradu. Ja si říkám, jestli to nemůže byt jen tim, ze nechtějí číst prave tu věc, co se očekává, ze budou číst. Anebo jim to uz připadá zbytecne, neb čtení uz přece brali v prvni třídě a oni uz jsou druhaci? ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: uff, to je asi néjaký syndrom druháků, u nás je to momentálně totéž v bledě modrém. A k tomu dneska paní učitelka na třídních schůzkách pravila, že čtení je bída a budou mít každý den úkol ze čteni a jeden jiný. Takže od šesti přemýšlím, jak to budu dělat, aby se každé odpoledne nezměnilo v peklo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Před časem jsem tu lkala nad sousedky dcerou, která ve druhé třídě neměla vůbec zájem o čtení a brala to jako největší otravu. A je to tady. Syn je ve druhé třídě, čtu mu od malička, v knihovně jsme byli pečení vaření, knížkama byl obklopen a co? Nechce číst. Vůbec. Ani trochu. Ani ten Čtyřlístek si sám neotevře. Hádá se o každou větu, kterou má přečíst, co větu, o každé slovo. Nechápu to, mně se čtením otevřel úplně nový svět a tady je úplný nezájem. V podstatě už ani nechce čtené poslouchat. Když začnu číst mladšímu, po chvíli nenápadně přijde a tu půl hodinu, hodinu s námi leží a poslouchá. Ale jakmile navrhnu, že si budeme číst, křičí neeee a vymýšlí jiné věci, které by dělal raději...:(
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    JANISKA: Za mě doporučuju https://bookwormsdiary.com/ a její Facebook: https://www.facebook.com/bookwormsdiary/
    Autorka pracuje v Albatrosu a píše knihy pro prcky ;-)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MAGGIE: Já je nepotřebuju číst kvůli tipum na knížky, ale kvůli profesní úchylce, píšu disertaci o diskursech o literatuře pro děti a mládež a zajímal by mě právě víc ten neodbornej :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    JANISKA: já to tedy sleduji zejména tady (plus nominace na různé literární ceny) a zatím spokojenost ;) spíš nestíháme všechno přečíst, protože momentálně už podruhé za sebou čteme Warrena XIII. a vševidoucí oko, anžto je to u nás fakt šlágr roku
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Máte nějakej oblíbenej blog nebo videoblog o knížkách pro děti?
    Znám maristaana a knihydetem.cz, máte tip na něco dalšího? Včera jsem zkoušela googlit bez doporučení a vypadlo na mě bohužel pár trochu děsivých objevů :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNAWA: Mimochodem Nesbo patří k autorům, kteří do knížek montují spoustu narážek určených spíš dospělým, takže by tě to podle mě mohlo i bavit.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNAWA: obecně se píše, že je to pro děcka cca 8 až 12 let, ale předčítání šestiletýmu by mělo být ok
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNAWA: já jsem to nečetla :) takže zodpovědně nepotvrdím. ale snad jo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BALAENA: takze předčítani sestiletemu bude ok.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANISKA: dítě je sjíždí pořád dokola, všechny čtyři díly. nestěžuje si

    ANNAWA: K. je dostal asi ve třetí třídě, ale klidně by mohl i o dost dřív
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JANISKA: ja to jeste necetla, ale uvažuju o tom - pro jak stare deti to je?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Četli jste někdo (s dětmi či bez nich) Doktora Proktora?
    Já mám přečtenej první a čtvrtej díl. Hodně mě nalákalo, že se o Nesbově stylu psaní pro děti mluví jako o podobnym stylu Dahlově, ale v důsledku jsem celkem zklamaná. První díl mi připadal jako fajn rozjezd, ale čtvrtej se mi už zdál spíš slabej (postavy tam najednou jednaj naprosto nelogicky vzhledem k tomu, jak jsou vylíčený v prvnim dílu, vypravěčovy vtípky mi připadaj čím dál vynucenější...). Má cenu číst ten druhej a třetí díl?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---

    Tak jsem male koupila Warrena XII. Docela jsem zvedava, co ona na to.

    Warren XIII. a Vševidoucí oko - Tania del Rio | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    Warren XIII. a Vševidoucí oko - Tania del Rio | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/224239/warren-xiii.-a-vsevidouci-oko/
    A ja se tesim na dalsi dil :-))
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    JANISKA: máme jen Janouchovou, a byl to v daném čase velký hit. Fakt povedené. Mladšímu dítěti, ač není a nebylo v očekávání sourozence, se to taky velmi líbilo.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    JANISKA: z vyberu mam doma jen tu posledni, takze nemohu moc hodnotit.
    Prvni dve mam na seznamu, ze bych domu chtela koupit ( jen ten seznam je bez konce, tak se s nam k tomu brzo dostanu), asi vice tu od Jiraskove, kvuli ilustracim, ktere mam velice rada.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam