• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: na youtube je hodně pohádek - stačí zadat pohádky audio - i třeba Šrek, Šmoulové, Úžasňákovi apod.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ATUARFIK: tak dnes rozhodně ne, někde se to courá, asi to přijde příští týden. Dám vědět.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    FIFI: Aha, já vím jen, kde to vyšlo jako první, tak jsem střílela od boku.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ATUARFIK: ja mam pocit, ze to ma prijit z Lotysska.. (ale nevim presne)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    FIFI: Francouzi... :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ATUARFIK: no uvidime, zda to vyjde. Melo to byt v Cechach uz predevcirem.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Co skrývá noc - kniha - Nakladatelství Argo
    http://www.argo.cz/knihy/245728/co-skryva-noc/

    Upozorňuji, že zítra má vyjít tohle (baterku je nutno mít vlastní).
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PISISKVOR: A abych doplnila něco osvědčeného, co tu ještě nezaznělo: v dané době jsme před spaním dost četli všechny knížky od Astrid Debordes (např. Co mi řekl táta), vybrané od Daisy Mrázkové (zejména Můj medvěd Flóra, kterého jsme četli už někdy od roka), Dům od Dagmar Urbánkové (to jsme taky četli už asi od roka, ale pořád byl oblíben) a v tomhle věku pak už i knížky, které znala dcera z Večerníčku, k mému překvapení třeba i Vančurova Kubulu a Kubu Kubikulu, Šrutova Boba a Bobka apod.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PISISKVOR: Ono hodně pomáhá, když už má dítě tu čtenou/vyprávěnou pohádku zažitou. Mojí dceři se nejlíp usíná prostě u toho, co zná prakticky nazpaměť. Třeba když dostane novou audioknížku, potřebuje si ji "oposlouchat", takže (pokud netrvá na jiném postupu) jí ji pouštíme vždycky aspoň tak desetkrát přes den a až poté na noc. Ono je to logický, když člověk něco nezná, zajímá ho to, a tak spíš nastraží uši, než že by vytuhl. V tomhle mi vlastně připadá čtení i výhodnější než vyprávění spatra, protože to člověka spíš svádí opakovat stále tentýž text.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNNA: Supraphon ze Spotify stáhl plno věcí kvůli platebnímu modelu Spotify. Jedno přehrání = jedna platební jednotka. A je jedno, jestli to bylo hodinové divadlo, půlhodinová pohádka nebo dvouminutová písnička. Písničky se navíc pouštějí i opakovaně, ale kdo si pustí třikrát dokola Smolíčka? A muziku si může pustit i ten, kdo nerozumí slovům, Cimrmana těžko.
    Zkusili to, ale ukázalo se to neúnosné. Kombinace neopakovacích dlouhých přehrávacích jednotek a malého jazyka je s obchodním modelem Spotify nekompatibilní.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNNA: Ještě můžeš zkusit youtube, tam se taky občas něco vyskytne. Narazila jsem tam třeba na Dva roky prázdnin a Cestu kolem světa za 80 dní, což je taky bavilo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Ja teda vyrostl na deskach s bohdalkou a Broikem Pytlikem, pak narozny a mach a sebestova na kazete.
    Ke cteni i koulani doporucuju dada veci od m.macourka - pohadky (70's) s malbami a borna. Bacha s sebestovou a frci i Minka a 5 bakecnych strycku od f nepila, opet maluje born
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    U nasty ze Spotify úplně nejvíc frčel Hurvínek, který teď taky není, takže zbývají jen Audio pohádky a Dětské písničky a Šmoulové. Vlastně cokoli jiného dětského tam hledám, tam většinou není nebo už není.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RYBKA: Jak stárnu, začínám tíhnout k legálnímu sektoru ;) A hlavně mě nebaví 90% nefunkčních odkazů...

    Teď jsem narazila na http://www.radiojunior.cz/cteni , otestuji na nemocné dceři ;)

    U nás teď hodně frčí Dědečku vyprávěj (všechny díly) - mě by to nebavilo číst, ale holky jsou nadšené. Jeden čas hodně jeli Lovci mamutů. Hobita kupodivu chtěly právě jenom jednou. Modroočko byl taky stálice ;)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    A co království mluveného slova?
    Naše děti jedou Harryho Pottera, Hobita, Staré řecké báje a pověsti, Doktora Proktora... Pak máme i nějaké klasické pohádky, ale ty už nejsou v kurzu. Jo a loni celé prázdniny jel v autě Modroočko.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    QUANTI: Já jsem na začátku léta poslouchala Po strništi bos, a říkala jsem si, jak to bude fajn lehký úvod do válečné tématiky, až na to někdy dojde... teď na to došla řeč, a koukám, že už to nepustím. Tak jsem si to taky koupila ;)

    Já jsem z toho taková smutná. Nemám problém zaplatit si za něco oblíbeného, co vím že poběží kolem dokola. Ale člověk by rád viděl trochu pestrosti... Ale platit každou chvíli za něco, co se třeba pustí jenom jednou, se mi taky nechce.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNNA: já jsem teď koupila po stovce na Alze dvě oblíbené audioknihy, co smazali z Google Play. O Smolíčkovi a Pohádky o zvířátkách ze zoo.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    QUANTI: Já vím o Jitce Molavcové a Jiřině Bohdalové, ty tam mají každá pár pohádek. Plus když dáš do vyhledávače jako interpreta "vypravěčů" (neptám se...), vyplivne to pár cca čtvrthodinových pohádek. Pokud byste přišli na něco smysluplného, budu ráda za info! Nějaký rozumný peníz nemám problém zaplatit...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ještě O Smolíčkovi od Cupáka, koukám...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNNA: z toho, co posloucháme, jsem našla víceméně jen Šípkovou Růženku :/ muž tam koukal, když jsme uvažovali, co dál (Google neumí rodinný účet z účtů na různých doménách) a měla jsem pocit, že toho bylo víc, ale nemůžu moc nic najít teda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam