• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.

Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

"Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"

Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

rozbalit záhlaví
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    BARBORABRAMBORA: tak to se vejdu :) jestli mate klasicke osmdesatkove dvere, ty jsou podle me treba na vozik, tak snad i dvojkocar :) ten muj ma na sirku 79,9 :))
    BARBORABRAMBORA
    BARBORABRAMBORA --- ---
    COQUINE: tak prej se vozíčkář vejde, dvojkočár je další otázka do pranice :D

Půjdu nám změřit dveře a dám vědět.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    BARBORABRAMBORA: nerikej dvakrat, ja mam dvojkocar a sedacky vedle sebe :))
    BARBORABRAMBORA
    BARBORABRAMBORA --- ---
    COQUINE: To je dobrá otázka! bezbariérový vstup máme, ale zrovna jsme se přeli o to, jestli se nám vejde do dveří na šířku invalidní vozík. Musíme přeměřit. (kočárek pro děti vejde bez potíží)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    BARBORABRAMBORA: mate bezbarierovy vstup?
    BARBORABRAMBORA
    BARBORABRAMBORA --- ---
    Ahoj, omluvám se za spam, ale pro pražské doporučuji naše knihkupectví / galerii zaměřenou na ilustraci.
    Kurátorskej výběr ilustrovnaných knih, zinů, periodik, autorských knih, plakátů tisků apod.
    Powered by bejvalý studenti ateliéru Ilustrace a grafiky na umprum, kdyby někdo potřeboval poradit v sekci dětská kniha, jsme tu. Krymská 29, Vršovice.
    xaoxax / knihkupectví / bookshop
    http://xaoxax.cz/?section=knihkupectvi-bookshop
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: sakra .-))
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    COQUINE: a sakra :) takže mám objednaný Politika pro začátečníky, Sociální sítě - co jsou vlastně zač nebo tak nějak a jak založit vlastní podnik - pro děcka. Pro mladšího nějakou o zahrádce, na kterou se svítí baterkou, pak Jak to funguje na nádraží a kniha aktivit v přírodě. Pro 14r synovce SAS jak přežít. A maj i dost Lonely planet za 50 %, tak Paříž a severoitalská jezera - to už pro starší v rodině. Takže Vánoce skoro vyřešeny :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ATUARFIK: ta vozidla jsem zrovna brala. pro dceru :-D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    COQUINE: Super! Až na ty kategorie teda, jak z doby kamenné (i když já jsem holka, takže o době kamenné toho moc nevím :)).

COQUINE
    COQUINE --- ---
    nakladatelstvi svojtka ma ted 30 % slevu na vse na svem webu.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    teda v dox galerii (praha) maji v jejich obchode krasne detske knihy. to jen kdyby se tam někdo vyskytl, tak obchod nevynechat. nevedela jsem po ktere sahnout driv. a galerie je bezbarierova :)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    Musím doporučit knihu 1000 Animals. Ilustrace zvířat s anglickými názvy. 19m syn jí sjíždí už měsíc a stále přichází na nové a nové detaily. Současně asi nejoblíbenější.

Pak také kniha o Oslíku jménem Toto, který chce byt astronautem. Krásné ilustrace, jednoduchá angličtina, pěkný příběh o plnění snů.

FIFI
    FIFI --- ---
    FIFI: jen upozorňuji, že to nebude ta klasická lepená kniha, ale flexi a menší rozměr

GORMIE
    GORMIE --- ---
    Možná někdo z vás narazil na tuhle knihu: https://www.albatros.cz/tituly/42691140/zmizeni-edwina-lindy/

My ji máme přečtenou a není vyloženě špatná, ale třeba s Prašinou se vůbec nedá srovnat. Ta "foglarovská" linie knihy s tajemnou mapou je naprosto vedlejší a většina děje se točí okolo šikany ve škole a vypořádávání se s ní. Kromě toho jsou tam dost ošklivé ilustrace. :) Ale číst se to dá a místy je to i napínavé. Výhodou jsou krátké kapitoly, takže se to dá jednoduše dávkovat na čtení před spaním. Je to první díl trilogie, tak jsem zvědavý, jestli se to v další knize nějak víc rozjede.
    FIFI
    FIFI --- ---
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    EUCHENIE: Řvi potichu je docela dobrý, ale má to trošičku dívčí román vibes, což nemusí být špatně, ale sousedovic kluk si mi na to stěžoval. Mám zkušenost, že se to líbí trochu starším dětem (cca druhej stupeň ZŠ), ale v zásadě nevidím důvod, proč to nezkusit přečíst i mladšímu.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: četla jsem, doporučuju.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    EUCHENIE: ty řemesla vypadají skvěle. Díky
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: Řvi potichu, brácho máme na doporučení doma, ale ještě jsem se k tomu nedostala, zkusím to přes prázdniny a kdyžtak dám vědět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam