• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    GHOSTDOG: Jenže on, podle mě, tohle právě uměl přesně trefit - že v knihách razí svoje zásady, aniž by z toho děti měly pocit, že je nějak prvoplánově vychovává. V tom je jeho kouzlo.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    moc díky všem za názory. asi ještě chvíli vydržíme...je pravda, že mě to baví, ať už čteme něco nového nebo knížky co jsem četla v dětství. třeba foglar mi přijde po letech trochu úsměvny svým "mirekdusinovstvim" a fascinuje mě, že mu to "zere" i dnešní dítě z éry youtuberu.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: to nespecifikování úplně chápu, to nebyla kritika, mě fascinuje, jak vždycky někdo s něčím trefným přijde!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GHOSTDOG: Synovi je taky 10, čte už i sám, ale stále čtu jeho mladším bratrům a on chodí taky poslouchat. A to i knížky, které už zná. A když dočteme, jde do svojí postele a čte si ještě chvíli sám.
    Chtěla jsem, aby bráchům četl on. To bohužel neprošlo, protože nečte tak dobře, aby to bráchy bavilo poslouchat. Ale věřím, že dojde i na to.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GHOSTDOG: starším synům asi do devíti? Pak už si prostě četli sami a byli s tím v pohodě, třetímu je osm a půl a čte sice skvěle, ale má určité problémy s očima, kvůli nimž je pro něj čtení namáhavé, takže to nevydrží dělat dlouho, čili počítám s tím, že to ještě potrvá, ostatně máme ještě čtyřletou, často jim čteme zároveň.
    Rozhodně nemyslím, že by to zpomalovalo rozvoj záliby ve čtení, pokud to dítě nemá jiný problémy.

    Prašinu chystám k vánocům, oba díly :-))
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Mozno to citanie berie ako spolocne straveny cas a boji sa ze by o neho prisiel ked si zacne citat sam
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    GHOSTDOG: Dětem čteme od malička a neřekl bych, že by se to projevilo, jak píšeš. Ještě bych počkal. V tomhle věku to pro ně pořád může být spíš dřina, než zábava. Ale jak se pak ještě trochu zlepší, tak už to jde samo.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    Můžu neknizkovy dotaz? do kolika jste dětem četli? Synovi je 10 (a kus) a čteme mu každý večer (střídavě s mužem), ale zdá se mi, že je díky tomu línější číst sám.

    ke knížkám z poslední doby:
    Záhada plachetnice Liberty: detektivka pro děti, docela napínavé, zajímavé prostředí, kde se odehrává. Záhada plachetnice Liberty https://g.co/kgs/nScyWi
    Bajky z divokých vajec: ztrestene jako Monty Python, ale není to ani pro malé ani pro větší....je tam hodne tezkych slov, ale ty zvířátka jsou zase moc dětske. https://www.databazeknih.cz/knihy/bajky-z-divokych-vajec-294542


    a vyšla druhá Prasina (ale to asi vite;-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Knizka a Barvy tiez citame stale dokola, vobec take knizky ktore dieta zapajaju do pribehu tym ze ma poklepat alebo tlesknut a pod. su popularne
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: u nás měla velký úspěch knížka Domov od Carson Ellisove. Moc pěkné ilustrace, spousta věcí k povídání. A jako bonus se to líbilo i nám dospělým. Synovi jsou dva a čtvrt. Měli jsme právě z knihovny a myslím, že to domů snad i koupím.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: mrkni na Herve Tullet - Knížka nebo Barvy nebo... u nás to mělo dost úspěch
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    SEBIEN: nakupuji i v antikvariátu a půjčuji si knihy od kamarádek nebo v rodině. Dík za tip, knihovna super, take už mě to napadlo, ještě jsem to nerealizova. Na Vánoce bych si však přála něco nového pro syna. A nespecofikovala jsem to, protože nevím, co hledám.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Mně vždycky u těchle dotazů napadá něco jako "...toho je tolik!! To se nedá vybrat!!" A tady vždycky někdo něco vybalí, a dobrýho, sama odsud čerpám, nicméně - za mě knihovna! Geniální instituce, minimálně pražská je super, jak se to tam točí a jsou tam i aktuální věci - dítě něco vykrámuje, já něco najdu, mám představu, co všechno existuje, co dítě zaujalo, co se osvědčilo a pak se třeba podle toho dá hledat dál. Vůbec v tomhle věku mi přišlo, že těch pár týdnů půjčení stačí, že pak můžu s klidem vrátit a půjčit zas něco jinýho. Ostatně i ted, děti 6 a 4, já bych nakupovala a nakupovala, protože těch krásných věcí je mraky, a pak to půjčíme v knihovně a někdy jo, někdy je to super, ale někdy odezva minimální, a zas objevíme něco, o čem jsem neslyšela a je to skvělý.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj, doporučíte nějakou zajímavou knihu pro 2,5 chlapce. (jaro, leto , pod, zim, noc máme, rok ve všem taky)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GORMIE: Mně právě přišly "praštěné", ale míru střelenosti nerozporuju. :)
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    ATUARFIK: Požadavek byl, že to má být "střelené" - a to zrovna tyhle knihy podle mě nejsou.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    PETRUSKA: U nás byl jeden čas hit série Jak postavit... Je tam příběh, je to svěže napsaný a jako bonus je to technicky správně, kdyy měl zájem.
    Jak si postavit letadlo - Martin Sodomka | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/178702/jak-si-postavit-letadlo/
    Jak si postavit motorku - Martin Sodomka | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/193668/jak-si-postavit-motorku/
    https://www.kosmas.cz/knihy/173150/jak-si-postavit-auto/
    NADYA
    NADYA --- ---
    PETRUSKA: o letadélku káněti, zahrada,
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    existuje nějaký slovenský komiks pro děti?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Vyšel nový katalog Nejlepší knihy dětem: https://www.nejlepsiknihydetem.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam