• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LALAA: Fajn jsou pro začátek "okýnkové" nebo pohyblivé knížky z nakladatelství Svojtka, mají hned několik edic vhodných pro danou skupinu. Mimo to mám dost ráda třeba Tohle je náš svět od Olivera Jefferse.
    LALAA
    LALAA --- ---
    Ahoj, můžete mi prosím poradit "vzdělávací" knihy pro dítě 1,5 roku? Prostě poznávání světa zábavnou formou:-) Moc děkuji!
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Shitacka vazba od albatrosu, nic to nevydrzi a je z toho salat po prvom citani

    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANDREJKA: fajn říkadla jsou tu http://www.setkavani.cz/joomla/index.php/rikadla/uvitaci + další záložky
    a fajn písničky (pro ty, co čtou noty) tu - http://www.collegium.cz/zpveniky-lidovych-pisni/ - vpravo pdf ke stažení
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDREJKA: tak jí vyřiď, že děkujeme za knížku :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDREJKA: U nás v poslední sobě bodovala třeba Stela a 16 huskyů - krátké kapitoly, docela napínavé, holky to moc bavilo. Z básniček téměř cokoli od Šruta, nejvíc asi Příšery a příšeři nebo Kde zvedají nožku psi. A teď jsme rozečetli Gaimanovo Naštěstí (ne)máme mléko, což teda není původně česká věc, ale je to dobrý :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDREJKA: Na ty (i tematické) básničky by byly určitě fajn čítanky pro nižší ročníky. Fajn próza na pokračování by mohla být třeba knížka Škvíry od M. Míkové.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: tohle: https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/365-pohadek-pribehu-a-rikanek-na-dobrou-noc-657492

    není úplně marný - mix krátkých příběhů, několikadílných pohádek (jako na několik večerů), říkanek a básniček. Naše děti to mají docela rády a je to dost krátké na to, aby udržela pozornost celá tlupa :-)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ANDREJKA: nasi milujou Pohadky po telefonu. Nebo recky baje v detskem zpracovani: https://www.megaknihy.cz/...AGj-34r7X6wxcHaOpMNXI7l6LoVxy65nOe-aB_3lo3RufZEN0FMvOB_UjeQaAjvnEALw_wcB
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ANDREJKA: Nedávno jsme při úklidu dětské knihovničky narazili na knihu Chaloupka na vršku, https://www.albatrosmedia.cz/tituly/21982/chaloupka-na-vrsku/ vydané poté, co to v televizi běželo jako večerníček. https://decko.ceskatelevize.cz/chaloupka-na-vrsku
    Jednotlivé příběhy jsou řazené podle ročního období a svátků, ale takhle z hlavy si nejsem jistá, jestli tam není moc zastaralých venkovských reálií.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    ;o)

    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Filtr mlčí, tak si dovolím doporučit Autopohádky od Chinaski. Milé, vtipné, na Spotify ;)


    Jiří Marek, Chinaski : Autopohádky 1+2 - CD | Bontonland.cz
    https://www.bontonland.cz/autopohadky-1-2/
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Ostrov zasvěcení - Ilka Pacovská | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/sedmy-smysl-ostrov-zasveceni-123522
    Povedená dětská česká fantasy. Jsme s dcerou (8let) už u 5.dílu a pořád ji to baví. O tři roky staršího kluka to baví méně (čte si už radši sám), ale i on přijde ještě občas poslouchat. Je to čtivé, napínavé, celkem různorodé v tom, jaká všechna nebezpečí na "děti" číhají a jak se jim bránit. U 4.dílu už jsem měla ke konci dost, ale pátý to vzal trochu z jiné stránky a je to opět docela zajímavé i pro dospělé. Vřele doporučuji.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Auto z pralesa | české ilustrované knihy pro děti | Baobab Books
    http://www.baobab-books.net/auto-z-pralesa

    boduje u šestileté až tak, že jsem to koupila dvě jejím kamarádkám k narozeninám
    Nepovedlo se i to koupit u Baobabu (kvapík + ve velkých knihkupectvích to mají o čtvrtinu levněji), tak jsem jim aspoň přispěla pár korunama, ať je víc pěkných knih.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    JANISKA: toto u nas teda vubec nezabodovalo (tehdy cca 2 a 1/4 roku). co ale melo uspech veliky, tak Odkud přicházejí děti? - První otázky a odpovědi (mozna proto, ze u nas jsou vseobecne v oblibe okenkove knizky, tezko rict).
    jinak jeste musim zminit (OT k predeslemu), ze ta Zirafi mama, na kterous mne dala tip pred casem, je u nas velmi oblibena, i kdyz je to uplne absurdni blazinec:)) kdyz jsem to poprve prinesla, byla jsem donucena precist celou knizku na jeden zatah a treba Bezhlaveho tatu musim cas od casu stale znova a znova predcitat (cimz se pokazde zapastim, pac od Bezhlaveho taty to pokazde musim docist az do konce). dik za tip:)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANGIOLETTO: Hodně oblíbená je "Jsi velká sestřička" (/je i verze s bráchou) z nakladatelství Svojtka, ideově mi ale víc sedí třeba Mám tě rád, sestřičko od Astrid Desbordes. Jinak jsem pořád narážela spíš na knížky pro starší děti.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Toto asi nie je uplne dvoulete, ale je to spot-on

    Jeho královská maličkost – malý pampúch
    https://www.pampuch.sk/jeho-kralovska-malickost/
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Mate tip na knihu pro dvouleté dítě o příchodu sourozence? Dekuju!
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LADY_MYSKA: Díky za doplnění, Povíš mi to? neznám, dcery ještě nedorostly do věku, kdy se logopedie řeší, a jinak se zajímám primárně o narativní (vyprávěcí) texty. Co jsem si od ní procházela další knížky, líbilo se mi, že je tam řada didaktickejch stimulů (konkrétně u Šedík a Bubi už na rovině speciálně přizpůsobenýho fontu), ale zároveň ty knížky skutečně fungují jak textově, tak celkově graficky. Uznávám, že sama z hlediska textové stránky znám šikovnější autory, ale zdá se mi, že Ester Stará má hodně dobrý čuch na spolupráce s fantastickými ilustrátory a na dobrá témata, takže pořád drží prst na tepu doby. Třeba knížku Největší přání všem doporučuju, byť taky není textově nejobjevnější, ale řemeslně (čtivě) udělané to je dobře; a kniha jako celek-artefakt je fantastická, ta didaktická složka (učení o globalizaci atd.) je podaná opravdu promyšleně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam