• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VOY: neviem ci je toto dostupne elektronicky, ale cita si to aj nas 4-rocny

    Knižní série Tom Gates (CZ) | Kupte na Martinus.cz
    https://www.martinus.cz/seria/tom-gates-cz
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    RYBKA: uf. Díky:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Ještě není nic ztraceno, naše nejstarší se rozečetla až ve 4. třídě, ještě máte naději ;-) Teď zabavuju čtečku, knihy i baterky jak zjednaná :-D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    QUANTI: Hele, u nás má o čtení větší zájem prvňačka, než druhačka...

    Jako pomaličku se to snad i u druhačky láme (už čte aspoň ty Čtyřlístky ;) ), ale je to úplně jinde... mladší si jentak vezme knížku a čte si... Se starší dodnes čteme společně a střídáme se, sama si nečte.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNNA: zase závidím prvňačku se zájmem o čtení. Já k tomu musím druhačku tahat pomalu na řetězu. Teď se zdá, že ji zaujaly aspoň Čtyřlístky.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RYBKA: JANISKA: Paráda, jdem na Káju, díky :-D

    Já obecně pro sebe e-knihy bez řečí kupuju, ale přiznám se, že na první pokus sotva rozečtené prvňačky se mi nechce vydávat třeba 200 za knížku... Zatím s nadšením zblajzla nějaké jednotlivé pohádky v rozsahu 2 A4.
    VOY
    VOY --- ---
    JANISKA: Taky se to dost lisi z pohledu ceny.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: Mimochodem v mé bublině tahle digitalizační aktivita MK vyvolala dost drsný odpor (pokud chcete, googlete si třeba Michael Špirit: Mys hrůzy) mj. kvůli tomu, že redakční práce MK na eknihách není dost kvalitní. Ale musím říct, že teď během lockdownu jsem zčásti na kvalitu zpracování knihy rezignovala a jsem občas sama ráda, že je k dispozici aspoň něco.
    Tak jen takový malý disclaimer, že stáhnout si knížku zdarma z MK není vlastně úplně totéž jako číst eknihu vyrobenou přímo v nakladatelství.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JANISKA: tyjo, tam je i Kája Mařík, moje dětská láska! :D
    ANNNA: na tom odkazu od Janisky - konkrétně teda filtr Knihy pro děti do 10 let https://search.mlp.cz/...20do%20deseti%20let%20v%20%C4%8De%C5%A1tin%C4%9B%22%24n%24-amp:offset-eq:24 - je třeba Povídání o pejskovi a kočičce, Dášeňka, Povídejme si, děti - zvlášť toho Josefa jsem četla myslím už kolem první třídy.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jo a mlp teď zprovoznila i půjčování e-knih, teda jestli jsem to správně pochopila. Nevím přesně, jaké jsou podmínky, ale budou určitě tady https://www.mlp.cz/cz/novinky/1264-nova-sluzba-a-cteni-e-knih-pres-bookport/
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNNA: Když je kritériem i dostupnost zdarma, prubla bych pro začátek Městskou knihovnu Praha, dlouhodobě připravují e-knihy autorů, kteří už vypadli ze systému placených licencí (jako Hans Christian Andersen třeba) a teď během covidu se dali i do masivnější digitalizace současných autorů. U prvňačky by pořád mohly frčet ty klasické pohádky, co třeba Němcová, Erben? A tady třeba budou pěkné tipy: https://www.mlp.cz/cz/novinky/1068-mate-doma-deti-a-potrebujete-je-zabavit/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYBKA: Jo a pak naše děti milovaly Kvaka a Žbluňka, ale tam je obrázků hafo...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNNA: Dahl - Obr Dobr, Matylda, Jakub a obří broskev, Fantastický pak lišák (celkem útlé knížky všechno), něco od Daniely Krolupperové - našim se líbil Policejní křeček, Bubáček míň... Pak je bavila Zpověď Jonatána Papírníka a Podivousek, u nás zvládla číst až třeťačka, ale třeba by to šlo číst na střídačku s tebou nebo se ségrou?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RYBKA: Tak aspoň co tě napadlo... když se to nepřečte teď, tak časem třeba jo...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNNA: Ty jo, nic z toho, co mě napadlo, jsem nenašla na uložto...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNNA: Doktor Proktor a prdicí prášek
    Upirátění nevím, nechám na jiných.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Šikovná samostatně čtoucí prvňačka touží zkusit čtení ze čtečky. Hledám něco, co ji bude bavit, nebude mít skoro žádné obrázky (většinou kontraindikace u dětské četby, ale čtečka, že...), a ideálně na zkoušku půjde upirátit...

    Nemáte někdo tip?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VOY: Kapitán Adorábl (už jsou venku tuším dvě nebo tři knihy) - https://www.databazeknih.cz/knihy/laputak-a-kapitan-adorabl-350263
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VOY: Jestli se jim líbí Dahl, mohl by se jim líbit Walliams, myslím, že je dostupný i elektronicky... A Doktor Proktor.
    VOY
    VOY --- ---
    Poradte prosim neco co je dostupne elektronicky (dulezite, nejsme v CR) a mohlo by se libit klukum 5 a 6,5 roku. Docetli jsme skoro vsechno co bylo dostupne z Dahlovek a nejak mi chybi inspirace. Vetsinou byva potiz zaujmout spis toho mladsiho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam