SEVERINE: Jako já měla asi moc velká očekávání a nápad to je dobrej, o tom žádná... jak říkám, s pevnou rukou redaktora bych byla asi nadšená ;)
Mám pro tuhle cílovku v šuplíku jeden sci-fi text se zásadními komentáři redaktorky k zapracování, takže dost chápu tu autorskou frustraci, že to nechtějí vydat tak, jak to je, a chuť jít si vlastní cestou - ale zároveň ty připomínky vnímám velmi věcně a snad se dokopu k tomu to přepracovat podle svého svědomí...
Finise jsem četla sama (děti mám 7 a 9, takže relativně malý a ještě ke všemu holky). Písečníky s dětmi - líbilo se jim to, ale jak říkám - nadšeně vykřikovaly, co z Harryho Pottera jim to připomíná ;)
Čtení fantasy a sci-fi plošně - jako s dětmi? Plošně bych neřekla, jsem relativně dost náročná a děti taky.
Sci-fi mě mrzí, jak málo toho pro mladší školáky je. Stále platí, že budu ráda za jakékoliv tipy...
Fantasy - tady mám naopak pocit, že je toho až moc.
Holky mají za sebou klasiku - Narnii, Hobita, starší i Pána prstenů, Harryho Pottera. Teď už chodíme do knihovny, a zrovna fantasy police jsou dost nadité. Občas trefíme jackpot, občas sáhnem vedle a knížku nedočteme a vrátíme.