• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    LADY_MYSKA: čerstvých 9
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VVENDY: Na tu jsem koukala hned, jakmile mi zaťukal na rameno, že dočetl. (což bylo necelých 24hod po tom, co dostal první díl), ale bez rezervace je to bez šance. Na fcb jsem objevila, že to někdo prodává komplet za 25kč/kus, což je přesně cena té rezervace, tak doufám, že to není scam a nedostanu dárkově zabalenou cihlu :).
    Jakmile je ochoten takhle číst, není čas ztrácet čas!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    VVENDY: kolik mu je?
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    VENIKA: u nás teď taky jede, ale půjčujem je v knihovně.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Syn pomalu končí se sérií Deníku poseroutky. Nemáte tip na něco podobného, co by ho zaujalo? Dost se tím rozčetl, tak to nechci nechat vyšumět. Předtím četl zde doporučované Chuchvalce, to se mu taky líbilo. Takže spíš něco, co má spád, akci, ne moc tlustá kniha, to ho zatím vždycky odradilo.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    albert ma teraz nejaku akci na zbieranie bodov na slevu na knizky od albatrosu

    Sbírejte body na kolekci encyklopedií | Albert
    https://www.albert.cz/albatros

    vyzera to, ze su aj lepsie ilustrovane ako to co tam byva obvykle

    albert - stoji za to cist lepe
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Včera syn podlehl Poseroutkovi. Nemáte někdo díly od dvojky dál, kterých se chcete zbavit?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JANISKA: v mojom pripade by mi asi ani nevadilo, keby si to necitali :) serial tiez videli niekolkokrat dokola, ale mozno uz su mentalne nastaveni na nieco viac pre starsich, dcera (10) teraz ide mangu Fullmetal Alchemist a to sa tam sekaju hlavy a trhaju ruky, ale to kupovala, zena, takze v tomto pripade ide parenting fail mimo mna :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    JANISKA: To mě minulo! Díky za tip.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DZODZO: ono to je vázaný, ne brožovaný. Plus komiks, no. Mně to vlastně ještě přijde hodně levný, abych pravdu řekla:) Jinak dcery si zrovna to Srdce půjčovaly z knihovny a byla to jedna z těch mála knížek, které přečetly jednou a stačilo jim to, nějak se neuchytila, byť seriál milujou.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    uuu tu sa dobre trafili do vkusu retrovlny nas odkojenych na serialovom spracovani... preco je to take drahe, asi budem musiet kupit ... deckam

    Byl jednou jeden život – srdce | Albatrosmedia.cz
    https://www.albatrosmedia.cz/tituly/63740705/byl-jednou-jeden-zivot-srdce/
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: Mimochodem nebylo v Kopytovi a Mňoukovi taky strašně moc násilí na dětech a ženách? Mám v hlavě jednu konkrétní ilustraci, kde někdo mlátí svoji manželku a Bičiště, ten dostával pořád, že. Jako, asi by to šlo dětem u čtení nějak reprodukovat a okomentovat, ale nevim, jestli by mě to v tom množství bavilo.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Paní Láryfáry podle mě v pohodě, v naší školní družině se četla s velkým ohlasem čerstvejm prvňákum a nemyslím si, že by ji předškolák nepobral.
    Kopyta a Mňouka jsem teda četla určitě později. Děj je jednoduchej a transparentní, ale nevim, jestli ta dynamika třídního kolektivu, která je v některejch dílech hodně výrazná, nebude pro školkáče trochu moc abstraktní...? Plus si velmi matně vybavuju, že to bylo strašně sexistický a svejm dětem bych to asi spíš nečetla z důvodu předávání těch maskulinních/femininních vzorů, ale to je věc osobních hodnot a zase se to asi bude lišit díl od dílu, tak uvidíte. Ale určitě bych doporučovala přečíst si to nejdřív sám :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MYSKAZBRISKA: Láryfáry jsme myslím četli už předškolákovi (se starší ségrou); nakolik si je ale užil, nedokážu říct.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Paní Láryfáry od MacDonaldové a Příběhy Kopyta a Mňouka od Švandrlíka, nevíte od kolika let jsou doporučované? Já jsem je jako dítě na prvním stupni milovala, ale váhám, jestli by je pobral i můj pětiletý syn.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Jestli tu jsou nějací fanoušci knížky Bába bedla (jako já), vychází druhý díl Bába Bedla a dívka na hřebeni!
    Bába Bedla a dívka na hřebeni - Nakladatelství Meander
    https://www.meander.cz/knihy/baba-bedla-a-divka-na-hrebeni/

    Druhej díl jsem zatím nečetla, ale první díl je výbornej pro čtenáře cca od osmi let, kteří mají rádi dobrodružnou četbu s prvky magična. Zájem o historii je velkým bonusem, ale není myslím nutnou prerekvizitou (naše skoroosmiletá dcera byla taky nadšená, ačkoliv jí historický kontext ještě hodně unikal). Knížka je nádherně vypravená, ilustrovaná Martinou Trchovou. Na první pohled knížka plná obrázků a s ne úplně velkým množstvím textu může působit, že je pro mladší děti, ale obsah myslím uspokojí v pohodě i starší školní děti. A to relativně malý množství textu plus bohatý ilustrace můžou působit inkluzivně.

    Jo a ještě k Martině Trchový, už se moc těším, až se dostanu k týhle silent book jako celku: https://www.hostbrno.cz/babi/
    Viděla jsem z ní zatím kus a působila, že bude tak trochu víc pro dospívající/dospělý než vyloženě pro děti, byla hodně poeticky laděná a přišlo mi, že zas přináší do český obrazový literatury něco, co tu chybí. Takovej víc lyrickej pól žánru, než představuje Pavel Čech.
    VOY
    VOY --- ---
    TRISSIE: naši kluci celou tu sérii milovali a je tam i holčičí hrdinka, která často na věci přijde dřív než kluci. podle mne by se to mohlo trefit.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TRISSIE: osobní zkušenost nemám, ale na Mravenčí chůvě tuhle řadu rodiče podobné věkové kategorie doporučovali.

    Jinak vím, že se neptas na nic dalšího, ale relativně nedavno vyšla taky komiksová knížka Buď připravena, pro fanynku Zaleskautek by to mohlo být fajn:) my ji teď kupovali na jednu narozeninovou oslavu pro devítiletou holčičku, začala si ji číst hned na oslavě, matka ji musela poslat družit se mezi ostatní:)) a pak jí knihu sama večer sebrala a přečetla. Hned nato prý knihu ukořistila i i sestra obdarované, takže to sem házím jako další skautské doporučení.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nějaká zkušenost s https://www.luxor.cz/v/1581839/tajemstvi-jeskyne-pokladu ?

    chci využít víkendové slevy u Luxoru a objednat rovnou knížky za vysvědčení, ve prospěch téhle svědčí, že v sérii se objevuje hrdinka Tereza a tohle je pro naši Terezu (naše děti milujou, pokud je v knížce hrdina stejného křestního jména). Tato konkrétní Tereza (naše) je čtvrťáčka, nijak extrémní čtenářka (takže délka 150 stránek je adekvátní) a skautka, takže i ladění do Foglarovska by sedlo. Její sestra má objednaný další díl Záleskautek, ta je jasná :-)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    QUANTI: Mně v dětství bavily Biblické příběhy od Petišky. Ale to vydání, co mám doma, je dost archaická čeština...Ženské postavy starého zákona teď rozebírá Jan Fingerland v Hebrejkách, ale to určitě není kniha pro děti, spíš jako doplnění pro dospělého. Obecně bych spíš sázela na filmové příběhy. Pro mě jako pro věřící to bývaly živé postavy, ale vidím na svých dětech, že pro ně jsou to prostě archaické mrtvoly a ty příběhy je zaujmou jedině jako "horor příběh"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam