• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    YMLADRIS: jako samozřejmě ta první by stran slovní zásoby vyhovovala víc, ale obávám se, že mladého muže už to bude lehce nedůstojné téma. PvZ vypadají peckově (jednu dobu u nás dost frčelo). Jsem smířená, že budu sloužit jako slovníček.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    QUANTI: pokud opravdu s minimalni slovni zasobou, tak prvni AJ kniha co cetlo nase dite bylo sesity Farmyard Tales. Je to pro maly deti, ale ma to pribeh a pointu. Tak treba by to vzal jako vyzvu "ctu anglicky"

    Pokud vlastne nejakou trochu lepsi zasobu uz ma, a bavi ho komiksy "skupinka postav neco resi", tak treba serie Plants vs Zombies (maji radi deti, kteri to hraji jako videohru)

    Plants Vs. Zombies Volume 1: Lawnmageddon - Paul Tobin - Megaknihy.cz
    https://www.megaknihy.cz/pro-deti/20150681-plants-vs-zombies-volume-1-lawnmageddon.html

    JANISKA
    JANISKA --- ---
    QUANTI: Hele, když jsme dělali teréňák v jedný základní škole, kde měli Dogmana ve třídní knihovně, a ptali jsme se pak dětí, kolik z nich knížku četlo, ukázalo se, že prošel rukama 90 % třídy a víc než polovina třídy ho četla opakovaně. Což nešlo říct o žádný jiný knížce z jejich knihovny (byť hodně oblíbený ještě byly třeba norský legendy, kde byly hodně brutální obrázky), Když ho beru na workshopy pro páťáky jako jednu z mnoha knížek, na kterejch učím děti, jak odlišně se čtou obrázky v ilustrovanejch knížkách, komiksech a obrázkovejch knížkách, a nechávám v jedný fázi workshopu děti, aby si z tý hromady knížek vybraly jednu pro svoji skupinu, Dogman zmizí zaručeně jako úplně první. Je to takovej nejmainstreamovější mainsteam ze všech mainstreamů, ale jasně, někomu to sedět nemusí.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JANISKA: jako o Dogmanovi vím, nevím, jestli by to byl jeho šálek čaje... můžu ho vzít do knihkupectví se mrknout. Škoda, že mě to nenapadlo, když jsme byli před rokem a půl v Londýně :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: P5ípadně v zásadě to samý od téhož autora (Dav Pilkey) Captain Underpants.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    QUANTI: Kamarádčin syn se rozečítá na originální verzi Dogmana. I když mně to tak supersnadný nepřipadá.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: ještě mě napadá Garfield! Toho je mrtě a nemá komplikovanou angličtinu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LIA09: Jé, to je fajn nápad, díky :)
    LIA09
    LIA09 --- ---
    QUANTI: Něco jako Calvin and Hobbes, možná?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GENEVIEVE: Jako četla jsem, mám to ráda, ale tenhle level by fakt neučetl, to dost možná ještě ani jedenáctiletá, která je už v angličtině docela zběhlá... Tý se chystám pořídit druhý díl https://knihy.heureka.cz/the-accidental-diary-of-b-u-g-jen-carney/#prehled/ - protože četla první v češtině, série má tři díly a další už nevyjdou, tak to pro ni bude motivační. Pro devítiletýho bych si fakt představovala něco stylu Čtyřlístek, akorát anglicky :))
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GENEVIEVE: i když když si vezmu ten začátek, tak možná až bude starší :-D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: hele co Kniha hřbitovní? Dva díly, Gaiman, je to podle mě pro děti vhodný...
    První kniha hřbitovní - Neil Gaiman | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/kniha-hrbitova-prvni-kniha-hrbitovni-315786
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    JANISKA: Moc děkuji za doporučení. Tchýně knížky už přivezla a obě se jim moc líbí. Rok ve školce jsou si schopni prolistovat i sami a když vidí Mildu s Mildou nadšeně vykřikují “Milda” 😄čtu jim z ní každý večer ☺️
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VOY: Co mají rádi?/ Co za přečtenou knížku se jim líbilo naposledy?
    Čistě obecně můžou být určitě ok Rajcataci a banani, Tonda, Slávka a kouzelné světlo i Ztracený v povětří. V praxi třeba ten Váša bude spíš pro děti, který maj rády poetičtější texty. Šrámková i Beran mi připadají relativně univerzální.
    VOY
    VOY --- ---
    JANISKA: Co ze seznamu bys doporucila na spolecne cteni pro kluky 8-10 let?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Jsou venku nominace na Zlatou stuhu!
    Letos jsem prvně přečetla všechny nominovaný tituly, protože... Jsem byla prvně v porotě :) Byl to intenzivní a těžkej zážitek, číst někdy i čtyři knížky denně, ale ani zpětně bych neměnila. Ohledně pořadí titulů nic prozrazovat nesmím (a navíc ho zatím ještě sama neznám;)), ale kdyby vás nějaká knížka z nominací zaujala a chtěli byste k ní doplňující info, můžu ho poskytnout.
    Zlatá stuha - Nominace na Zlatou stuhu zveřejněny!
    http://www.zlatastuha.cz/cs/nominace-na-zlatou-stuhu-zverejneny
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ELIZHANNAH: on se Pleva často hejti, ale Malej Bobeš je fantasticky napsaná kniha, na svou dobu je zcela přelomová. Myslím, že ta smrt tam proto vyzní obzvlášť silně.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Knizka Pohadkov, ktera je pro 3-5 let. Napsal ji muj tata a ilustriovala ma sestra. Na FB http://www.pohadkov.com/ je v PDF volne ke stazeni... ;o)

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    JANISKA: smrti v knížkách s dětma taky nedáváme... já si dosud pamatuju ze svého dětství, jak se mnou zamávala smrt malého Františka v Malém Bobešovi.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Tahle knizka pro deti je stejne nejvic nejlepsi ;o)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam