• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    FIFI: jj, přesně tak
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    CORWEX: je to tak, mého muže, vystudovaného hudebního teoretika, hodně nenadchla Afrika. Že tam nechápe tu koncepci :-D. Ale Mozart, Orchestr nebo Packa ve Filmu mi přijdou dobrý. Rock je trochu mech.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    GENEVIEVE: U Packů mi přijde zajímavý rozdíl v kvalitě ukázek, nebo spíš jejich kanoničnosti: Vivaldi nebo Mozart jsou vesměs nahrávky profesionálních orchestrů a v jazzu je jako ukázka scatu přímo zpěv Elly Fitzgeraldové, zato hiphop jsou samé generické ukázky ze zvukových bank.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    samozřejmě myslím Packa... pondělí...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: My máme rádi sérii Pecka a... (Mozart, orchestr, v Africe...). Má to jednoduchý příběh a pouštíš si tam písničky nebo melodie které se váží k příběhu.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Zdravím. Dcera si oblíbila knihu Ó ó ó vajíčko, hlavně proto, že je k tomu hudební a vyprávěný doprovod. Nevíte jestli existují další podobně zpracované knihy, kde by mohla něco poslouchat a zároveň koukat do knihy?
    Albi tužku máme, ale to není to, co hledám.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    Radoval jsem se, jak se skoro čtyřletý syn začetl do Čtyřlístku, ale bohužel se našel v impulzivním surovci Bobíkovi, takže bychom jej rádi zkusili nasměrovat jinam. Dobře se u nás už dřív ujal Chrujda a teď Dům myšek, jaké další komiksové nebo bohatě ilustrované série byste doporučili?
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: Otevreli si hangar, delaji tam DOD a chodej jim tam lidi!
    Pry se to nesmi ani naznacovat, nebot privaly navstevniku nestihaji:)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    FIFI: Děkuju. Náhodně jsme se na jednom kdysi ocitli a koupili tam tu knížku přímo od autorky:-). Ale nevěděla jsem, že jsou tak často.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: tak jsem se dozvěděla, že každý měsíc na letišti Točná (v Praze) je DOD a tam choděj všichni tatínci a chlapečci, co četli tuhle knihu dívat se na letadla :-) Je to každou druhou soboru v měsíci, sice tam prý není občerstvení a maminky tam prý trochu trpí (?), ale kluci jsou z letadel nadšení :-)
    víc prý tady: https://www.tocna.cz/dny-otev%C5%99en%C3%BDch-dve%C5%99%C3%AD a někde i na FB.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Nedávno jsme koupili tuhle knihu a můžu doporučit, je fakt hrozně krásná, příběh má moc hezký, samozřejmě s poučením, našemu batoleti se hodně líbí :-) a ty ilustrace!

Cesta kocourka Chloupka - Knihkupectví Dlouhá punčocha
    https://www.dlouhapuncocha.cz/eshop-cesta-kocourka-chloupka.html

JANISKA
    JANISKA --- ---
    GROBENIUS: Hahaha. Taky zaurgováno!
    FIFI
    FIFI --- ---
    GROBENIUS: No jo, velke Z nemaji.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    FIFI: ale ty děti se pořád ještě rodí na podlaze (tedy na zemi).
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FIFI: Napsala jsem jim, že jsem dostala urgenci, že tam mají chybku, a reagovali promptně! Máš bod a Petr Eliáš, který si ten web zřejmě upravuje sám, taky :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    JANISKA: no prosím! :-D Nevím, kdo je upozornil, ale je to tam! http://www.zlatastuha.cz/cs/archiv?r=2024
    FIFI
    FIFI --- ---
    JANISKA: jasněže, že jsem to četla :-)

Ale kdo by jim měla napsat jiný, že? Nakladatel, který v létě 2023 po upozorňování stál na svém a nehne se ani o píď, neboť má přece vždycky pravdu?

A navíc, zákazníci to nenajdou ani podle příjmení autora. jmenuje se Böhm
    A kdo tohle správně napíše, když to třeba slyší v rádiu, cestou z práce, jako včera já, že! :-D
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FIFI: Tys asi nečetla komentář Olgy Slowik k Magnesii Liteře, že? :D
    Weby literárních soutěží jsou velmi temnou oblastí literárního života. Ale zkusím jim napsat ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam