• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RESTINPEACE: s tou osmou třídou nehneš, to jsou normálně průřezová díla klasické literatury, to opravdu moderními autory neobejdeš.

Víc by se dalo experimentovat s tou šestou, tam je větší volnost - to je kluk nebo holka?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Prosim o pomoc hlavne rodice deti v 6. - 8. tride. Dostal jsem od sestry seznam doporucene cetby, viz prilohy:
    Seznam doporučené četby pro 6. roč. v 2. pololetí.pdf
    Seznam doporučené četby pro 8. roč. v 2. pololetí.pdf
    Meli jsme z toho vybrat synovci a neteri kazdemu jednu knihu k vanocum. Pote co jsme se zenou prostudovali tyhle seznamy, byli jsme oba castecne bezradni a castecne nasrani, primarne proto, ze jsme v tom videli ty same knihy, ktere jsme museli cist my a ze ucitele i po 35 letech stale nuti deti cist ty same, vetsinou uz znacne zastarale, knihy. Mam tedy prosbu na rodice deti v tomto veku. Jake knihy byste doporucili od modernich autoru, ktere by zaroven schvalil ucitel coby vhodnou literaturu? Vim, ze neter mela rada treba knihy od Veroniky Hurdove, Pribehy na dobrou noc pro male rebelky a dalsi, ktere se ji sice libily, ale zaroven to neni uplne "skolni literatura". Cili zaroven se ptam i na to, co doporucuji osviceni ucitele vasich deti, jestli ten dotaz dava smysl. Diky moc
    GALE
    GALE --- ---
    MOUNTBATTEN: Není to české, ale líbit by se mohla Doručovací služba čarodějky Kiki.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Poprosím o tip na knihu pro 10 letou dívku, nijak extra čtenářku, ale líbila se jí Amélie od Neomillnerový
    (ne, na Lotu a Tinu má ještě dost času! I já toho Sadeho začala číst až v 16:-)))) )

Ráda bych nějakou českou, od českého autora (samozřejmě současného:-) )
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DAW: U nás u slabých čtenářů frčel Poseroutka, to má málo textu a děti baví. Když se trochu rozečetky, bavika je série Klub tygrů. Jaou to malé relativně tenké knížky,jsou to detektivní příběhz a mají obrázky…
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    DAW: U nás po dlouhé době marného hledání zaujala knížka Aliance udatných od Ester Staré. Synovi je 12, ale tipla bych, že to zvládnou i mladší, zvlášť pokud mají pozitivní vztah k online hrám. Je to navíc prokládané komiksem od Jirky Franty.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ALEXIS: Záznam webináře zde:
    Vánoční webinář Mravenčí chůvy 🎄📚
    https://www.youtube.com/watch?v=sWJrt6i87Fc

Dostupný do 16.12.
    O knihách je prvních 1,5 hodiny, pak je marketingové okénko. Doporučují knihy pro děti 6 - puberta.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Za chvíli byde začínat Vánoční webinář Mravenčí chůvy, zdarma:
    Vánoční webinář Mravenčí chůvy 🎄📚
    https://facebook.com/events/s/vanocni-webinar-mravenci-chuvy/585077860569364/
    Psali tam, že bude i záznam.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    HANELA: Stacilo zopakovat pak bublin z knizky ala "Svit mesicku polehoucku skrz ten cerny mrak, jakpak se ti Brixen libi, neskared se tak" anebo "A stejne jsi liska rysava" a ucitel i komise kyvali nadsene hlavou jaky mam rozhled ;o)
    HANELA
    HANELA --- ---
    OVERWATCH: to musím ségře říci :-D
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    HANELA: Ja jsem diky ni odmaturoval z dejepisu ;o)
    HANELA
    HANELA --- ---
    OVERWATCH: kdysi dávno jsem ji dala mladší sestře a později mi děkovala, že díky téhle knize všichni ve 4. třídě prošli, kolovala po všech spolužácích :-D
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    HANELA: A ma uz i tri pokracovani. Nemyslim re-edice.
    HANELA
    HANELA --- ---
    OVERWATCH: koukám, že to je kultovní kniha!
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    DAW: A samozrejme Obrazky z Ceskych dejin a povesti. ;o)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DAW: Kluci u nás ve 2.-3. třídě četli třeba Ztřeštěný dům na stromě - je to takový komiksový styl, spíš míň textu, příběh neposoudím, nečetla jsem. Nebo taky Klub tygrů.
    DAW
    DAW --- ---
    Poradili byste prosím knížku pro kluka 8 let, který se teprve zdokonaluje ve čtení, ještě mu to nejde moc rychle, ale zato už je zvyklý poslouchat příběhy jako je Prašina? Takže aby to bylo jednoduché čtení, ale příběhem už pro starší děti. Díky
    J0AQIM
    J0AQIM --- ---
    VOY: Gustík brečí je skvělá!
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    Jednou za čas se tu objeví dotazy na knihy připravující dítě na příchod sourozence, tak bych ráda doporučila knihu, kterou jsem si dnes prolistovala u kamarádky.
    https://www.liskarysava.cz/Knizka-Bude-nas-vic-d20.htm#detail-anchor-description
    Je dost drahá, ale fakt krásná, obsahově i zpracováním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam