• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    MASOUMEH: heh, nasa julca na to v 3. triede namotala spoluziakov, tak si to v hodinach cestiny citali spolu a na konci roka na zaklade toho nacvicili divadelne predstavenie :)
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    ATUARFIK: Moji chlapci (11 a 8) sú veľkými fanúšikmi Stínadel, ale Prašinu sme odložili po pár kapitolách. Vôbec ju nechceli, bola na nich drsná.
    FIFI
    FIFI --- ---
    TRISSIE: To jsem vubec nevedela
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    JANISKA: Jezerka je skvělá. Fajn je taky Dům čtení, Korunní a hlavní na Mariánském náměstí
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    JANISKA: Konkrétně ta na Letné mi nepřipadá ani tak moc dětsky vybavená (je tam koutek, kam si lze vlézt, jinak tuším nic), ale byli tam tři knihovníci a byli všichni na děti hrozně milí. S dcerou jsme tam šli po velkém dětském zklamání, kdy jsem ji slíbila v centrální pobočce kostýmy na převlékání a stavebnice, a po příchodu jsem zjistila, že dětský koutek byl za těch sedm let, co jsem tam nebyla, radikálně přestavěn.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ATUARFIK: Co se týče pražskejch poboček městský knihovny s pěknými odděleními pro děti, miluju Velkej mlýn a Jezerku.
    Na Letné miluju tu možnost číst vleže :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ALEXIS: Ona vůbec Prašina atmosférou kopíruje Stínadla, z toho Foglarovic prádelního koše má občas noční můry i já dospělá.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: to je dobrá připomínka, naši drsňáci to asi tolik neprožívali.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ATUARFIK: vidíš, Nyx je hluboko v nás. Zmínku o zahraničí jsem ze svého příspěvku smazal a pokrátil na lakonické "máš-li možnost". :D

V pondělí se vracím do práce, poptám se kolegyň na zvířecí hity
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: jen upozorňuju, že Prašina má hned na začátku smrt jedné z postav, takže pro citlivější děti to může být no-go (náš to nedal).
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    NAMATHUR: Dik za tip. Dávám si ho do planingu až se zase vrátíme do ČR. A vlastně si snad můžeme půjčit nějaké knížky z české školy až zas v září otevře. 😊
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NAMATHUR: Nyxí reakce (= pletu se do konverzace, která se mě netýká :)) - Gretka nežije v Čechách, tak ta nejbližší knihovna nebude zas tak blízko. :)

Btw byly jsme nedávno s dcerou (5 let) na pobočce na Letné a je super, jak to tam je přátelské k dětem. A ty samoobslužné rezervace a vracení, to jsem taky zírala jak puk (a uvědomila jsem si, jak dlouho už jsem v knihovně jako čtenář nebyla).
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Knižní doporučení pro věkovou kategorii cca 11-16
    Prašina | série | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/serie/prasina-9413?lang=cz

Do konce prázdnin je k dispozici audiokniha na webu rozhlasu:
    Záhadné léto s Prašinou. Premiérové díly oblíbené trilogie | Rádio Junior
    https://junior.rozhlas.cz/zahadne-leto-s-prasinou-napeti-dobrodruzstvi-a-premierove-dily-oblibene-trilogie-9503464
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    GRETKA: Nyxí rada :) : Zajdi si pak někdy (i se synky) do nejbližší knihovny, máš-li možnost. Jsme rádi za každého nového pidičtenáře a můžete knížky točit, aniž byste museli přistavovat další místnost :)
    Většina "děckařů" ráda pomůže s výběrem
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    GRETKA: Na povidani o Zoo je fajn tohle, ale neni to teda primo na cteni :) https://knihy.heureka.cz/velka-knizka-zoo-praha-pro-male-vypravece/#prehled/
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Můžete mi prosím doporučit literaturu pro brzo čtyřleté kluky ? Tchyně by jim ráda koupila knížky. Jeden má oblíbené zvířátka a chození po zoo, druhý spíš neposedí a baví ho mnohem víc říkanky/pisničky kde se k textu i něco děje / dělá. Minulý rok jsme četli o mateřské školce. Pak nám začal ten kolotoč a skoro jsme přestali číst. 😕Četli jsme mini dysnejovky, a to ještě zřídka. Takže to beru jako dobré nakopnutí se ke čtení vrátit, ale ráda si nechám poradit s výběrem.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Portál teď vyprodává za směšnejch a naprosto neadekvátních 85 Kč jednu z nejlepších obrázkovejch knížek co znám - Každý se počítá. Užijou si to i školní děti, milovali to i moji vysokoškoláci, které jsem učila. Tak pokud ještě knížku nemáte, moc doporučuju nákup ;) A kdž se vám bude líbit, má volné pokračování Každý (si) cestuje.
    ILTU
    ILTU --- ---
    MADE: to vypadá moc hezky.
    MADE
    MADE --- ---
    KACHITA: Doporucuju francouzsky animovany serial Velke prazdniny (Les Grandes Grandes Vacances). Je to postavene na pribehy dvou sourozencu uklizenych pred valkou z Parize na venkov. Citlive, ale nesetri. Vekova osmileta hranice u nas ok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam