• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYUhodni zvíře
    FIN
    FIN --- ---
    NORDSSON: te´d tam rychle projdu tak jednou za rok a asi bych to měl napravit.
    FIN
    FIN --- ---
    Pozoruhodný pták z příbuzenstva kurovitých ptáků. Žije podél řek jihoamerických tropických pralesích. Je to poměrně statný pták, který dosahuje délky až 60 cm. Šplhá ve větvích stromů nejčastěji těsně u vody a živí se listím a květy různých rostlin. Jsou to špatní letci. Největší zvláštností je však to, že jejich mláďata se rodí neopeřená, ale s dokonalým zrakem a velmi pohyblivá, mají na každém křídle dva dobře vyvinuté prsty i s drápy.
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    FIN: a kdy jsi tam byl naposledy? :) ve tmě neseděj od té doby, co stojí pavilon Indonéská džungle - teď se celý dny válej na větvích :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    NORDSSON: ja nad tim popremyslim a kdyztak to sem hodim do pravidel :)
    FIN
    FIN --- ---
    NORDSSON: maj je v pražské zoo. už od mého dětství si tam vždycky seděj v té své tmě a vůbec se nepohnou. chce to dosgt trpělivost něco vysledovat a strávil jsem u nich kdysi dost času :-)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    (MISERY: můžeš třeba udělovat bonusové hvězdičky:) )
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    to byl jen pokus o vtip :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Nezavadejte mi tu prosim jina pravidla, zadne 2 nebo 3 body neuznam, ale muzu sem pridat bonusy, ktere se mohou davat bud za sikovne polozenou otazku a nebo za uhadnuti opravdu tezke otazky, ale bude to jen pro dobry pocit, do bodoveho hodnoceni to nebude zapocitavano ;)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    HADATI: on je ale mnohem větší, než ostatní cibetkovité šelmy (blížila se mu snad jen madagaskarská fosa, kterou ale lidi už vyhubili)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    pro ostatní:

tady je vidět práce ocasu, který je chápavý:)

a latinský název zní Arctictis binturong (přičemž Arctos/Arctis(?) je řecky medvěd)
    HADATI
    HADATI --- ---
    NORDSSON: Tak jsem si to zvíře vygooglil a můžu říct, že jsem takové pojmenování nikdy neslyšel. Pro mě je cibetka jako cibetka :-)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    FIN: FIN BOD BOD
    jsi dobrej :)
    (před poslední nápovědou bych se přimluvil snad i za 3 body, ale takhle si myslim, že 2 body jsou odpovídající - ale byl jsem zákeřnej:)
    HADATI
    HADATI --- ---
    NORDSSON: Já o té proceduře četl. Stejně ale budu říkat, že to je káva, která se dělá z cibetek. Zní to legračněji :-)
    FIN
    FIN --- ---
    NORDSSON: nemá náhodou takový střapatě-štětečkovitý ušiska? (že by binturong?)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    aha, škoda :)
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    NORDSSON: Tak jsem si to našla ve slovníku a o tom jsem v životě neslyšela...:)))
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CELLINDRA: aha, no tak já znám p. červenou jen jako red panda :)

každopádně dobrá:
    anglicky je hádané zvíře nazýváno bearcat
    (ačkoliv koukám, že to teda asi nebude tak velká nápověda, jak jsem si myslel, takže přihodím ještě něco a pak si zase chvíli lámejte hlavy:)
    velikost těla je cca 60 - 100 cm + přibližně stejně dlouhý zmiňovaný ocas, hmotnost se pohybuje asi mezi 20 a 25 kg, samice bývají tak o 20% větší a těžší než samci a jsou i dominantní
    zvířeti patří tato lebka:

CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    NORDSSON: Co já vim... ale řekne se "cat bear", což by odpovídalo tvé nápovědě. :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CELLINDRA: panda červená je medvídkovitá šelma - ne cibetkovitá
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    HADATI: káva se nedělá "z cibetek" :DDD některý druhy cibetek ta kávová zrna sežerou, ona projdou jejich zažívacím traktem a poté z nich zase vypadnou - a potom jsou sebrána a dál zpracována a údajně je to nejlahodnější kafe (a rozhodně nejdražší - já ho ovšem nikdy nepil, takže to nemůžu posoudit)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam