• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYUhodni zvíře
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    X má krátkou plavošedou podsadní srst a dlouhé černé pesíky. Výsledkem je nahnědlá čerň. Má velkou hlavu a krátký krk. Trup je silný. Boltce jsou poměrně velké (připomínají uši netopýra) a tmavé prsty na končetinách dlouhé. Jedná se o dokonale nočního tvora. Pomalu se pohybuje po větvích a poslouchá, zda larvy nehlodají dřevo. Poklepává prsty na kůru stromů jako datel a mimořádně citlivým sluchem naslouchá pohybu hmyzu. Dlátovitými řezáky poté vykouše otvor a dlouhým prstem larvu vytáhne.

CAMELLA BOD
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    aha, tak to je dobrá náhoda, protože já jsem tam ty norský názvy přidal jenom proto, aby to nebyla jediná věta - fakt jsem nečekal, že by to mohlo někomu pomoct :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: *psí plemeno
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: ale kdepak, jen já se hodně zajímám o jedno plemeno, ktere se jmenuje Lundehund a je vyšlechtěné k lovu papuchalků :) Takže jsem to tipla :D
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CAMELLA: sakra, tak to bylo hodně lehký
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: ok, jedna moje foto z Pražský Zoo

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: Papuchalk ?
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CAMELLA: možná by bylo fajn hodit obrázek hutie, protože ji asi moc lidí nezná.
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    Jedná se o malého rozkošného ptáka žijícího ve Skandinávii. Norsky se řekne lundefugl nebo sjøpapegøye.

Nordsson bod
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: správně, nahazuj :-D
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CAMELLA: aha, hutia konga! (njn, Kuba:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    X je endemitem Kubánských ostrovů, žije na hlavním ostrově a několika dalších blízkých ostrovů (Isla de la Juventud, Archipiélago de Sabana aj.) Severní populace se stahuje do mokřadů a mangrovových porostů, kde žije převážně ve větvích stromů. Jinde žijí převážně na zemi a obývají širokou škálu biotopů, mlžné lesy kubánských hor, opadavé lesy i polopouštní oblasti při pobřeží.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    NORDSSON: tyhlety tridy a rody, to mi nikdy neslo ;)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    MISHACZEQ: vačice je, jak název napovídá, vačnatec a ne hlodavec
    MISERY
    MISERY --- ---
    i když asi ne, činčila má docela velké uši i oči :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    činčila?
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    CAMELLA: vačice?
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    FIN: aha, tak o kuprejovi jsem četl akorát v Saole :)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    ježiš ja sem fakt idiot,sorry..
    FIN
    FIN --- ---
    lidi, čtěte, fakt. to je utrpení... z čeho by jeden usoudil, že zavalitý hlodavec... ...který vzdáleně připomíná nutrii bude nutrie?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam