• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYUhodni zvíře
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MYS_USATA: jj, nahazuj :)
    NORDSSON: nj, je to docela dost, ale říká to paní wiki :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    asi to bude on, ale 40cm outloně jsem ještě neviděl... :)
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    outloň váhavý
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Dospělí jedinci dosahují výšky 21 - 40 cm. Je pokryt jemnou šedohnědou srstí, v nichž se téměř ztrácejí jeho malé zakulacené uši a zcela zakrslý ocas. Jeho velké oči se žlutými duhovkami mu dodávají jakýsi ustrašený výraz, ale v noci jsou mu pomocníkem při lovu. Na rozdíl od ostatních poloopic není tak obratný, svými pomalými, téměř rozvážnými pohyby, kdy pozvolna posunuje jednu končetinu za druhou, by zdálky mohl připomínat spíš koalu.

CAMELLA BOD
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: mam dneska asi štěstí, zas jsem tipovala :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CAMELLA: neee! njn, máš bod
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: Rosomák?
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    Jedná se o největšího zástupce své čeledi. Samci bývají o třetinu větší než samice (cca 14-16 kg). Na první pohled není úplně podobný ostatním zástupcům své čeledi, ale trochu připomíní medvěda.

nordsson bod
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    navedl mě tn dlouhý prst :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: hm, tak to jsem teda dala fakt nějaky lehky :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    ksukol?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    X má krátkou plavošedou podsadní srst a dlouhé černé pesíky. Výsledkem je nahnědlá čerň. Má velkou hlavu a krátký krk. Trup je silný. Boltce jsou poměrně velké (připomínají uši netopýra) a tmavé prsty na končetinách dlouhé. Jedná se o dokonale nočního tvora. Pomalu se pohybuje po větvích a poslouchá, zda larvy nehlodají dřevo. Poklepává prsty na kůru stromů jako datel a mimořádně citlivým sluchem naslouchá pohybu hmyzu. Dlátovitými řezáky poté vykouše otvor a dlouhým prstem larvu vytáhne.

CAMELLA BOD
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    aha, tak to je dobrá náhoda, protože já jsem tam ty norský názvy přidal jenom proto, aby to nebyla jediná věta - fakt jsem nečekal, že by to mohlo někomu pomoct :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: *psí plemeno
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: ale kdepak, jen já se hodně zajímám o jedno plemeno, ktere se jmenuje Lundehund a je vyšlechtěné k lovu papuchalků :) Takže jsem to tipla :D
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CAMELLA: sakra, tak to bylo hodně lehký
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: ok, jedna moje foto z Pražský Zoo

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: Papuchalk ?
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CAMELLA: možná by bylo fajn hodit obrázek hutie, protože ji asi moc lidí nezná.
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    Jedná se o malého rozkošného ptáka žijícího ve Skandinávii. Norsky se řekne lundefugl nebo sjøpapegøye.

Nordsson bod
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam