Rád bych doplnil malou poznámku ke včerejší diskuzi.
Bavil jsem se o tom už s Baskem i Luckou. Ubírat se směrem více klidnějších večerů naplněných divadlem, čtením (nejlépe autorským) apod. je dobře. Nicméně koncerty, potažmo hudební akce, bych nerušil jen mírně omezil. A vhodně doplnil. Díky nastalé situaci se již nepodařilo uskutečnit psytrancový večer, který jsem měl v plánu ve Wolkrovce udělat. Tento večer by byl ale doplněný workshopem na dělání UV aktivních plachet, promítání psy projekce a odpoledním promítáním kriticko-sociálních dokumentů v rámci projektu Cinema libre, který realizují kamarádi. Resultát je jasný. Pobavit se, ale zároveň mít možnost nejen konzumovat hudební produkci, nýbrž též se vzájemně obohatit a naučit se něčemu novému.
Třeba by se podobná cesta našla i u punkových a jiných koncertů. Napadá mě, třeba v rámci koncertu připravit i výstavu o vzniku punku a jeho politické roli v Británii nebo začátky punku u nás. Opět - pobavit se, ale zároveň se něco dozvědět.
Na debatě též padla otázka ohledně vstupného na koncerty/hudební akce. Vstupné může být i nemusí. Osobně si myslím, že vše ze vstupného/výdělku z baru by mělo jít na pokrytí "cesťáku" pro kapelu/dje. Za hraní bych jim ale nic nedával. Samozřejmě aparatura a pronájem zkušebny stojí nemalé peníze. Ovšem to je záležitost zájmu členů kapely a jejich vlastní ochoty finančně podporovat to co je baví dělat. Mě také jako psytrancového dje hodně stál nákup CDjs (CD playerů) a průběžně utrácím značné množství peněz za nákup nových CDček a tracků z internetu. Je to ale moje především moje potěšení hrát doma pro sebe a v klubu pro návštěvníky. Když hraju v "komerčním" klubu, tak jsem rád, že mi za hraní zaplatí. Když bych ale hrál v prostoru jako je Wolkrovka, tak je pro mě samozřejmost, že za hraní nebudu nic chtít (cesťák nepotřebuji - jsem z Prahy).
Není potřeba aby ve Wolkrovce hráli Kabáti, Radiohead či DJ Tiesto:)