• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BASKWolkrovka :: Klub "W10" :: Domácí kočovný klub
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    HAGGISH: 12 postav nerovná se 12 herců. no, ale možná je to fakt trošku přestřelnej předpoklad, že by se taková hra dala sezkoušet na místě... i když kdyby na to byly třeba ty tři dny, a každej se na to na dvě hoďky na tři hupslo...
    BASK
    BASK --- ---
    EX-ABSTINENČNÍ SRAZ - Zítra-ČT 1.12. 19.00 -U Slovanské lípy na Žizkově
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    BASTOCH: aha..to je dobrý, jestli bude čas, zkusím nějaký vyrobit..
    neměla jsem na mysli jenom míčky, ale i sticky, diabolo, jojo - kdo s čím co umí.. je pravda, že hodně věcí se dá vyrobit.. zkusím najít návody i na další hračky..
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    sry, vypad odkaz :)
    Výroba míčků na žonglování
    http://zonglovani.info/micky/vyroba.html
    BASK
    BASK --- ---
    BASTOCH: 'tady' ??? jakože uplácat z mouky a 5 minut na 220 stupňů ???
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    HAGGISH: tady podle návodu si jich můžeš vyrobit desítky.. ty z mouky jsem dělal, jsou jednoduchý a rychlý
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    jej a nemáte někdo víc míčků na žonglování než já? Můžu přispět na místě se třema menšíma a bublinovým roztokem na megabubliny (nebo aspoň skoro mega).. Bylo by fajn, kdyby se tam i těhle hračiček nahromadilo víc, aby si to každý mohl vyzkoušet:)
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    NYZI:
    1) 13:00 - sehnat 12 herců
    2) 14:00 - začít trénovat hru
    3) 18:00 - premiéra
    hehe:) jsem pro


    JEZINKA: nemůžu si vzpomenout, kdo byli ti mimové z pochodu buskervillu, ale byl to někdo, koho známe.. nevíš? Ráda bych je přesvědčila, aby nám zahráli:)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    NYZI: ok, mrknu na to
    NYZI
    NYZI --- ---
    JEZINKA: Že by měl letošní ročník teatrologický buket? Aneb divadla není nikdy dost! ..možná sem nahoď i seznam potřebných rekvizit. Třeba se budou dát sehnat přímo na statku.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    není to každopádně klasická hra s chronologickým dějem, ale spíš experimentální divadlo se spoustou divných efektů a třeba tři postavy (andělé, kteří se Venediktovi zjevují ) mluví celou dobu zvláštním způsobem: jeden mluví monotóně na tónu C další o malou tercii výš a ten další o velkou tercii výš, takže jejich řeč tvoří mollový kvintakord . toho se dá dosáhnout tak, že budou mít sluchátko, které jim daný tón hraje do ucha... atd...

    viděl jsem totiž Moskva- Petušky zpracované od HaDivadla a od Damáků a vždycky mě to šíleně zklamalo, protože šlo čistě o abstrakci děje a příběhu od sémiotické struktury té novely. Takže jsem si řekl, že se to musí vzít za opačný konec. Nějaký děj tam samozřejmě je, ale nestojí to na něm.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    přátelé, když se tady mluví o divadelním workshopu mám takový jeden návrh:

    už přes dva roky se mi válí v kompu rozepsaný scénář k divadelní hře na motivy knihy Moskva-Petušky zpáteční od Venedikta Jerofejeva. Když na to sednu , za dva večery ho dopíšu. Už dlouho uvažuju o tom, že bych to s někým zkusil sezkoušet, ale nechce se mi to dávat žádnýmu zavedenýmu souboru, protože bych to chtěl režírovat sám. Je to taková zvláštní koncepce: v podstatě divadlo na divadle, takže by ani nebylo třeba se učit texty, šly by i číst. Je tam ale potřeba docela dost rekvizit, nebyl by ale problém je sehnat či vyrobit.

    Dvě odpoledne před silvestrem na zkoušení by podle mě byly úplně ok. Ve hře je 12 postav. Ale některé může hrát jeden člověk a někdy jsou to jen štěky, takže by to mohl hrát někdo z diváků, kdo by byl předem instruován. Kdyby vás to zajímalo, tak sem hodím scénář, abyste si ho mohli přečíst. Myslím, že by to mohla být fakt legrace.

    co říkáte?
    MAMET
    MAMET --- ---
    bezva! sem ráda že sme se dohodly.:) nápad bude ta nejvíc jednoduchá scéna jaká jde páč v třebovli se veselí a raduje! a samozdřejmě kdo se bude chtít zůčastnit je vřele vítán!
    NYZI
    NYZI --- ---
    MAMET: Tak toto je alternativa, která byla prapůvodním záměrem! Jediné co jsem loni postrádala, byly divadelní taškařice. Ale bylo mnohem snazší dostat tam „klasické“ představení než shánět někoho na improvizované hokuspokus divadlo. Pokud se tvůj nápad dá připravit a zrealizovat přímo až na místě samém, překotně nadšeně ráda se toho zúčastním. alé nijak samo se nevnucuji.. ;)
    MAMET
    MAMET --- ---
    NYZI: je spousta možností jak se dá dělat divadlo, aby to mělo nějaký smysl.věř, že rozcházející se páry a podobné píčoviny mě opravdu nenapadly ani svlikání na jevišti,jak je dnešním děsně modním a pro mě velice zbytečným stylem. ale jestli chceš aby to zaujalo víc jak pět lidí tak serioznost musí trochu stranou..r.u.r. je pěkné představení ale většina lidí to viděla a druhá většina nezaostří ani metr před sebe(nic proti).z minulýho ruku jsem byla nejvíc nadšená z muzikantských jamů a tance a myslím že divadlo, jak říkáš v hlavním vysílacím čase, bude mít největší uspěch právě touto cestou.. mám nápad tak pro pět lidí(plus-mínus)a když najdu několik nadšených jedinců, kteří se budou chtít podílet na kultrurním programu, bude to bezva..jo, ještě jsem zapomněla dodat, že moje přestava není jen činoherní-mluvit, gestikulovat a mluvit, ale všechno dohromady-slovo ,pohyb, hudba, takže nepujde o to, aby se lidi museli naučit text za dva dny...
    NYZI
    NYZI --- ---
    Nu, nemám nic proti.
    Proti čemukoliv divadelnímu, divadlem či jinou teatrologií alespoň trochu zavánějícímu POKUD budou dodržena PRAVIDLA HRY (více na SILVESTRovský jamm V TŘEBOVLI). ;)
    Já bohužel nebudu mít absolutně čas se tím zabývat.

    Chtěla jsem alespoň jedno divadelní představení v hlavním vysílacím čase (podvečer 31.12.) ve „sloupové síni“, ale uvítám i jakoukoliv performacion a alternation theatré, a to kdekoliv v prostorách statku a kdykoliv během těch pěti dní. (jen by mě potěšilo, kdyby to nebyly scénky z běžného života psychopata, rozcházejících se dvojic apod.)

    Prostě máte v tomhle naprostou svobodu. Bude-li potřeba, můžete přijet nacvičovat i o něco dříve. Ještě je i dostatečný čas, aby se zajistilo eventuální speciální technické zázemí.
    BASK
    BASK --- ---
    MAMET: NYZI: taky bych se rád stal součástí divadelního workshopu v třebovli...
    MAMET
    MAMET --- ---
    NYZI: čauvec.
    jak moc velký překvapení chceš aby to bylo?protože mně se ten nápad taky líbí a klidně bych do toho šla.ale sem proto, že něco vymyslim(téma,situaci,prostor atd.)ale sem pro tvorbu na místě. což znamená v Třebovli!
    nu, co si o tom myslíš?
    BASK
    BASK --- ---
    Iamme zpívá na pražském zastupitelstvu o pouličním umění (24.11.2011) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EgmXkmsMkhY&feature=youtu.be
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam