• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    LEMON: podle obsahu stranek mi prislo ze to prave ugd uz asi bali :-)))
    LEMON
    LEMON --- ---
    LENDULIK: Rozpousti se pouze TDC, a to tak nejak prirozenou cestou, napr. do UGD :)
    BINARY_PARANOIC: No vida, zatimco jsme zvolili taktiku "nedrazdit hada bosou nohou", panove maji (celkem po pravu) vetsi kuraz.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BINARY_PARANOIC: ach! good for AUG!
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BINARY_PARANOIC: AUG jsem myslela :-)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK: co rozpustili? :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    za logo s manual bereme od 30.000 do nekonecna. Kdyz je to pro dobrou vec je to za naklady, kdyz je to komerce, je to okolo 100.000 nejcasteji.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    LEMON: resume bylo ze to rozpustili ne??
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    DAN_F: ted uz zvysil ceny :D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TIKOT: Uf, už si připadám jak nějakej manažer, ale co naplat. Myslim že tady třeba – http://ra30412.com/ ani jedno logo nestálo přes deset (většina bych řek že spíš ani pět) :))
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LEMON: pardon, samozřejmě ÚOHS... Ukončeno to víceméně je, nakonec to v podstatě skončilo na tom, že v připomínkách ÚOHS se objevovaly narážky na doporučené ceny, nicméně zákon v této souvislosti vždy hovoří o honorářích, ne o cenách...což je podstatné z toho důvodu, že ceny odkazují na zákon o cenách (? – teď si nejsem jistý), zatímco honoráře na autorský.

Nejsem právník a do spisů jsem nahlédnul pouze narychlo, takže za případné nepřesnosti se omlouvám. Pokud se ale nemýlím, tak AUG podalo trestní oznámení na ÚOHS za poškození pověsti, což pravděpodobně ještě ukončeno není :)

LEMON
    LEMON --- ---
    BINARY_PARANOIC: ÚOHS se pustil do TDC, Asociace užitých grafiků a Unie grafického designu. Nejvetším "prohřeškem" se jevilo uvádění orientačních ceníků, což byl konkrétně případ TDC a AUG. Po roce není známo žádné resumé, alespoň co se Unie týká. Pokud je už něco vyřešeno, určitě by mě zajimaly podrobnosti :)
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    este...samozrejme, ze obdobie ked vyprodukujem viac by mi vykrilo hluche obdobie tak isto , ale bez zazemia reklamky, by som sa k tak bonitnym zakaznikom nedostal.
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    mno to je tazke, napriklad ja robim na zivnost, ale fulltime inhouse v reklamke, pausalna mesacna cena.. Keby som isiel podla objemu prace a cennika, tak pausal v niektorych mesiacoch prekracujem aj radovo. Na druhej strane mi reklamka vykriva pausalom hluche obdobia... Pre mna je zaver, nechat to na ponuke a dopyte.
    TIKOT
    TIKOT --- ---
    jestli tu nekdo dela kvalitni veci, do 10 tisic korun, at mi klidne posle portfolio.

jinak je nesmysl porovnavat ceny firma vs freelancer
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    kdyz jich za 3000 udelas hodne, tak si na ten vrtulnik taky vydelas ;)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Ale to by tu nesměla bejt hromada grafiků, dělající loga za 3000,- (i kvalitní).

:))
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    H3AD3AD: však tak by to také mělo být :D
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    BINARY_PARANOIC: heh bejt ty ceny realny tak grafici litaj do prace soukromym vrtulnikem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam