• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BINARY_PARANOIC: no na verku docela netradicni, ne? Cekala bych pruhy nebo tak neco.... :-)

No ja se priznam, ze jsem taky nepochopila proc ma dve varianty loga? Skoda, ale ona ma s tim dotahovanim a finisema trochu problem.....
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Soutěž na vytvoření značky, logotypu a jednotného vizuálního stylu pro SLDB 2011 | Design Cabinet CZ
    http://www.designcabinet.cz/soutez-na-vytvoreni-znacky-logotypu-a-jednotneho-vizualniho-stylu-pro-sldb-2011
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Dlužno ještě podotknout, že na druhé kolo (tedy zpracování minimanuálu) dali pouze jeden týden. Pravda, nakonec jej ještě prodloužili přes víkend, ale i tak nic moc. Přeci jen člověk má i jiné povinnosti, že ano :)
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    pro me zasadne necitelne. koukal jsem jak z jara, coze je za novy festival OFILM. bohuzel, mam jeji prace taky moc rad, ale tady tahle me teda miji velkym obloukem. na tech katalozich mi to pripada, jak baleni nejakeho grafickeho softu. :o) stejne jako binari paranoic premyslim, nad tim, proc je nekdy e u stonku a nekdy u okvetu. a uplne nejvic mi vadi asi ta mgenta nebo ruzova ci co to je. ta barva sama o sobe mi nevadi, vim, ze dneska je docela moderni, ale uplne mi nekoresponduje s eko festivalem. pro me je to silne prumyslova barva, kna kterou v prirode nenarazis.
    asi jeji nejslabsi prace podle me teda.:o)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Aha, takže "Věrka"? Já chtěl zrovna psát, že mi to v něčem připomíná loňský Uherský Hradiště :))

Jako neni to průšvih, ale ani mě to nějak nenadchlo. To logo samotný mi přijde nevyvářený, právě co se týče toho E a K, který když jsou blízko u sebe, tak to je prostě sesypaný.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK: Mno, dopředu upozorňuji, že mohu být trochu zaujatý, neb se prý ve finále rozhodovalo právě mezi jejím a naším návrhem :D
    Ale vážně – opravdu jsem byl rád, když jsem se dozvěděl, že první byla právě Věrka. Její práce mám hodně rád. Žel v tomto případě mám pocit jisté nedotaženosti – jednak se obávám, že je přeci jen nápis čitelný pouze pro osoby, které Ekofilm znají (pro laickou veřejnost bude podle mého E a K nečitelné), druhak jsem asi nějak nepochopil koncept (?) posunování listů (litery E). Jednou jsou na konci stonku, podruhé u okvětních lístků...? A to pomíjím kerning (dát mezi L a M větší mezeru než mezi I a L chce značnou dávku otrlosti).

Ale jinak čistě graficky je to pěkné a třeba na tom dpoisním papíře to vypadá výborně! Doufám tedy, že tohle není úplná definitiva a ty drobné mouchy Věrka dopiluje ;)
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    BINARY_PARANOIC: mne sa paci najme ten prvoplanovy forik. TV VIVA je iny segment trhu, tam u mna problem nie je... ale v diskusii na tom webe bol odkaz na nejaku pribuznesjsiu spolocnost aj ked v ovela horsom prevedeni
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    BINARY_PARANOIC: Jo, to je vlastně možná pravda (i když mám spíš pocit že pro to se používá spíš ">||"). Bohužel ve svém okolí teď nikde nemůžu ověřit.

Právě si myslím že je to taková věc, která by napadla asi každýho, kdo by měl dělat logo pro podobně zaměřenou společnost/produkt. Což je možná dobře, ale taky to je možná prostě a jednoduše prvoplánový :))

Sesypaný pocit mám trochu taky. A měl jsem docela rád to starý logo :))
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    DAN_F: ten symbol se občas používá pro spojené tlačítko play/pause.

Nápad je to dobrý, vtipná (i když určitě již viděná) hříčka, žel výsledek na mě působí tak nějak nekompaktně. Což je do značné míry dáno tím, že poslední trojúhelník je pochopitelně menší než ty první dva a bohužel lidské oko je nabádáno vnímat a porovnávat hmoty jednotlivých písmenek (tedy Λ-V-l->) a ne symbolů (tedy Λ-V–l>).
    Celé to tedy na mě působí jaksi sesypaně...i když je vlastně vše v pořádku.

Na druhou stranu se jim bude určitě s logem dobře pracovat, o tom žádná.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    No nevim. Myslim že i přes všechny obhajoby o relevantnosti těch symbolů a jejich docela trefnýho použití je to hrozný klišé a nuda.

(nehledě na to, že to je samý "play" a ta svislá čára místo "i" neni nic)

Tak :))
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    STRATILSOMSA: jojo, VIVA tv :)

Jinak nápad dobrý
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    A Website about Corporate Identity
    http://users.ncrvnet.nl/mstol/56.html
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    http://www.underconsideration.com/brandnew/archives/and_the_logo_played_on.php

pekny napad...aj ked pre neznalych asi trochu necitatelne
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    podpora vzdelavani v oboru, s beznym trhem to je skoro mimobezny... to mate jak ty ceske tituly pro mlade vedkyne - omezeni jen na zeny a jen na technicke obory... ciste jako propagace segmentu, nevidim na tom nic spatneho, je to asi jako montypythonovske sanatorium pro malde, bohate a ne prilis nemocne divky
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK: neee :) Nepořádá, pouze avizuje. Je to mezinárodní soutěž pořádaná EU.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Hele ja to chapu, ze se nechtej zaobirat tunou nekvalitni prace. Na druhou stranu, kdyz maj vice kol, muzou v prvnim ocividne odpadovou praci vyradit.
    Beru to tak, ze je to pomerne zajimava tematika, ktera by me samotneho zajimala, protoze produkty z eko zemedelstvi kupuju a mam urcite predstavy. Bohuzel.

LENDULIK: Oni se staraji o design na urcite urovni .. jak rekl B_P, omezenim na studenty designu se jim tahle podminka nemusi nutne splnit.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    VIRUS31: vzhledem k tomu ze to porada design kabinet tak je to pochopitelne. Oni se staraji o design na urcite urovni...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    VIRUS31: předpokládám, že vzhledem k rozsahu soutěže bude i tak návrhů více než hodně moc, tzn. takto to alespoň trochu odflitrují. Tím rozhodně nechci říct, že by se mezi studenty negrafických škol nemohly objevit vynikající návrhy a naopak že vše z rukou studentů uměleckých škol nebude odpad, na druhou stranu kdyby to udělali úplně otevřené, asi by se z toho potento. :)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    BINARY_PARANOIC: mi tam nejak nehraje

umožnit spravedlivou hospodářskou soutěž

vs.

Soutěž je určena studentům starších 18 let, studujících v některé z členských zemí EU střední, vyšší odbornou či vysokou školu se zaměřením na studium umění, designu a obory s tímto zaměřením související (včetně oborů vizuální komunikace, mediálního designu). Soutěže se mohou zúčastnit absolventi výše uvedených škol, kteří ukončili studium v letech 2008 nebo 2009.

Kvuli cemu diskriminujou lidi, kteri grafickej design nestudovali?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam