Ahoj, už jsem to trošku řešil v
Beginners corner, ale to není tak sledovaná diskuze... potřeboval bych pošťouchnout.
Dostal jsem se k člověku, kterej zakládá novou značku šperků a hodinek PATTIC. Hodinky jsou čistější, spíš futurističtější a sportovnější, cenově v rozmezí 1200–2000 Kč. Na některých se vyskytujou Swarowski kameny, což mi vadí. Hodinky zatím nejsou venku, ale nějaký modely šperků už venku jsou a moc k oněm hodinkám nesedí. Novější šperky už by na tom měly být vzhledově líp a k těm hodinkám sedí víc.
Toť na úvod.
Ten člověk mi ukázal logotyp, kterej mu byl navrženej. I s aplikacema (no aplikacema... asi jen stojany na hodinky a krabičky na hodinky) se ta práce táhne asi od loňskýho července. Já jsem si po okouknutí onoho loga dovolil říct, že to není ok. No byl jsem chycenej za slovo a bylo mi řečeno, ať to spravím, za což nejsem moc rád, protože, jak víme, to je zadání nemalé složitosti a nevím, jestli jsem k tomuto kompetentní.
Myslím si, že by se to mělo zadat znova, ale vzhledem k tomu, že pojem CI v okolí našeho města znamená logo za 5 000 i s manuálem a na místní zhůvěřilosti jsou zde i hrdí a to se promítá i do povědomí veřejnosti a potenciálních zákazníku na tomto poli... nevím nevím... Ale kupodivu za onen (původní) logotyp, kterej níže přikládám už bylo včetně návrhu aplikací zaplaceno něco kolem 30–40 tisíc.
Taky nepočítám, že by byl úmysl investovat do logotypu znova – minimálně ve stejné výši.
Původní verze logotypu vypadala takto:
/files/000/005/567998_d55cc92bed57714dc7da/original.jpg"/files/000/005/590284_c49161541f6c3305f39b/original.bin">/files/000/005/590284_c49161541f6c3305f39b/original.bin"/files/000/005/590285_53a1af5fae5b6bbf28c0/original.bin">http://i.nyx.cz/files/00/00/05/90/590285_3a1af5fae5b6bbf28c06.pdf bych chtěl jít (zde) s kůží na trh.
– Pokusil jsem se o úpravu kostrbatých vnitřních i vnějších rohů.
– Odstranil jsem spodní otevření symbolu.
– Zkusil jsem upravit P v symbolu.
– Zvolil jsem existující písmo Futura pro typo část
– Na základě požadavku jsem doplnil logotyp o
JEWELLERY & WATCHES
– Pokusil jsem se o dvě varianty (změna proporcí symbolu vs. typo)
– Snažil jsem se o dominanci symbolu.
Teď s odstupem času v tom vidím chyby. Zejména pořád v symbolu, v jeho rozích, zarovnání, světlo vs. stín atp.
Pořád mi taky u symbolu vadí jeho vcelku velkej poměr výška:šířka.
-----
Zadavatel úpravy viděl, prvně řekl, že se mu to líbí, potom řekl, že vlastně žádný úpravy nevidí. Potom mluvil o tom, že bychom vybrali jednu verzi a tu bychom předložili lidem z místních reklamek a nějakýmu vzorku osob z řad veřejnosti, aby logotyp připomínkovali.
To mě docela zarazilo, protože mi to nepřijde jako správná volba. Jsem z toho postupu trošku rozpačitej.
-----
Tedy, když to shrnu, zajímalo by mě, jestli jsem tomu pomohl, nebo jsem tomu uškodil. Pokud jsem tomu pomohl, co zlepšit? Jak na Vás pojetí logotypu (symbol, název) působí?
Za případný komenty díky.