• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    SOFTA
    SOFTA --- ---
    BLACKX: na rybach mam zatim to portfolio postaveny a jsem rad ze je tam berou i kdyz uz neni kde fotit :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SOFTA: Diky! Me se teda nejvic libi ty rybicky :) A trochu se divim, ze ta hezka fotka s katedralou v Nantes je podple popularity tak vzadu. Ale taky to uz beru jako loterii.


    BLACKX: ad odmitnuti - pred pul hodinou me prislo odmitnuti stejne fotky od iStockPhoto, ze pry je videt logo na jerabu! Ja se z toho... :)
    SOFTA
    SOFTA --- ---
    BLACKX: tady muzes kouknout , jsou tam vetsinou jenom nocni fota , protoze jsem mel porad zatazeno :(
    http://www.shutterstock.com/results.mhtml#gallery_id=154165&page=1
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Divne odmitnuti pretrvavaji :) Tentokrat BigStockPhoto - z 22 fotek prijali ty mrakodrapove a spoustu ostatnich (tady vetsinou nejsou vybiravi), a neprijali dve fotky. Jedna je se sochou, to chapu, ale co ta druha? V serii byla jeste jedna skoro stejna a tu vzali... !?

    Vlevo odmitnuta, vpravo prijata. Loga na mrakodrapech nejsou videt ani v jednom pripadu...

    Ted koukam, ze vlevo je videt ten velky oblouk a vpravo je sikovne skryty za Eiffelovkou... to by mohl byt duvod, ale na druhou stranu vzali fotky, kde byl ten oblouk videt mnohem vic. Takze zase nechapu :)

    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BLACKX: ok.. jsem text pod fotkami napoprve prehledl :-)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    CUCHULAIN: To je prave ten oblouk - La Grande Arche. Ale nic jsem o tom nenasel a na Shutterstocku se to vesele prodava, tak jsem zmaten :)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BLACKX: hmm.. a co ta brana? neni taky chranena? :-)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SOFTA: Predtim jsem se nechtel nechat ovlivnovat, ale ted jsem se zpet a nic dalsiho fotit nebudu, tak bych se rad podival na to tvoje francouzske portfolio. Mohl bys sem dat link?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak uz uploaduju prvni serii fotek z Parize... na Fotolii uz me za par hodin vsechno zhodnotili a vyhodili par fotek. Z 22 fotek mam u 4 spatnou technickou kvalitu a 4 odmitli kvuli pravum. Jednu chapu, zapomnel jsem na ten Louvre :) (i kdyz to bylo jen na volne dostupnem nadvori a jeste bez pyramidy), dalsi je mozna problem se skulpturou v zaberu, ale dalsi dve moc nechapu...



    V zaberu je La Grande Arche, ale nenasel jsem nic o tom, ze by se nesmel fotit. A jinak vsem mrakodrapum jsem vyretusoval loga.

    Ale vsech 7 fotek Eiffelovky z ruznych uhlu, v ruzne casy a s ruznym osvetlenim vzali. Docela se divim; cekal jsem, ze uz jich budou mit plne zuby :) Ale tesi me to, jeste mam nejake dalsi zajimave v zaloze ;)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SOFTA: Ok, diky. O te Eiffelovce v noci vim, fotky z Louvru by asi chteli prodavat vsichni :)
    SOFTA
    SOFTA --- ---
    BLACKX: v Parizi je dost pamatek , ktery uz nechteji brat do databaze , bud kvuli slusnemu pokryti , nebo ochrane prav :( napr. Louvre , Eifelovku atd.. , ale i tak se da slusne vybrat :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SOFTA: To je dobre vedet, za tyden a pul letim do Parize ;)
    SOFTA
    SOFTA --- ---
    BLACKX: tam jsem chtel zrovna letos jet na dovolenou a nakonec jsem skoncil ve Francii a ta se taky prodava docela slusne :) , nejvic prodeju mam u morskych ryb .
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak jen pro zajimavost co se me ted stalo :)

    Normalne mam za mesic pomerne malo prodeju, porad to vychazi prumerne na jeden dolar na den. Ted v patek se me stalo, ze jsem mel za jeden den asi $7 kvuli tomu, ze se ve trech agenturach prodala pomerne draze jedina stejna fotka z pobrezi Mrtveho more... to me dost prekvapilo, tak jsem hledal co se deje a Mrtve more melo kandidovat do novych sedmi divu sveta, ale nakonec to asi bude pristi tyden stazeno kvuli politice. Je z toho dost zprav na webu a zda se, ze potrebuji ilustracni obrazky. Je dobre byt pripraveny :)

    (Takze pouceni: Zacnete prodavat uz dnes! :) )
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BLACKX: jo.. taky to tak vidím.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Uz jste zkouseli novou hru? :)
    http://www.dreamstime.com/stock-photography-rank
    Ukazuji se obrazky po dvojicich a cilem je uhodnout, ktery se prodava a ktery ne. Casto je to poznat lehce, ale nekdy je to prekvapeni.


    CUCHULAIN: Na Panthermedia jsem se dival nedavno a chapu to tak, ze pokud prodavas fotky i na levnejsich serverech (= libovolny ms), tak musis nastavit max 30 %... ale to uz asi vis.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    prodáváte někdo na PantherMedia?
    pokud prodávám stejnou fotku i na ostatních ms (dreamstime, fotolia, 123rf), můžu na ni aplikovat commission 50%, nebo je potřeba 30%?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BLACKX: dobrá práce :-)
    ještě že na SS zatím neprodávám :-))
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Kdo prodavate fotky na Shutterstocku, tak jste si urcite vsimli, ze se chteji vydelky danit 30 %. Taky uz asi vite, ze CR a USA maji mezi sebou smlouvu a to daneni muzete presunout do CR pomoci nejakych formularu.

    Trochu jsem to hledal, takze i pro ostatni sem dam nekolik relevantnich odkazu. Nicmene zatim je stav vyckavani - vsichni se shoduji, ze zatim radsi nikdo nikam nic posilat nebude a pocka se, az se vsechno ujasni. Zejmena je potreba mit podepsany dopis od SS, ze je tohle danove kolecko vubec potreba (jinak nebude akceptovan americky formular W-7 pro ziskani cisla danoveho poplatnika [ITIN]).

    http://www.mikrofotobanky.cz/2009050001-jak-ziskat-itin-aneb-daneni-vydelku-z-us.html
    http://www.pracevusa.cz/phprs/forum/viewtopic.php?t=155&postdays=0&postorder=asc&start=45&sid=2a06e1efcad21d85d4cd00f2d63ad893
    http://submit.shutterstock.com/forum/viewtopic.php?t=62541&postdays=0&postorder=asc&start=0

    No nic, uz se me skoro zacina vyprchavat pocatecni sok a necham tuhle vec chvili stranou :)
    XYN
    XYN --- ---
    BLACKX: krása...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam