• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Podarilo se nekomu obhajit fotky na SS zamitnute kvuli nudny kompozici/orezu? :) Nahral jsem tam par efektu ktere se daji vyuzit spis jako dalsi vrstva na prekryti fotky nez jako samostatny obrazek ale ty mi odmitli. Po 2 dnech je zkousim nahrat znovu s popisem a prikladama, jen netusim jestli je vubec nejaka sance ze zmeni nazor.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    EGGH: Taky jsem řešil všechny detaily, až se mně na začátku minulého roku stalo, že jsem se chtěl přihlásit jako osoba identifikovaná (to šlo až od 1.1.2013). Ani v druhé půlce ledna na FÚ nikdo nevěděl, že něco takového existuje. Ale byl jsem tak přesvědčivý, že si mně předávali, až jsem skončil u šéfky a vysvětloval jsem jí, jak to funguje podle mých informací z webových fór :D Požádala mně, ať ji mailem pošlu ty odkazy a pak došla odpověď, že mám pravdu - je to tak, ale bohužel ještě se s tím nestihli seznámit.

    Jindy jsem zase řešil zdanění ze zahraničí a obíhal lidi na (tehdy jiném) FÚ, kde to nakonec věděl jeden jejich specialista. Ale jinak mně jiný úředník z FÚ řekl "že to moc řeším" (!) :) Takže už to neberu tak vážně :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    BLACKX: Nekustečná prdel - volal jsem dnes účetní, je to starší paní ale šikovná, dělá mi účto už 2. rok a bez problémů - prej nemusím nic řešit, stačí když jsem OSVČ ale to mi řekla i o firmách z EU, prý taky nic nemusím řešit - takže asi neví. Pak jsem volal na finančák a tam to bylo vtipné - přepojovali mě asi 10x a NIKDO nevěděl. Mám prý zavolat v pondělí, až tam bude nějaká vedoucí.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    EGGH: Jak to momentálně chápu: Mimo EU stačí OSVČ nebo to nemusíš řešit vůbec, pokud je to jen boční výdělek do 20-25 tisíc ročně (zapomněl jsem přesně). Naopak pokud je fotobanka v EU, tak musíš být osoba identifikovaná.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mám dotaz - pokud prodávám fotky ve fotobance, která má sídlo mimo EU, musím být osobou identifikovanou a nebo stačí klasické OSVČ?
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: Já jsem si právě říkal, jestli nepřispíváte na americkou Fotolii:)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GEEK: Heh, zkusil jsem to najít na webu a zdá se, že pro USA fotografy je jeden kredit 1 USD, ale pro Evropské přispěvatele je to 1 EUR :D Takže dokud je Euro silnější, tak se máme líp :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    Ty jo, tak jsem kouknul na SS, a povedl se mi taky dobrej deal. Enhanced licence jedný fotky za 28 dolarů. To jsem vydělal víc než za celou dobu, co tam jsem:D
    GEEK
    GEEK --- ---
    PATRICIE_:Gratuluju. U tý Fotolie jsem doteď nepochipol ty kredity. Je to tak, že kredity = doláče?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PATRICIE_: Tak gratuluju! To je dobrý impulz, který člověku pomůže nahrát další fotky :) Teď ještě ať takových výdělků postupně přibývá :)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    Tak dneska slavím - poprvé jsem fotku prodala za víc jak pár centů. Fotolia XXL za 10 doláčů :c)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIK_CZ: toho co je otocenej vyretusuju a bude :-)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    MIKEKT: udelej vyrez xichtu v plnym rozliseni :) treba to poznat pujde
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Jestli tam není nějaký turista na horizontu, co se dívá do foťáku ;)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    tak jsem daval jednu fotku na SS
    http://michalepsi.cz/content/ukrajina-2013-fotky/gallery/preview/IMG_2020.jpg
    clovek se tam nemuze poznat a stejne chteli MR :)
    ORSON
    ORSON --- ---
    Přidal jsem doplňující článek k fotobankovému průzkumu - detailní pohled na výdělky ve fotobankách obsahující žebříček dvaceti nejlepších fotobankéřů, výpočty hodinového výdělku a celoročního výdělku jednoho obrázku z portfolia, srovnání výdělků fotografů a ilustrátorů, srovnání podle velikosti portfolia, doby na fotobankách, porovnání amatérů a profíků, aktivního a pasivního přístupu atd. Pokud vám tam nějaké srovnání nebo statistika chybí, napište, když to bude zajímavý nápad, tak jej rád doplním.
    http://fotobanky.cz/vydelky-ve-fotobankach-2013
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    Kamaradka ty modelky jela pry nahodou kolem :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Jak jsi na to narazil? :)
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    PATRICIE_: jojo, behem par hodin co mi odpovedeli bylo vse schvaleno, stejne jakoBLACKX:
    Btw nejspis se vyplati napsat rovnou na anglickej support nez komunikovat s ceskou pobockou. Ta lokalni pobocka asi stejne nema zadne pravomoce a resi to po mailu s jinym supportem (soudim podle e-mailu co jsem od nich dostal poprve). Jinak ted naposledy jsem si nevsiml ze kontaktni formular je na anglickej support a psal jsem jim v cestine. Ale poradili si, odpoved poslali jak v anglictine tak i v cestine, pomoci google translatoru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam