• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IGRACEKRasterbator - z obrazku rovnou na stenu
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    SITH: ja koupil v bauhausu za hubicku desky 50x50cm a slepil gafou :] prodavaj i vetsi, ale ty uz sou moc tlusty.. ty moje sou tusim 5mm
    SITH
    SITH --- ---
    cool, nejaky tip kde sehnat 2x3m polystyren? :D
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    VASUCEK: hezky!

jinak s tim odstupem od steny souhlas - ja to lepil na polystyren a vypada to mnohem lip s tim odstupem
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Konečně jsem se dostal k uploadu nedávné realizace :) je to první pokus, takže tam pár chyb je, ale aspoň to vypadá jako pravý hand-made!

Tiskl jsem to na 200g papíry, slepil je zezadu lepící páskou k sobě a vyztužil kartonem. Na stěně se to trochu kroutilo, tak jsem dolů přidal ještě jeden karton a napříč je chytil dvěma, aby se to nedalo ohnout . Po stranách jsem dal pak dva úzké proužky kartonu odshora dolů aby se neohýbaly rohy a voala! (Už se mi to pak nechtělo fotit, takže na obrázku je první kroutící se verze)

Jinak mi to ze stěny už asi 3x spadlo a vždy jsem se marně snažil znovu přilepit ten provázek, který pokaždé z té pásky po pár hodinách vyklouzl, protože je to docela těžké. Takže jsem ho dal pryč a v jeho místě jsem udělal do kartonu dírku na hřebík a zatím to drží, tak jsem zvědav :)

Jinak plánuju udělat něco většího a nejspíš černobílého, tak dám pak echo ;)

Snad to někomu alespoň trochu pomůže v problému, jak to dostat na zeď. Tohle řešení je fajn hlavně v tom, že to kdykoli můžu sundat a pověsit jinam. Navíc to díky těm kartonům trochu odstupuje od stěny, takže to vypadá plastičtěji.

GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    BANANABOY: Mně by zajímalo, jak se v koupelně docílí omyvatelnosti.
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    SITH: filtruj a cti, resilo se to tu vickrat

a bacha na podklad - jestli to budes delat rovnou na stenu, tak treba zjistit, jak moc se loupe
    SITH
    SITH --- ---
    lidi, nejaky tip jak ty A4ky vedle sebe lepit? lepidlo, izolepa, neco jinyho?
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    jeden kýč .)
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    VASUCEK: no tohle sem delal z 480x720, ja bych se toho nebal.. jestli to tisknes na svoji tiskarne, zkus to nejdriv cernobile a uvidis.. nejdulezitejsi je v Rasterbatoru nastavit nejmensi velikost bodu [1px tusim] a mit na disku dost mista na to sileny pdfko :]
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Přídávám se k SITHOVI.

A zajímalo by mě jaký rozměr obrázku/fotky je ještě v pohodě. Chtěl bych tisknout 540×864px a bojím se aby to nebylo moc rozpixelované. (Vím, že záleží na velikosti, ale nikdy jsem to nedělal). Dík
    SITH
    SITH --- ---
    mate nejaky tip na dobry zdroj pro velky plakaty?
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    wow díky za auditko, book:)

předělával jsem pokoj a mam hodně prostoru nad postelí, moje dva plagáty co mam doma už xx let mě docela omrzely:) řešil jsem co tam, chtěl jsem nějakej obraz v rámu ale kde sehnat něco co se mi bude líbit a ještě to bude za rozumnou cenu:/ takhle si můžu dát na zeď co chci a jak to chci velký, luxus:)

BONGO: tyjo tenhle strip by si zasloužil bejt na zdi celej:)
    TERQUILA
    TERQUILA --- ---
    _AMBRA_: no pecka ženská!....jsem ráda, že se rada hodila:)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    tak jsem dnes též na radu id TERQUILA něco málo vyzkoušela, na první pokus jsem docela spokojená, do pracovny ideál...
    ještě chci barevnou horu Fuji, ale to bude na delší lokte, a vícero vyměřování...

zde fotodokumentace:))

i love

lepeno oboustranou lepící páskou (někdo tomu říká kobercovka) drží to jak čert (zatím)
    TERQUILA
    TERQUILA --- ---
    EMIS: jojo, flákla jsem to přímo na zeď...neměla jsem to na co dát a už jsem to chtěla vidět hotový:) ....hele u foťáka prodávají takový oboustranný lepící štítky, co se používají na fotky do albumů...tak těma jsem to lepila.....taky mi to dalo fušku to aspoň trošku udržet, jelikož tady jsou křivý i stropy:D....musela jsem furt lítat ze štaflí nahoru a dolu :))
    EMIS
    EMIS --- ---
    TERQUILA: To je primo na omitku? Cim jsi to lepila? Jinak to vypada paradne, nechapu jak jsi to udrzela takhle v rovine ;)
    TERQUILA
    TERQUILA --- ---
    tak moje dnešní zkouška mikrofónu..:)

WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    cau bezi nekomu ta standalone verze na MAC OS? na webu pisou ze by to melo jit prez to MONO ale nepodarilo se mi to

dikz za rady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam