• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: a mas tam aj airinku. :o)

SNELA: jasne, ja to chapem, preco to robil. Aj ked Car ma asi len 3 vrhy, nie?
    Skor ma stve, ze najst psa, ktory v sebe nema ani za mak Toleda, je tu celkom velky problem. Alebo fenu.
    ETH
    ETH --- ---
    SNELA: šikula!
    SNELA
    SNELA --- ---
    SNELA: Český šampion Louisianský leopardí pes AIRIN ALBERTA Besavej 6.4.2011 :))) jsme první z CHS kdo ho má :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    ETH: jj všimla jsem si :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    STHENO: no tak Toledo se nedá srovnávat.. Za jedno je to pes, kterej je obrovskejch kvalit a dřív se to střídalo on a Car, kdyby žil Car, tak by to tak bylo do teď a Stein nemá zřejmě možnosti pořizovat dalšího psa na krytí, takže proti tomuhle nic nemám a v tom našem poměru to neni asi až tak přehnaný..
    ETH
    ETH --- ---
    mimochodem čmku udělalo online přehled šampionů http://cmku.cz/index2.php?stranka=sampioni
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: vsak to mas podobne s Toledom u nas. Aj ked to nie je v takom meritku, za tie roky sa to celkom scita.
    SNELA
    SNELA --- ---
    ETH: To je vcelku masakr .. je to prasárna fakt všude
    ETH
    ETH --- ---
    Ve středu jsem byla na čmku zařídit interšampionský diplom, nebyla tam ani noha, tak jsem se odrzle přeptala jestli mi můžou říct, kolik je po jednom konkrétním psovi potomků, paní od plemenný knihy povídá: "to máte mít uvedený na stránkách klubu", hmm, ale šarpejové jsou ve 3 klubech, "noojoo to jsou tydle.. naklikala jméno psa a už během toho povídá, "joo po tomhle je jich aspoň 90" otevře stránku a proč to chcete vědět? no protože mě zajímá proč se nereguluje počet krytí na psa. No ale to je regulovaný. JJ, 24hodin mezi krytím, tj. 365 možných krytí ročně. NO A? V zahraničí se to reguluje atd atd.... ryba smrdí od hlavy to je vše co bych k tomu řekla.
    Osobně se domnívám, že 90 potomků po jednom psovi u málopočetnýho plemene je víc než moc. Vzhledem k tomu, že u šarpejů se rodí průměrně 4-5 štěňat, pak je to pěkných 18 vrhů jen v rámci ČR a to těch přihlášených. Je mi jasný, že podobný lahůdky jsou i u jiných plemen, jen jsem se chtěla podělit o čerstvý zážitek.
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    ALIANOR: :D okay.. díky za odpověď! jináč jsem zjistila, že se přihlásil i Šerlinčin brácha, takže tam budou dalmatinci aspoň dva :)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    MARQETHA: Add sama ve skupine - stat se to muze a u nekterych plemen casto i stava. Kolikrat je u malopocetnych plemen prihlaseno jen nekolik jedincu celkem, takze se ani vsechny tridy nenaplni.
    Co se tyce stenat - vetsina rozhodcich je u tridy stenat a dorostu vcelku benevolentni, ovsem nejaky jakz takz predvedeni by tam byt melo. Trenujte alespon trochu beh u nohy na predvadecce, staci minutka denne. Nejde o to aby vydrzela dlouhou dobu, ale alespon jedno kolecko je fajn :)

A jinak - zakladem je, ze neni nervozni panicka, jinac se to na psa desne prenasi :)
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    ahoj všem,
    mám doma 4 měsíce starou dalmatinku a dneska jsem hrdinně odeslala přihlášku na první (jak mojí, tak fenčinu) výstavu (krajská v Ml. Boleslavi, 30.4.).
    nicméně o výstavách toho moc nevim, prakticky nic, ale na popud chovatelky to teda zkusim :) tak mě třeba napadlo, jesi teoreticky nemůžem bejt jedinej pes ve svý kategorii (štěně a ještě dalmatin - těch už moc není..) - to by bylo divný běhat tam s ní sama nebo se to normálně stává?
    jinak předpokládám, že u štěňat se přimhouřujou oči třeba při "běhání" v tom kruhu..? už se tam vidim, vod toho svýho blázna celá poskákaná, zabahněná..:) postoj bude v tom mumraji tam taky boj, tak jí zkoušim doma aspoň cvičně prohlížet chrup, jak jste tady radili. btw rozhodčí je Josef Němec.
    díky zkušenějším za všechny rady a názory a tak :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    ETH: tak to je stejný i se šampionem :D Naštěstí se čmku umoudřilo a stači nám už zase jen 4 CACe, takže doufám, že nám to příští týden udělají na počkaní. Nicméně mě naštvali na MVP v Budějovicích - žadonila jsem, jestli by nás nepřeřadili do šampionu a ,,kdosi" ze sekretariatu mi striktně napsal, že to nejde, že je to uzavřený, tak i přesto jsem poprosila a odpovědně zněla: ,, NE NEJDE" no to mě vytočilo, nevěřim, že by jim to něco udělalo a nedalo se to přesunout, přičemž se dotyčný ani nebyl schopný se podepsat, tak jsem slušně poděkovala za ochotou a vstřícnost a neřešila.. Tak zas proč toho granda nezkusit, když člověk chce na nějaký výstavy chodit, tak je bezpředmětný chodit do třídy otevřený.. Ale chtěla bych teda dodělat toho granda a pak na to kašlat..
    ETH
    ETH --- ---
    Grand je český výmysl aneb jak z lidí vytáhnout další peníze, v PP to prakticky nic neznamená - přenositelnost tam není jako u šampiona, takže jedině 3x cac.
    To mi připomíná situaci na čmku, kde jsem si byla granda vyzvednout a Fairaislová aniž zvedne hlavu od stolu zahuhlá "co s těma grandama všichni maj, stejně je to k ničemu.." takže asi tak.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Ahoj, mám dotaz, když se vystavuje v třídě šampionů a vystavuje se pes, kterej už má grandšapiona znamená to něco pro ostatní psy v té třídě ? ( jako je to v tříde otevřené, pokud má pes už českýho šampiona, přiznává se druhému psu)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    SNELA: gratulace:-))
    SNELA
    SNELA --- ---
    Dnes se nám zadařílo na výstavě v Olomouci, Airin dostala V1, CAC, Národní vítěz :)
    Už jen jeden CACík a máme šapiona

BOB se nám bohužel nepodařil :(

ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    mate nekdo prosim zkusenosti s prihlasovanim na vystavu online pres dogoffice? Prave se s tim morim - registrace ok, data odpovidaji, ale podari se mi prihlasit jen jednoho psa. Kdyz chci na unorovy Brno prihlasit dalsiho, nenabidne mi to moznost vybrat tridu a bez volby tridy me to dal nepusti ... tak nevim jestli musim generovat udaje na platbu na kazdyho zvlast, kdyz tam pisou ze by to melo jit vsechny najednou :(
    ETH
    ETH --- ---
    ALIANOR: tak to je radost. no chtěla jsem aspoň zjistit kolik štěňat za tu dobu nadělal. když to vezmu že je dokonce dědečkem mého 4,5 letého psa, tak je to mazec.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ETH:ok,diky, tak ty karticky teda schovame kdyby nekdy neco:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam