jen pro info - dal jsem další špíl v demu PES12 a odhalil několik dalších "evergreenů". např. golman se při centru napříč vápnem opět otáčí na brankové čáře zády k hřišti namísto aby si šel pod míč. on golman vůbec je opět asi největší slabina, padlo sedm branek a z toho takovejch pět vyloženě golmanovým kiksem (při jedné akci ho třeba přehodili obloukem hlavičkou z dobrejch 18 metrů). a takovej grafickej detail - hráč, kterej běží s míčem a podkopnete ho zezadu, nepadne dopředu na hubu, ale úplně nepřirozeně na zadek.
jsem toho názoru, že aby šel brát PES trochu vážně by se musel nejdřív zbavit těchhle letitejch chyb a až potom začít vymýšlet novinky. dokud tam ale tohle všechno pořád je, může bejt zbytek hry jakejkoli a stejně to na tomhle bude padat. co hodnotím kladně je snaha hráčů v poli si neustále nabíhat do volnýho prostoru a vytvářet příležitosti, kam hru rozvíjet. to je určitě krok dopředu. nicméně hra je pořád pingpongoidní, a to jak ze strany počítače, tak když to ovládám já. nastavil jsem si asistenci přihrávek na nulu a stejně jde míč vždycky rovnou na nohu, ať ho přihraju jakkoli, tak nevím. je možný, že tohle je jen v demu, ale pak takový demo nemá význam vydávat. ale spíš bych věřil, že to je vlastnost hry.