• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROCKOOPFIFA - FC 25
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    nejsem standardkovej guru, kterej sází přímáky do sítě na požádání, ale natrénovat se kopání tak, aby byla skutečně šance dát gól z přímáku se relativně rychle dá. vím, z jakých vzdáleností jak cca silně kopat , kdy se snažit o prudkou ránu s LB (do 20 metrů po zemi nebo pak až tak od cca 35 metrů dál přes zeď), vím, že musím kroutit míč tak, aby rychle padal. mezi 20 a 35 metrama jde překopnout zeď, stačí si to chvíli zkoušet a zapamatovat, jakou cca silou (z 20 metrů tak 1 až 1-5 dílku a kroutit dolů - držet levej knipl nahoru).
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    kdyz ja proste neumim kopat standardky, kdyz pak s nekym hraju online a on ma primej kop, tak mi da z prvni gola rovnou do brany. To je asi o cviku, coz.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Já online moc nehrávám, spíš proti komplu (baví mě to víc), a tam prostě od obtížnosti Professional prohrávám zápasy hlavně proto, že dostanu branky hlavou - po rohu apod. Přijdu si v těch situacích nepoužitelnej, dělám v podstatě všechno to, co píšete, pravým kniplem si označím nejrozumněj postavenýho hráče, snažím se jím dobře pokrýt soupeře ve vápně, "otravovat ho" aby neměl klid, při tom se samozřejmě snažím míč odhlavičkovat a golmanem taky vybíhám, když to má smysl. Nicméně přes to všechno si přijdu bezmocnej a nic z toho co se snažím dělat a vymýšlet mi moc nepomáhzá. Nevím, jestli třeba nemám mačkat něco co nemačkám, aby se hráč dostal do jakési "hlavičkovací pohotovosti" anebo kde je chyba. Z vlastní zkušeností vím, že kdykoli jsem měl pocit, že hra něco dělá blbě nebo je divně naprogramovaná, vždycky jsem nakonec zjistil chybu u sebe. Proto se pořád snažím přijít na řešení, věřím, že to prostě musí jít, že to mají vymyšlený dobře, jen mi něco podstatnýho uniká. Mně se hrozně líbí, jak je ta hra udělaná, přijde mi, že je v ní skutečně zakomponovaný fotbalový myšlení - kolektivní hra, souhra se spoluhráčema, inteligence, kombinace atd. Tohle všechno v tom vidím a funguje to skvěle. Když se toho držím, hraju skvělý špíly, hrozně se bavím. Ale to hlavičkování furt nějak nedávám.
    BULLDOCZEK
    BULLDOCZEK --- ---
    Fakt tady nikdo kromě Králíka nehrajte na xku? Docela rád bych se nikým pokopal :)
    BULLDOCZEK
    BULLDOCZEK --- ---
    PROCKOOP: Přesně tak... Občas se prostě stane, že ač si je soupeř dobře pokrytej, z nějakýho nepochopitelnýho důvodu ho bránící hráč nech hlavičkovat a to je nebránitelný.

Ještě přidám pár mých poznatků a tipů...

Bránění
    1) označit si nějakýho hráče před zahráním a snažit se vyplnit prostor u penalty (ono se to po zahrání sice třeba přemáčkne na jiného, ale ten prostor odkud padá nejvíc golů je vyplněnej)

2) Vybíhat s golmanem - je to sice dost o hubu, protože pokud to kopne daleko od brány, tak se tam brankář stejně snaží dostat a je tím pádem v prdeli, ale sebere takhle dost míčů, pro který si jinak nejde.

Útočení
    1) Kopat s hráčem který umí dobře kroutit (curving) a při zahrání pak držet LB
    2) Koukat se kde se motá nejlepší hlavičkář a snažit se ho najít (ale to je asi jasný)
    3) Odpozorovat, jestli soupeř vybíhá s golmanem - ti kteří vybíhají, tak to většinou dělají u každého rohu a pak tedy centrovat o dost dál od brány.
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: Co se rohů týče - letos je to strašnym způsobem o náhodě. Těžko říct, jestli EA něco v tomhle směru vyčítat, možná je to realnější než loni, ale v online hře to často naštve.

U hlaviček při útočení je víc než kdy jindy znát kvalita centru. To de docela dobře nátrénovat v Skill Games, protože se člověk naučí i různý druhy centru. No a samotný zakončení hlavou musí bejt buď dost důrazný (to se bez dobrýho centru nepovede), nebo přesný - a to je strašně o tréninku, protože zakončit hlavou pomalej centr k tyči je něco jinýho než vystřelit tam nohou.

Sou to takový rady nerady, třeba někdo pomůže víc.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Potřebuju poradit s hlavičkováním. Nedávno jsem tu nakousnul útočení a z příspěvků co následovaly jsem si udělal jasno a dneska mi to jde mnohem líp, myslím, že jsem na to kápnul. Kde mám ale další slabinu a fakt nevím jsou hlavičkové souboje. Musím něco dělat špatně, protože se prostě nechytám. Dostávám spoustu gólů po rohu soupeře, protože prostě útočníka nepokryju, nevyskočím jak on... Podobně v útoku, gól hlavou jsem snad nedal ani jeden. Mám vždycky pocit, že počítač jde mnohem aktivněji do souboje a já se nechytám. Máte nějakej recept? Poradíte co s tím? Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    chybí mi možnost řadit nějak přehledně hráče podle schopností. Třeba kdo má nejtvrdší střelu, nejrychleji běhám kdo umí házet dlouhý auty apod. Nebo to tam je a já to nevidím?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    TRISTRAM: přesně tak, základní věc je nedržet sprint krom situací, kdy fakt potřebuješ někam utéct, ale nikdy když jsi čelem k obraně, při kombinaci atd. to by mělo tvůj problém vyřešit. to LB, LT a LT+RT je imho spíš když hledáš skulinu nebo se snažíš líp naštelovat před kličkou, výpadem apod.
    BULLDOCZEK
    BULLDOCZEK --- ---
    TRISTRAM: V prvni rade nedrzet porad sprint... Jakmile drzis LT tak hrac ma balon blizko u nohy, hodne zpomali, ale samozrejme to nezarucuje, ze ti ho souper nevezme. Spis to pomaha tomu, ze muzes lip reagovat, poslat hl na druhou stranu atd. Pak jeste zkus LT+RT, to je taky sikovna vec... V podstate dribluje a porad k nemu stoji celem...
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    Jak se branit odebrání míče? Strašně snadno mi ho každej vezme. Nepřibližovat se k protihráči je jedna varianta, ale kdyz ho chci obejit? Pomaha tomu to LT, nebo RT, nebo jiny L/R? Me se totiz zda, ze bud jsem lempl, nebo vubec.
    BULLDOCZEK
    BULLDOCZEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: To už bylo ve 12 (možná i dřív ale to nevím)... Nehledej v tom žádnou vědu, LT je takový "technický tlačítko" pak ten hráč líp pracuje s balonem atd. To znamená, že ho i líp zpracuje... Při zpracování drž LT a směr kam si to chceš hodit...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    FLYBOJ: tu jsem zase nikdy nehrál já, tak netuším, jestli tam něco takovýho je.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    MICKEY_MOUSE: Aha, zkusim. Ja mam teda ale jen 12tku.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    FLYBOJ: právěže NE: :) LT = L2. Tohle má bejt spodní levý tlačítko + nějaký hejbnutí levým kniplem.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    MICKEY_MOUSE: To je zastaveni do smeru ne? Normalne LT (Predpokladam, ze jde o obdobu L1 na ps3) zastavi mic ve smeru k brane a kdyz pridas analog, tak se hrac nasmeruje podle nej + zpracuje balon.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    chlapi, poradíte? v manuálu na straně 4 je v sekci položka nazvaná "Zastavení míče po zpracování" a u toho jsou symboly LT + levý analog. Marně se snažím přijít na to, co to má dělat/jak to používat. Zkouším si přihrávat, centrovat, ale nevidím při zpracování žádný rozdíl mezi tím, když to mačkám nebo ne. Něco mi asi uniká.
    Ten manuál je kdyžtak tady: https://help.ea.com/cz/article/fifa-13-manuals
    Díky.
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    NOP: tipuju ze nejdriv po sezone, jeste jsem sezonu nedohral, zacal jsem misto toho sem tam vyzvu a hlavne online, kdyz mam cas, ale az dohraju, jestli dohraju driv nez vy, tak se podelim o info, zatim se mi dari, tak nevim jestli me bude Chelsea Chtit.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NOP: myslím, že první sezonu strávíš celou na hostovačce a pak se vrátíš. taky jsem to tak měl.
    NOP
    NOP --- ---
    Jak je to s hostovačkama? Jsem sice z Arsenalu, ale poslali mě do Coventry city, tam totálně válim a jsem hvězda týmu, i do repre si mě vytáhli. Jak se dostanu zpět do Arsenalu, jestli teda vůbec? Musim počkat, až si mě povolaj sami, nebo to můžu nějak uspíšit?

Dík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam