• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARTA77Umělecké skupiny (nejen současné) historie, vývoj, souvislosti ...
    historie, vývoj, souvislosti a význam (nejen současných) uměleckých skupin.
    rozbalit záhlaví
    MARTA77
    MARTA77 --- ---
    GUMAGUAR: Promin mi to ale "angazovany" je kazdy soucasny umelec. Pokud nejsi jak ty pises "angazovany" jsi prazdny a tva prace je jen dekorativni, pro mne bliz k designu.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    to ze nejsou angazovani ovsem nikterak neubira na "legitimnosti" jejich pusobeni
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    MARTA77: anymade ovsem neni angazovana umelecka skupina, srovnavat je s "politickou" cinnosti guma guar je nesmysl
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    MARTA77: to nejsou moji spoluzaci
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    MARTA77: anymade je regulérní umělecká skupina působící jak v galeriích tak v prostředí hudebně-vizuální kultury, což, chápu, může mást, ale pokud máš aspoň trochu přehled o současné české výtvarné scéně, tak bys měla vědět, že jsou její součástí...

    svět umění je ideální místo pro přehodnocování, možná bys měla přehodnotit své chápání skupiny a ne hned každého označovat zdrobnělinami .) jinak jsem samozřejmě rád, že jsi tenhle klub založila
    MARTA77
    MARTA77 --- ---
    GUMAGUAR: Lifestylovy casopis byla pouha metafora. Dobra tedy, tvuj nazor je ze tvoji spoluzaci z FAVU maji srovnatelnou uroven se sdelenim napriklad skupiny gumaguar? :oD Pokud ano, musis uznat ze jim chybi urcity duraz a celospolecensky, myslenkovy presah.

    Ne vazne, uz na pocatku myslenky zalozit toto diskusni forum jsem se potykala s myslenkou jak nejlepe specifikovat tema aby nedochazelo k podobnym nepochopenim. Nejsem zadnym arbitrem umeleckych skupin, ktera z nich hraje prvni ligu a ktera je poplatna trendum. Dovojuji si mit jen svuj nazor o kterem bych rada diskutovala. Bez urazek a napadani. Diky
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    MARTA77: nazor si predevsim delej na zaklade nejakych poradnych informaci a ne na zaklade lajfstajlovejch casopisu, jakou uroven ma pak takova diskuse?
    jinak mam pocit, ze popudliva ses spis ty :p
    MARTA77
    MARTA77 --- ---
    GUMAGUAR: na tvem miste bych se zdrzel tak prikrych odsudku. Ty jsi ale opravdu popudlivy samecek. Tak mi teda povez jake je me misto. Ja jsem chtela dat prostor pro diskusi. Jak to tak sleduji tak kam ty prijdes tam diktujes, a kdo nema stejny nazor je napadan. Tento sovinisticky ton si nech na svou pritekyni.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    tady mame hned dve skupiny na artycoku Anymade z Brniska a I love 69 pop geju z Ostravy

    http://artycok.tv/lang/cz-cs/217/anymade-x-i-love-69-popgeju/
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    ovšem Umělci s kladivem, to je síla :DD
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    MARTA77: kolousky dela vj kolouch, to je jen jeden clen skupiny
    a to si prober s nim, co chce on tim sdelovat, je na nyxu
    rozhodne ale myslim, ze se kluci nedali dohromady jen proto, ze jsou spoluzaci
    jsou tam zjevne spolecne zajmy napriklad o animaci, dekor, cute estetiku, aj.
    na tvem miste bych se zdrzel tak prikrych odsudku, zjevne Anymade neznas, delaj totiz i instalace, videoart, rozhodne ne jen vektory
    a co je mimo trend, tim bych se vubec nezabyval, zaprve je to diskutabilni jestli jsou vektory mimo, zadruhe je to vlastne uplne jedno, kvalita umeni se nemeri tim, jestli je to trendy, to se resi v casopisech pro zeny
    MARTA77
    MARTA77 --- ---
    GUMAGUAR: V tom pripade jsem nechytila jejich sdeleni. Ten projekt mi prijde spise jako vizualni seskupeni ciste formalniho charakteru. Obavam se ze i forma je ponekud mimo trend, jeleni, kolousci a celkovy vektorovy styl uz byl tolikrat pouzit ze ti ted nerozumim. Mozna ze bych mela presneji specifikovat tema teto diskuse. Ale asi bych rekla ze si nerozumime. To ze je nekdo spoluzak jakekoliv skoly neznamena ze dela kvalitni praci. Ja jim pravo na tvorbu neubiram ale to bychom si tu mohli povidat treba o takovych zoufalostech jako je treba UMĚLECKÁ SKUPINA - UMĚLCI S KLADIVEM. Ano cetla jsem o anymade v nekolika lifestylovych casopisech ale nemyslim ze maji touhu hlubsiho sdeleni.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    dnes uz neexistujici skupina BJ, jejiz clenove vsichni patri mezi predni ceske umelce

    Bezhlavý jezdec (BJ)
    datum vzniku: 1996

    Josef Bolf; Ján Mančuška; Jan Šerých; Tomáš Vaněk

    http://vvp.avu.cz/idatum/search/autori-183

    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    MARTA77: anymade je standardni umelecka skupina, jsou to, pokud se nemylim, spoluzaci z brnenske favu
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    MARTA77: nemyslim si, ze anymade je OT
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    BLACK MARKET

    Black Market International (BMI) was founded in 1985 with founding members including Boris Nieslony, Tomas Ruller, Norbert Klassen, Zbigniew Warpechowski and Jürgen Fritz.
    Over 20 years the group has presented its unique, durational performances throughout the world in a range of venues and locations. The group currently consists of twelve regular members: Norbert Klassen (CH), Helge Meyer (D), Alastair MacLennan (UK), Boris Nieslony (D), Jacques Maria van Poppel (NL), Elvira Santamaria (MEX), Marco Teubner (D), Julie Andree T. (CA), Roi Vaara (FIN), Lee Wen (SEN), Miriam Laplante (I), Jürgen Fritz (D).

    http://www.liveartwork.com/editions/full_bmi.htm

    http://www.performance-art-research.de/black_market_performance-archive.html

    MARTA77
    MARTA77 --- ---
    GUMAGUAR: Toho jsem se trochu obavala. Dekuju za napleni odkazy a pro zacatek tohoto fora je to jedine dobre, ale doufam ze se tu take rozvine na toto tema i diskuse. I kdyz verim ze mas neuveritelny prehled toho co je na internetu videni. :oD

    GUMAGUAR: Tim myslim ze pokud sem vlozis odkaz byla bych rada aby si k nemu napsal i svuj pohled na jejich dilo. Napriklad Anymade je trochu OT, to tu za chvilku muzes prezentovat i hudebnich seskupeni.

    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    MARTA77: jojo, ti se ani neznali, poznavali se az pri instalaci prvni spolecne vystavy

    taky ty vytvory byly dost nevyrovnane kvality
    MARTA77
    MARTA77 --- ---
    GUMAGUAR: pokud to nekam povede tak klidne i o ucesech :oD

    Me osobne potreba sdruzovani individualit do skupin zajima jako umelecko/socialni fenomen. V kazde dobe jsou duvody trochu jine. Netvrdim ze v dnesni dobe je duvodu mene, ale hledam tu hranici, kam je to socialni(spolecenska) potreba, a odkud uz to muze byt cira vypocitavost. Konkretne narazim na Tvrdohlavi.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam