• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já tři balíky jednorázovek dostala porůznu jako že dar k narození a všechny jsem je nerozbalené dala ségře, nechala jsem si jedině načatý, co jsem musela koupit v porodnici, od příchodu doma jedině látkovky. Ten načatý balík jsem ani nedopotřebovala, pak jsem tedy koupila jeden další větších v tescu a ten je opět nedopotřebován, měla jsem je na té dovolené a už by mu asi byly malý, nevím vlastně.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: já jsem byla rozhodnutá, že to dám, ani jsem si nepořizovala jednorázovky a hned při první přebalení doma jsem jela v látkovkách a jednorázovky jsme používali teď asi 24 hodin (na noc teda ty naše), jak se nám pokazila pračka, tak než dovezli novou. a sem na to tak zvyklá, že mi přijde, že na jednorázovkách prostě hrozně chybí ten svrchňáček, je to nějaký divně vykrojený, má to volánky a smrdí to...

ale věda to byla na začátku fakt neskutečná, teda prozkoumávání možností. já se nakonec rozhodla pro klasiku, navíc jsme zdědili ty staré čtverce, takže i investice byla fakt malá... jednu dobu, jak strašně pil, teď už zase trochu polevil, tak jsem byla trochu upřebalovaná, ale celkově jsem měla nějakou mateřskou krizi a teď už je to zase v pohodě..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já jsem si vlastně předem moc nevěřila, znám své limity :-) a říkala jsem si, kdyby se mi to tak dařilo alespoň zčásti, ale že to teda je věda. Takže jasně, koupila jsem občas i plenu, která nevyhověla, srazila jsem vlněné svrchňáky :/ Ale jinak látkuju vlastně výhradně ve dne i v noci (výjimkou byla třeba cesta letadlem a pár dní u švagra v zahr, protože tam by to s látkovkama fakt nešlo, vždy´t on ani sušák nemá :-) a to je B deset měsíců.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    Já bych měla dotaz na tu snapku - je to v pohodě a nehrozí, že se z toho zaseknutí na pleně nějak "vyvlíkne"? Mám dítě, které v podstatě celý den vleže pochoduje, fakt kope v podstatě non stop nohama, a tak se bojím, aby si to nějak nezabodl do břicha? Doteď jsem mu na pleně vpředu dělala uzel, ale už se mi do toho pomalu nevejde..
    Spíš jsem jen paranoidní, ty malé zoubky u břicha mě trochu děsí...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HANUMA:
    KEYA: Jedny Thirsties mám, jsou to ty 0-9 kg, syn má teď nějakých 7,5kg a už je má nezmenšené, takže na 8,5kg dítě určitě ty větší. Za mě s nimi spokojenost, drží dobře, nešustí, nejsou tuhé a rychle schnou. Vejsdou se do nich vícevrstné i čtercovky. Sucháče stále suchají a mají "protizip" na praní, takže nezatrhávají okolní věci.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    TABBY: myslela sem, ze se tou sponou plenka vzdycky uchycuje..?typy vazani sem zatim neresila, to je hudba budoucnosti:))
    IORETH
    IORETH --- ---
    SINSEMILLA: Mám taky 8,5 kg půlročního tlusťocha a prostřední velikost Grovia a čtvercovky a skvěle jí padnou. Je to úzké dole v rozkroku, přesně na tu plínu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    HANUMA: A k cemu tu sponu, chces vazat draka? Jinak bych rekla, ze jedna spona staci - tedy pokud nejsi hodne zapomnetliva...
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    tak uz jsem si vybrala:)

jeste to poresim s muzem, ale asi koupim 10 x 3ks kikko bambusovy plenky + 6ks kikko vicevrstevnych plenek, 3x kalhotky POPnGRO S2 a jednu sponu Nappi Nippa - to se chci zeptat, jestli staci jedna?

na ty vlnacky se asi vykaslu, jednak je s tim asi dost prace navic, ale hlavne pisou, ze schnou dva dny, coz mi prijde hodne:/, pak poreferuju, jak si vedeme:)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HANUMA: Ja jedny eska oranzovy mam doma k prodeji, blbe jsem to naimpregnovala (malo), takze protykaly a ja si je neoblibila, jak se s nima musi jeste neco delat, ale vim, ze v komentech na brane je hooodne chvalili...
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    a vlnacky pres den nepouzivate?sem cetla, ze jsou lip prodysny
    KEYA
    KEYA --- ---
    HANUMA: Mě se moc líbí tyhle: http://www.branakdetem.cz/thirsties-duowrap-potisk-rostouci-svrchni-kalhotky.htm a někdo je tu i doporučoval - asi bys už mohla vzít tu větší velikost (8 - 18 kg)
    A na doplňení třeba ty Baby lucy? Podle toho, co se o nich soudí bych řekla, že je tam poměrně dobrý poměr cena/výkon... A možná koupit až ty od 10 kg (ale nemám s nimi zkušenost, tak třeba někdo ví, jak sedí...)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HANUMA: já nedám dopustit na pop'n'gro, zatím pro mě rozhodně nejlepší volba, tady jsem našla nějaký z nové kolekce, tu jsem v ruce neměla: http://moderni-latkove-pleny.cz/cz-detail-231470-svrchni-kalhotky-popngro.html (používám od miminka, zatím se tam vejde i s vícevrstevnou a ještě jednou čtvercovkou na noc).. mám jednybeehinds tyhle http://www.branakdetem.cz/baby-beehinds-pul-kalhotky.htm a jsou děsně tuhý, hodně vlhnou a teď se jim utrhl jeden konec suchého zipu kolem pasu a takže hrozně padaj zaujala mě cena, ale jsou fakt k ničemu. a pak mám ještě jedny imse vimse (něco takového, i když nevím, jestli sjou to přesě ony: http://www.branakdetem.cz/svrchni-kalhotky-imse-vimse-soft-zoo.htm) a ty jsou zase strašně tenounký a od toho suchýho zipu (té lepivé části), co jde až k vrchnímu kraji, tak má erik poškrábané bříško, takže za mě taky ne.. já se strefila na ty pop'n'gro a to jsem je objednala přes e-shop a už mám patero, a tak ti doiporučuju zajít si je ošahat.. když ono se to ne tak úplně pozná no a nevím, jestli tady ještě někdo ty pop'n'gro používá.. (???)
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    RENFRI:
    SINSEMILLA: diky:)

no ja si puvodne myslela, ze koupim ctvercovy plenky a naky kalhotky a docela me prekvapilo, kolik toho existuje! ale asi zacnu tim, jeste teda dotaz, jakou znacku svrchnacku pro obrika?asi bych radsi ty rostouci, pac by se do budoucna jeste mohly hodit:))
    KEYA
    KEYA --- ---
    SINSEMILLA: Naprostý souhlas s celou "tapetou" :). Včetně čtvercovek - taky na ně nedám dopustit.
    I když na třetí mám v plánu si pořídit navíc něco bambusového a nějaké pěkné svrchňáky...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: nebo si je od tebe bude muset koupit tady RENFRI, hihi
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HANUMA: jo a poslední z mé tapety, věda to není, je to ve finále hrozně přirozený čitelný a uspokojující, ale ze začátku to byla pro mě taky španělská vesnice
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HANUMA: a pokud máš větší dítě, tak bych se na svrchňáčky grovia vykašlala, pokud budeš používat čtvercovky..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HANUMA: předně chválím rozhodnutí ke změně, přeju, aby entuziasmus vydržel! hlavně jde o to rozhodnout se, jaký typ plen chceš používat a pak řešit jednotlivé značky a nuance (typ zapíná, úzký/široký atp) - myslím tím, zda čtvercové + svrchňáčky nebo kalhotkové s vkládačkama a svrchňáčkama nebo úplně aio nebo já nevím ještě jaké.

já používám jen čtvrece + svrchní a nedám na to dopustit - čtvercovky strašně rychle schnou, je to jednoduché, nemusím vysvětlovat všem přebalujícím okolo jaká jsou specifika té které pleny a prostě je to pro mě nejčitelnější..
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    HANUMA: Podle me ti staci tak troje, maximalne ctvery, ale sama za sebe musim rict, ze jsou potreba jeste jine k nim, ty grovia jsou hodne uzke, takze u nas treba pouze na den, noc by nezvladly. Ja k nim pouzivam jen vkladacky a to bambusove frote a na to flisove separacky, tech mam okolo 26 myslim... na noc davam kapsovky a na ne blueberry pul nebo baby lucy pul.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    ty blaho, koukam, ze pouzivani latkovek je docela veda:)), uz dve hodky si o tom ctu jak tady na na latkovky.cz a moc moudra z toho nejsem, budu moc rada za rady!

mam 5,5M "drobecka" s vahou 8,5 kg, zatim jsme jeli na jednorazovkach, ale rada bych to zmenila, rekla bych, ze neni malocurajici miminko

kolik toho tak mate? kdybych si koupila trebas ty grovia, co tady chvalite, kolik jich budu potrebovat a s cim to nejlepe nakombinovat?jestli to dobre chapu, tak se do toho davaji ctvercove pleny prip. vicevrstevne pleny..?pardon, ale v tomdle jsem uplna lama!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam