• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: právě, je, a zdá se mi dobrý.

K svrchňákům napadlo mě to, co tebe - že už mají po životnosti, ty moje z druhé ruky dvoje propouštěly dost, ostatní ne, takže asi jak které a jak po kolika praních.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, jak jsem tu psala, syn šíleně čůrá, jak děsně pije a poslední dobou máme svrchňáčky někdy durch mokrý. jak je horko, tak jsem teď večer přebalovala jednou za 15-20 minut, když jsem ho v té pleně nechala déle, dala by se ždímat. je to fakt děs, ale hlavně ty svrchňáčky to už nějak úplně nedávají. máte někdo zkušenost s tím, že prostě mají určitou životnost v závislosti na množství čůrání, počtu praní a tak? klidně koupím nové, ale jednak nevím, jestli bych měla koupit stejné (pop n gro), s kterými jsme byla doteď fakt spokojená nebo nějaké jiné. zdají se mi být už takové trochu opranější.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: jo qalt je ten český prášek viď?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY:
    HC_:
    SINSEMILLA: taky preferuju prášky, co nevoní, věci z mmb často smrdí/voní děsně.
    Ale sliz jsem opustila, s naší manganovou železitou vodou z toho byly dost často nevypratelný fleky, který se prádle dělaly v pračce. Nejaká chemická reakce asi.
    Plíny peru v nějkém gelu od Ulricha, oblečení naše i Bartolomějovo v Qaltu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    BARETKA: Sliz. A to, ze eko prasky nevoni, beru jako plus. Veci z MMB, co zazili komercni prasky a avivaz, musim pred pouzitim preprat, paac se mi z tech chemickych vuni obraci kufr (bohuzel nejenom obrazne). Myslim, ze mimcum ty chemicke smradky taky vadi, nez si zvyknou a otupi.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BARETKA: já peru normálně na 40 v nějaké prášku na barevné prádlo - nezvládám to moc třídit podle barev a takhle peru prostě všechno dohromady.

zkraje je to podle mě celkem jedno, protože ty věci jsou po miminku stejně čisté, až začne lézt po čtyřech, to je pak třeba řešit nějaký prášek, co to vypere.

jinak plenky peru v tekutém ekologickém prášku ecover a až ho dodělám (koupil jsem si ale pětilitrové balení), tak plánuju koupit ten český eko, co ho tady holky doporučovaly...
    HC_
    HC_ --- ---
    BARETKA: ja mam lovelu
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    nevim, jestli se to tu uz neresilo, ale..v jakym prasku na prani perete obleceni detem a na kolik stupnu?? takovy ty pidihadricky pro nejmensi..koukala jsem na nejaky eko prasky, ale ty prej strasne malo vyperou a vubec nevoni, pak mi byl doporucen persil sensitiv..?? vim, ze zalezi na detech, kazdy snese neco jineho, ale to moje robe je zatim v brise, tak potrebuju u neceho zacit :) dik
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: A tak s tím souhlasím, na objednávku z netu jsme čekala 3 týdny a stejně není komplet. S biooblečením je to stejné jako s biopotravinami, prostě nafouknutá bublina a nikde není psáno že kvalita je lepší. Tam ale vzniká cena přidáním právě nálepky bio.
    Ono se obecně vydělává na všem co je pro těhotné, matky, kojence a nevěsty. Tam je totiž zaručeno, že většina ženských tyhle věci kupuje v jistém pohnutí mysli :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: mně teda ten obchůdek krapet točí :-) Jsou tam krapet pomalí a když si objednáš něco z netu, naživo to pak navzdory avizované dostupnosti ani nemají a tak vůbec.
    Plus teda mě některé nabízené věc fascinují - za sebe jako látkové pleny jo, ale třeba biooblečení za několik set korun jedno body? Což nicméně není jejich chyba, je to trend a zákazníky to nepochybně má. Jen se tím občas trochu bavím, těhotným a čerstvým matkám se dá prodat fakt ledacos :-)))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SELLIGAN: Tak to je na čase zajít i dovnitř. Já jsem byla tou nabídkou nadšená. Všude na netu máš spoustu návodů a fotek a popisů, ale když si na tu plenku nebo oblečení nebo cokoliv jiného můžeš sáhnout tak mi ten výběr přijde snazší.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DALEEN: no ja tam prave obcas chodim nakukovat, asi dva roky uz, protoze se mi tam libi ten obchudek, ale uvnitr jsem jeste nebyla :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SELLIGAN: Jo, já to mám taky za rohem, byla jsem se tam už dvakrát podívat, krásný obchůdek, ale na přednášku ve dvě hodiny to fakt nezvládám. Ale doporučuju zajít aspoň kuknout, mají tam úžasně velký výběr plen.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    BONEMINA: a kolik tech svrchnacku mas?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DALEEN: tam už se chystám dlouho, mám to v práci za rohem,ale pořád ne a ne se dokopat..
    RENFRI: super, díky moc
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TABBY: A odkud jsi? Jestli treba nebudu mit cestu kolem, ze bych ti vzala na ukazku Blueberry a BL...
    HC_
    HC_ --- ---
    TABBY: to by me taky zajimalo s tim slizem, planovala jsem ho tvorit
    TABBY
    TABBY --- ---
    RYBKA: Tak mne to prislo vzdycky normalni. Ted, zpetne, uznavam, ze starsi holcicka musela bez tech plen pusobit dost zvlastne (na roce mela 7 kilo ;). Ale je to tak, jak pises. Jsou deti, ktere proste zajimaji naprosto jine veci nez vylucovani... nema smysl to hrotit.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já si vůbec neumím představit takhle malý dítě (třeba roční), co samo chodí na nočník, naše starší to vylučování odjakživa brala jako nějakou podřadnou činnost, které vůbec nepřísluší nějaká pozornost. Odplínovala ji snaživá babička těsně před druhým rokem za cenu neustálého praní a máchání oblečení. Nehody se jí stávají i teď ve 2 a 3/4 (většinou proto, že se do něčeho zabere a čůrání začne řešit ve chvíli, kdy už nestíhá někam doběhnout), na noc začala plínu nedávno odmítat, úspěšné to je tak v 50 % nocí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam