• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já teď použila papírovku, protože mi došy úpně všechny svrchňáky a ono to prostě smrdí.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRISTY: A cekas holku nebo kluka? Ja jsem fakt rada, ze se synem latkujeme, ze neni x let v nejake neprodysne chemii, ktera muze s budouci plodnosti udelat kdovi co...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: A vem to takhle, vevnitr bys susila dejme tomu listopad - unor, zbytek na balkone, to je podle meho unosna predstava a vyplati se to..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRISTY: Ono je to od stropu ta 30 cm (zensky odhad) a kdyz se tam nevesi kalhoty a mikiny, tak to ani moc nezasahuje do prostoru. Kdyz tam vesis ctverce prelozene napul. Ty aio budou jeste mensi/kratsi. Jde spis o misto vybrane v byte. Nehazej flintu do zita. Jak mate velky byt?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    SINSEMILLA: ted jsem na ty stropy klukala, jsme v klasickem panelaku, takze nic moc - 2,50. achjo....asi nebudu latkovat :o(
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRISTY: Jak mate vysoke stropy? My meli v prvnim byte fakt super vysoky (3,5 metru), takze byla skoda to nevyuzit, ale da se podle me i pri normalni vysce, kdyz to das nekam, kde to tak neni takovy provoz (koupelna, loznice)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRISTY: Ja mela rozhodovani jednoduchy, podedila jsem stare ctverce a tata neste donesl nejake nove, co zbyly z filmu mamas and papas (ktery jsem tedy nevidela). Pokud te odrazuje skladani ctvercu, tak me to bavi, koukam u toho na nejaky serialy nebo film. A jedna pracka mi zabere na skladani, tak 45 minut. Ted kombinuju novorozenecky sklad a sklad na osminy. Jak jednou ten novorozenecky dostanes do ruky, jde to samo. Fakt radeji skladam pleny nez normalni pradlo u ktereho se musim soustredit, protoze kazdy kus je jiny.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    SINSEMILLA: super, diky za tip! termin mam v pulce zari, takze pocitam, ze prave pres zimu budu plenkovat hodne, takze budu potrebovat hodne susit. na ten stropni vesak se urcite juknu.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRISTY: Jestli mas problem se susenim, tak jednak doporucuji ctvercovky, schnou fakt rychle, v radu hodin. A jeste maly tip, co takhle stropni vesak? V ikea ho maji za par stovek (myslim, ze tri stovky, dve diry do stropu to chce). Ten vesak sice neni extra velky, nema bocni snury, ale i tak se na nej neco vejde. Ja pouzivala na plenky rozkladaci na zemi a na pradlo na ctyricet prave ten stropni, abych nebyla uplne zablena pradlem. Meli jsme taky maly byt a dalo se to.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ANNAWA:
    LANTHAL:
    díky holky, já jsem už něco načetla, ale jde mi z toho kolem....
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KRISTY: č.1 - těžko, musela bys mít štěstí na počasí (sucho a větrno), pak by čtvercovky snad vyschly, ale na každodenní sušení to dle mého není

č.2 je tu evergreen, každýmu vyhovuje něco jiného, každý typ má svoje výhody a nevýhody, pročti si stovku předchzích příspěvků, tohle téma tam bude alespoň dvakrát :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KRISTY: plenkové kalhotky až na výjimky déle schnou a v zimě bych řekla vyžadují dosušení uvnitř, i když je vlhko venku, neuschnout tak dobře.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ahoj holky, jako nadcházející matka amatér začínám řešit otázku plenek - látkové či papírové. radějil bych vlola ty látkové, pochopitelně, ale mám omezení, že můžu sušit jen na balkoně (máme docela malý byt).

takže č.1 otázka je - dají se plenky sušit i v zimě na balkoně, když venku mrzne? mě to teda přijde jako blbost, ale slyšela jsem, že i prádlo se v mrazech usuší....teď bohužel nemohu otestovat a nikdy jsem popravdě nezkoušela....

a otázka č. 2: je to sice asi hodně subjektivní, ale jakému typu látkových plenek dáváte přednost? nědko doporučuje klasické čtvercovky, někdo all in one, mě se zase podle popisu docela zalíbily ty plenkové kalhotky, hlavně protože se nemusejí složitě sklídat.....

předem díky za reakce:o)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: tedy gratuluju velice! B bude 13 měsíců a samozřejmě ještě čůrá zcela nahodile a i dost často, nicméně bych řekla, že v noci méně než dřív, neb je méně počůraný, je to možný? Anebo to vypotí, pije dost.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jak jsem tu pred casem resila, jake pliny davat 18mesicnimu diteti na spani (kdyz se pocura, je to naloz a svrchnaky protecou), tak se situace vyresila tak, ze se mala prestala pocuravat :) Mam radost a moje penezenka tez :-)
    CHANA
    CHANA --- ---
    MONIA: já jsem si nedávno pořídila imse vimse vložky do podprsenky, které mají na vnitřní straně flís a na vnější látku s pul zátěrem a ten pocit, když se vložka nasákne mlékem a tlačí se mi na prs není moc příjemný
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Mluvis mi z duse, imse vimse na prd, koupila jsem jednou a pak uz ne...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já si život bez papírových separaček nějak neumím představit, občas ji zapomenu dát nebo není zrovna po ruce nebo si řeknu, že B nebude kadit a pak teda lituju, protože vyklepnout se separačkou víceméně všechno do wc je taková pohoda než šudlit pak tu plenu a snažit se to z ní dostat. B taky docela dost pije, navíc se na starý kolena zase dost rozkojil, navíc jí mraky ovoce a zeleniny, takže bobky taky nevede, tudíž by pro mě ty fleecove separačky taky moc nebyly.
    Používám různý, co zrovna koupím a peru. Momentálně máme tenky imse vimse a ty teda po praní nic moc, dost se muchlají.
    MONIA
    MONIA --- ---
    jaké máte zkušenosti s fleec. separačkama. já nějak nemusím ten materiál,navíc se mi zdá,že po vyprání se z něj stává taková podivná tuhá hmota (teda alespoń z těch ikea dek,používám je pro psa). nějak si to nedokážu sama na sobě představit a ještě navíc mokré..ale cenově je to přijatelná varianta....tak nějak se nemůžu rozhodnout:/
    HC_
    HC_ --- ---
    CHANA: no ja koupila fleecovou deku v ikey za 29Kč a udělala z ní plno separaček, a když nějakou vyhodím, tak mě to asi mrzet nebude:)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RENFRI: tak super, píšu do pošty...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam