• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Jake svrchnaky mas ted, co ti v nich klucik prijde narvany?

ZU_22: Mluvis o AIO, nebo svrchnacich? Paac jestli o svrchnakach, tak potes koste, doporucila jsem je kamaradce, co ma opravdu skromny rozpocet, tak to by bylo smutne kino, kdyby diteti za pul roku nebyly...
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TAPINA: ja jsem par tydnu taky novacek a pouzivam jednovelikostni grovia a teda na suche zipy budou za chvili malinky a to je dceri pul roku (i kdyz je teda pucek), s patentkama jsou lepsi, neni v nich tak narvana...cili kdyztak kupuj one size na patentky jestli muzu za me doporucit :) ale i ty si rikam ze do roka a pul ji nemuzou bejt...nevim jak to budu delat pak..:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Hlásím se do klubu, Jirka je od včerejška v látkovkách :o) A jdu hned s dotazem.
    Používáte někdo one-size svrchní kalhotky? Jsou opravdu velikostně univerzální? Koupila jsem jako první polyuretanové ve velikosti S (do 5 kg), ale přijde mi, že je v nich s velkou plenkou docela hodně staženej, takže chci vyzkoušet i buďto větší velikost, nebo ty univerzální.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    coz mi pripomina, ze bych rada udala "rychloprdky" vhodne na bezplenkovku ve velikosti 80 - 86, barvy sedive s modrym lemovanim. Jsou temer nenosene - nejak se neseslo rocni obdobi a s kalhotami ladici zpusob reseni vymesovani. Cena mirna :)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    SELLIGAN: zacinam o odkupu uvazovat - resim darek pro sestru k porodu, ktery ma nastat kazdym dnem. Uvazuje o latkovani a po mych detech zdedi jen hromadu ctvercovek, tak tyhle BL by ji snad mohly trochu vic navnadit. Chapu dobre, ze tohle je pouzitelny i na mini miminka?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    omylem jsem objednala dvoje kalhotkove plenky navic - je to verze 3v1 (tedy velikost S-L) Asi je budu vracet do brany v utery 7.8., ale nevim jestli mi vrati penize

nechcete neco z brany, zhruba za 500 korun kdybych si musela neco kupovat?
    nechcete nekdo ode me koupit tyto plenkove kalhotky?
    jsou prijemne, heboucke
    mam 2ks navic

Baby Lucy -plenka z organického veluru | Branakdetem.cz
    http://www.branakdetem.cz/baby-lucy-plenka-z-organickeho-veluru.htm
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SELLIGAN: moje oblíbené :-)
    | Látkové pleny Haipa-daipa Pastelka Produkty - Haipa-daipa
    http://haipa-daipa.com/product/haipa-daipa-pastelka/
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DALEEN: pastelky? o cem je rec? :)) jsem mimo
    CHANA
    CHANA --- ---
    TABBY: nebo nad umyvadlo, zkusíš to, zíráš, že to jde a pak můžes s radostí koupit nočník:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: No hele, treba te dite prekvapi. Ja si vybavuju ten ulevny moment ve tvari tehdy 5tydenni dcerky, kdyz jsem ji dala poprve nad nocnik, ktery rikal: "Konecne ti to doslo."
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    THURINGWETHIL: to je fakt, já je mám pro kluka a na to mi přijdou skoro ideální. plus se mi líbí že ho neomezují v pohybu.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    CHANA: Bezplenkovat nebudu, tak odvážná asi nejsem :) Každopádně díky za tip, já bych asi bezhlavě prala a prala a prala.

THURINGWETHIL: No to je ještě lepší, UTZ tvrdí, že to bude kluk. Líbí se mi právě, že se dají složit a jsou vlastně jednovelikostní.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    DALEEN: nový typ nebělená biobavlna jsou super, z druhé ruky bělené a ten starší typ jsou trochu tvrdší, ale taky nijak zásadně. My jsme s nimi spokojení moc. Ale jak o tom tak uvažuju, přijdou mi výhodný víc pro kluky než pro holky (jak se dají složit). S tou tvrdostí asi fakt záleží na údržbě a tvrdosti vody. Výhoda je, že rychle schnou a pojmou víc než čtvercovka, ale zároveň tolik nebrání pohybu jako některé jiné kalhotkové, co jsme zkusili.
    CHANA
    CHANA --- ---
    DALEEN: ne všechny pleny projdou všemi stupni:) Někdy jde dobře bezplenkovka a pleny do kalhot nedojdou a někdy jde hůř a to jdou do kalhot úplně čisté. A také je někdy tak vlhko, že mléko z pleny vysychá pomalu a samozřejmě je neskladuji důsledně, abych je pak recyklovala, protože druhý den už by zakysaly:)
    Ale jde o to, že při kojení musím dát dítěti něco pod hlavu protože nám mléko teče všude a pak bych prala x pomočených kalhotkových plen a k tomu y pomlíčených plen, které mi nepřijdou úplně využité. Z toho důvodu jsem kalhotkovým plenám tak úplně na chuť nepřišla i když jich alespoň deset mám.
    Pokud budeš bezplenkovat, čtvercovky jsou ideální doplněk
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Ok, kouknu se moc ráda, díky :)
    Jasně,že je to přijatelné
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DALEEN: Tak se muzem domluvit, ja toho vezmu vic a udelame predvadecku, v praxi to nepoznas, ale aspon na osahani, jeste tu mam tots bots, grovia jen svrchnaky a ted si nevzpomenu na ty posledni.. neco minki nebo tak.

Jo a pastelky jsem spocitala a je jich 8. Tak za 200,- za vsechny? Je to prijatelne?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RENFRI: Ještě žádné nemám, bude až v listopadu. Zatím dělám průzkum bojem :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DALEEN: Jak stare mas dite? Muzu ti pujcit par vzorku jinych plen na ozkouseni, popoliny, pop-iny, charlie banana, fuzzy bunz, Baby lucy, jeden kus od kazde mi nejakou dobu chybet nebude.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RENFRI: Jo jo, Praha :) Ale řekni si co za ně chceš.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DALEEN: Praha? Spocitam kolik jich tu mam, vazne je nechci :-))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Díky za reference na pastelky, koukám, že se to dost různí.....každému očividně vyhovuje něco jiného :) A nejhorší asi je, že dokud je nezačnu používat tak asi nezjistím co bude vyhovovat u nás.

RENFRI: Pokud se jich fakt chceš zbavit, tak ti od nich mileráda pomůžu, aspoň uvidím jak vypadají když jsou používané :)

CHANA: Až tak? :) Tedy tomu říkám koloběh a naprosté využití.
    CHANA
    CHANA --- ---
    DALEEN: čtvercovky mají tu výhodu, že jsou víceúčelové - jako první level je dávám dítěti pod hlavičku, jako druhý level s tou plenou při kojení chytám mléko z druhého prsu a jako třetí a poslední level putuje plena do kalhot. Mezi prvním a druhým a druhým a třetím levlem nechávám plenu oschnout přehozenou přes pelest.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam