• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: Jo a skladuju pokakany i pocurany dohromady, peru to stejne, takze nevim proc bych to mela separovat..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MACKA_B: Ja mam dva kyble, ale proto, ze mam ctvercovek hodne. Koupila jsem za 99 velky bily kybl s vikem v baumaxu na pankraci a nsou velme velmi funkcni..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MACKA_B: pevnější jak kdy, B jí hodně ovoce a zeleniny, ale i tak, to nejhorší vezmu v ruce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONIA:
    MACKA_B: můj mladý muž jede v příkrmech už velice dávno a nenamáčím nic, není to potřeba, prostě.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MACKA_B: já mám obyčejné plastové kýble s víkem, ale dva jen proto, že jeden mám v koupelně a když jsem dostala druhej k nákupu kdesi zdarma shodou okolností stejnej, dala jsem ho do patra, takže mám vždycky nějakej po ruce. Taky žádný šroubovací ani zaklapávací, jen pokládací.
    Skladuju na sucho, nic nepředmáčím a taky miluju sepračky.
    MACKA_B
    MACKA_B --- ---
    NIENNA: super, tak to asi budu taky skladovat vše v jednom a na sucho...mas pravdu že dřív asi fakt nebyly tak účinné prášky a separačky asi taky ne..:)) tak dík moc za rady..;)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MONIA: Dělám to taky tak... tak to kdyžtak děláme blbě dvě.... :-)) Akorát teda to neskladuju na balkoně (ač ho mám).... Mám uplně obyčejný kyblík s víčkem (nijak šroubovací nebo zaklapávací...prostě se na to jen položí)... a je teda pod přebalovacím pultem... Cca za tři dny je plný a to stejně internet tvrdí, že se má prát max. po třech dnech...tož pak to dám do pračky...a nemam problem... Rozhodně nic nepředmáčím a tak... Ať žijí separačky....!

Si myslím, že dřív se předmáčelo a vyvářelo i proto, že byly mnohem méně účinné jak prášky, tak pračky....

MACKA_B: No nevím, jsem měla v plánu skladovat vše (tj. čtvercovky) na mokro....a děsně to smrdělo, efekt při praní nula... Tak skladuju na sucho... všechno... a vypere se to uplně stejně (na radu zde peru na 40 - jednou za dlouho to projedu vyvářkou, k prášku přidávám sůl na skvrny a ocet....)
    MACKA_B
    MACKA_B --- ---
    TAPINA: jasny tak ja chci davat čvtercovku, fleesovou vložku a tu separačku, takže by se k ty pline melo dostat asi co nejmin no..no jsem na to teda zvědavá. Každopádně za kyblík dík...;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MACKA_B: Jak se to vezme, něco proteče, ale plena je spíš jenom obarvená, ono to ze začátku ani vlastně nesmrdí.
    MACKA_B
    MACKA_B --- ---
    TAPINA: a to ta separačka fakt veme většinu? vždyt ze začatku je to prej slušnej řiďoulek...
    MACKA_B
    MACKA_B --- ---
    MONIA: ne to je v pohodě,jen to mam od ní z první ruky viď ...ale on si stejne pak každej udělá nějakej svůj system..ja myslim s že příkrmem už pak má ty hovínka pevnější ne? to si myslim že ta separačka pak veme skoro všechno ne? no uvidíme. každopádně moc dík
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A taky skladuju pohromadě a používám separačky.
    MACKA_B
    MACKA_B --- ---
    TAPINA: no tak super. Tak to moc děkuju ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MACKA_B: Zaklapnout se dá stejně, jako u toho klasického kbelíku s víkem, těsní to dobře.
    MONIA
    MONIA --- ---
    MACKA_B: to samozřejmě ano...radu maminky jsem rozhodně nechtěla nikterak zpochybňovat:) možná časem až mladý muž začne s příkrmem bude třeba plenky namáčet:)
    MACKA_B
    MACKA_B --- ---
    MONIA: tak jestli jsou tam ty packy tak super, ja jsem na ne koukala ale jen v malym provedenim a tam ty packy právě nebyly. Hele ja taky nevim ještě úplně přesně jak to budu dělat.Jen moje máma přece jen vychovala 4 děti tak od ní ty rady celkem vděčně vstřebávám..:))) ale ona mě asi pak praxe naučí si to udělat co nejjednodušší. ;)
    MONIA
    MONIA --- ---
    MACKA_B: já podobnou krabicu používám na kuch. robota a jsou tam takové packy,kterýma to zacvakneš

já ted skladuju všechny plínky pohromadě, když je pokaděná větsinu zachytne separačka a když je to mooc špatne jen v ruce přeperu z nejhoršího a dám k počuraným plenkám. ale nevím,třeba dělám něco blbě :)
    MACKA_B
    MACKA_B --- ---
    MONIA: no chci jet čtvercovky, takže počůraný na sucho v jednom a pokakaný na morko v druhym. Jinak balkon asi super, ale ten bohužel nevlastním..:/
    MACKA_B
    MACKA_B --- ---
    TAPINA: jojo na tohle jsem taky koukala, ale přišlo mi že se to víko nedá zaklapnout..aby to zbytečně moc nesmrdělo..ucho myslím že nevadí..;) jinak dík
    MONIA
    MONIA --- ---
    MACKA_B: a proč dva? já teda jsem začala "dočasně" skladovat v pevných iget. taškách na balkoně a dočasně už je 5 měsíců. když dám prát plínky tašku přeperu ve vodě s mýdlem,nechám okapat a jede se na novo. jinak až se dostanu do Ikei,tak mám v plánu koupit něco hodně podobného jako TAPINA:
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MACKA_B: Já mám cosi z IKEA, mají to tam vedené jako krabici s víkem, ale je to plastové a v podstatě je to hranatý kyblík.
    SAMLA Krabice - transparentní, 28x19x14 cm/5 l - IKEA
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70102972/#/00206317
    plus víko http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50206329/
    Zatím dostačující, jenom to nemá ucho, ale to mi nějak nevadí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam