• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KEYA
    KEYA --- ---
    Existují dámské vložky - i slipové, tak třeba by něco vyhovovalo...
    Jinak existují tréninkové kalhotky...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    zeptam se asi tu. Dcera (2) je sice bez plen, ale obcas si ucurne do kalhotek. Neexistuje neco jako latkova minislipovka, to by byla skvela pomoc?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZU_22: Majda má téměř 12kg a v pohodě... Já teda myslela, že ty naše protekaji taky, ale už se mi to od té doby nikdy znovu nestalo a i tehdy jsem měla podezření, že si spíš do něčeho sedla... ale je fakt, že Grovie nejsou tak v kurzu u nás, tak je vlastně používám docela málo. Za me porad vedou baby Lucy, teď teda máme i bambino mio a nesedí sice tak dobře, ale vypadají, že něco vydrží. Je fakt, že já zas vzdala latkovky na spaní, to už se nedalo, žádná plena to nepobrala a proč jí zkracovat spánek..
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    BLANCHE1: imse neprotekaly, jen nesedely na grovia vlozky, ale neprotekaly, charlie banana taky ne, ani baby lucy, jen nejdrazsi grovie haha, no hele jedine sem si rikala ze to muze byt tim, ze uz je Matylda fakt velka, ale je ji devet mesicu!!! sice vazi 10,7 kg a je proste kusanec, ale je to do 16kg snad ne?:(( vic necura podle me, proteklo to i kdyz plenka byla uvnitr temer sucha, jednou vycurano (uz to poznam podle vahy), ale celej bok byl mokrej a to zapinam na tesno, patlam se s tim zapinanim, nevim....staram se ultra setrne o ty svrchnacky, vlozkama to rozhodne neni, to jsem zkousela, tak proste nevim, proste to vzdavam, dala jsem do toho x tisic, furt resim jen pleny a uz me to neba, posledni tri mesice jsem Matyldu za den treba ctyrikrat prevlikala a to me uz fakt nebaaa
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ANNAWA: Pravda, to asi jo, já o tom popravdě moc nedumala a brala to jako šanci jim trochu navrátit funkčnost. A aspoň u jedněch se mi teda zdá, že to zabralo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BLANCHE1: lanolin mám, pravda, z doby, kdy jsem věřila, že budu používat vlňáky... tím teda vlastně impregnuješ tu látku, protože na PUl to těžko může mít vliv?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: jak říkám, poníženě jsem je zakoupila, protože jinak mám vícevrstvé plen ráda a nechtěla jsem být závislá jen na grovia.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ANNAWA: Zřejmě, udělala jsem lanolinovou koupel tak jako se má dělat na vlňáky: cca kávovou lžičku (ani ne celou) lanolinu do hrnku vroucí vody, stříknout na to trochu pracího prostředku na vlnu (já dala jemný prostředek na praní v ruce), zamíchat až se vše rozpustí, vlít do dvou litrů studené vody, promíchat. Do vlažné lázně vložit kalhotky a nechat několik hodin, ideálně přes noc. Je prý lepší je impregnovat suché než mokré po vyprání/použití.
    U vlňáků píší, že by neměly schnout na topení, to už jsem nedočetla a fikla je na žebřík v koupelně... Takže je asi čeká ještě repete :-).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Právě, jsou takové tuhé a ty suché zípy tvrdé.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BLANCHE1: a ony grovie jak jsou zvenku látkové a zevnitř síťové, PUL bude někde mezi tím, což? Čím to impregnuješ?

TAPINA: pokud vím, tak na patentky nemají. Já je kdysi měla v nejmenší velikosti, sloužily dobře, jen mě nějak nenadchly, zdály se mi tužší a vevnitř igelitový.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Jsou i nějaké BambinoMio na patentky? Viděla jsem jenom na suchý zip a to se mi nějak nelíbí.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ANNAWA: Hmm, BambinoMio, zatím byly úplně mimo moji oblast zájmu, tak já je prozkoumám.. :-).
    Grovie dostaly impregnační kůru, jedny ok a drží lépe, druhé protékají namísto na jednom místě už na dvou - okolo obou nohou, doteď to bylo vždy jen na jedné straně...
    Teď jsem ještě četla někde, že když ta PUL vrstva začne protékat, je potřeba to "zafénovat" fénem na plný výkon, tak to ještě testnu..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BLANCHE1: já jsem na vícevrstvé pleny koupila staré dobré BambinoMio, nevypadají tak pohodlně jako Grovia, ale B si nestěžuje a drží, používám i grovie, jen mu je nenechávám extra dlouho.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ZU_22: Jeje, tak to mě mrzí; to je hustý, že ty nové grovie už po měsíci šly do kopru... :-((.
    Nemůže to být tím, že jak ty děcka začnou víc čůrat (aspoň u Jáchyma je to teda docela dávka naráz), tak už se to prostě v těch kalhotkách neudrží?
    Co ty Imse Vimse, protékaly taky? Nebo se to dalo? Ty bych si vzala, jestli nějak drží..
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    tak mi po cca mesici i ty nove dvoje svrchnacky zacaly protekat to uz ale neni mozne, cili opet reklamuji a vzdavam latkovani, jelikoz jsem proste byla se systemem grovia spokojena a nic inteligentnejsiho jsem nenasla... prodavam baby lucy, imse vimse, charlie banana (jedny jsou renfri), kybliky, pytle na pleny, fleece separacky, vse postupne vlozim do trziste, ale muzu zkopirovat sem
    TABBY
    TABBY --- ---
    HANUMA: Impregnovala jsem jenom pruzne lemy kolem nozicek, a to lanolinovym voskem.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ZABITULKA: Ja jsem spokojena s Baby Lucy flanelkama. Jsou na suchy zip a maji i vkladaci savou vlozku na vic. Dobre sedi a dobre se perou. A jsou za rozumny penize:)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ahoj, jdu k vam pro radu. uz jsem vyzkousela nekolikero latkovek (rainbow popolini - jsou desne velke i na moje skoro dvoulete decko), bamboozles z druhe ruky (strasne zvtrdly), popoliny panda tencel (opet obrovks a prijde mi ze i zbytecne moc tepla plena - ehm, mozna si znacku pletu, ale princip te pleny je stejny, velka chlupata plina), pop-iny (syn z jejich tvrdeho sucheho zipu mel imrvere podrazdena trisla a brisko) a fuzzy bunz kapsovku. tu jedinou pouzivame stale prakticky uz od narozeni. pouzivam ji na noc s dvojitym savym jadrem (jedno jejich original, jedno babyidea) s nima mam nejlepsi zkusenost. chtela bych jeste ale nejake pliny (za A syn se netvari, ze by se v papirovkach chtel odnaucit curat do plen, za B cekame druhe, tak chci novou vybavu). Nejradsi bych byla, kdyby plena byla stihla, ale hodne sava a aby se tam pripadne dala menit sava jadra. Nejlepe kapsovku, nebo nejake dobre resene svrchnaky a vkladacky, nebo AIO. enejvetsim mym pranim ale taky je, aby byly na mekky suchy zip, nebo aby ten suchac byl nejak chraneny! (pze to, co nam udelaly ty popiny, to uz nechci u ditete riskovat)

ted jsem koupila na zkousku jedny grovia svrchnaky, hodne se mi libi prave ten suchac u nich, ale ted tady ctu, ze vam zacaly protekat? hm, tak to jsem na ne zvedava, az dojdou.
    CHANA
    CHANA --- ---
    LANTHAL: pořídila jsem je na své první dítě z druhé ruky a celou dobu prala v pračce také na 40-60 a v pohodě, ale jak jsem je vytáhla na druhé dítě a párkrát prošly pračkou, oddělil se ten pul zátěr a ačkoli od pohledu není potrhaný, asi to je nějak porušené a prosakuje to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam