• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ZABITULKA:
    NIENNA: díky. Jsou horší věci než shánět peníze na vyúčtování i když je to průser:)
    uvědomili jsme si navíc,že jsme všichni doma.Polostudenti pracující z domu, navíc 4 a k tomu malý mimčo. To se asi spočítal ten záchod i když tu 4m nikdo nebyl:( plenky to fakt nejsou
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LAMIA: To je děs teda... :-( Upřímnou soustrast...Trošku jsi mě poplašila - jsem zvědavá, jak to letos budeme mít my (miminko i látkování asi udělá svoje...).
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: prozkoumáno vše. Vypadá to, že jsme to prostě fakt asi protočili protože vše funguje. Nejspíš tu v létě zůstalo asi něco téct. Jiné vysvětlení není. Ale pleny za to určitě nemůžou, to spíš záchod:)
    HC_
    HC_ --- ---
    Speciální akce :)
    Výprodej svrchních kalhotek Petit Lulu á 270 Kč za kus,) prodávám kalhotky starého střihu, resp. ty nové jsou o něco prodloužené v sedu - sedí tak na více druhů plen zde výprodej: http://www.fler.cz/zbozi?ucat=236862 , objednávka přes flér á 288Kč , v poště u mě 270 Kč/ks (vyjma Damašku - ten dám za 300 Kč)
    honem rychle, budou asi rychle pryč :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: je to krásný. Jak říkám, lituju, že B už nejspíš vystačí s tím, co má. A díky za připomenutí, že to musím naházet do pračky.
    HC_
    HC_ --- ---
    nová kolekce plenek Petit Lulu (už jsem to dala na netu všude, vás samozřejmě nemohu vynechat);)

jednovelikostní plena s extra savou a dlouho třívrstvou vkládačkou a separačkou - už nemusíte nic dokupovat cena 395 Kč - podrobné info o setu zde http://www.fler.cz/zbozi/bambusova-plena-zelena-kyticka-a-neco-navic-3733111
    plenku můžete koupit i zvlášť za 318 Kč

LAMIA
    LAMIA --- ---
    Díky všem. Právě divný je, že v celém baráku mají všichni přeplatky. Navíc pračka je docela nová. Zkusím udělat pokus s odběrem. To je fakt strašný hafo peněz. (vodárny o rok zvedly o 10 kč na m3 a teplou o 40na GJ). Budu informovat, ale docela se bojim, ze to budem muset zaplatit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAMIA: ale jinak doporučuju zapsat stav měřáku, než půjdete spát (pokud přes noc nebude žádný odběr) a zkontrolovat ráno, tím právě zjistíte, jestli vám někde něco neteče.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LAMIA: ale ted koukam, ze my mame celkem vysokou spotrebu vody - loni 89m3 - prvni rok s miminem, kazdodenni prani. a zachranila nas mycka nadobi, sousedi pod nami maji pry spotrebu vyssi. ale zalohy platime nizke! (letosni vyuctovani jeste neprislo, doufam, ze se nebudeme divit)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAMIA: to je nějaký divný... 100m3 máme spotřebu na rodinný dům, kde se krom běžného celoročního obývání z vodovodní sítě napouští velký bazén (25m3) a zalévá zahrada. A celkem za rok za to platíme asi deset nebo dvanáct tisíc (vodné plus stočné, ale bez ohřevu)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LAMIA: a neproteka vam zachod? to pry hodne zvysuje spotrebu. a kdyz nepoustis nikde vodu, merak stoji? jestli vam tam nekde neproteka nejaka trubka? je to fakt hafo velky doplatek!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAMIA: a jaky odber ma pracka? zapis si merak pred pranim a po prani a uvidis...
    ostastni byty jsou na tom podobne nebo jen vy?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LAMIA: To se mi hodne nezda teda... nezvedli tam treba mistni vodarny i ceny vodneho stocneho nejake vyrazne? Prvni rok, kdy jsme tech plen pouzivali urcite nejvic a Majda byla na svete tedy 8 mesicu z roka, jsme platili porad stejne zalohy a po rocnim zuctovani jsme meli nedoplatek asi 1200,- tak jsme si pak zvedli zalohy asi o 300,- na mesic, pro jistotu, a ted to vypada, ze tam bude nejaky maly preplatek...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ANNAWA: normálně v bytě s vlastníma měřákama. Nevypadá to na chybu odečtu. Včera jsme to se správcem počítali a kontrolovali. Ale minulý rok jsme měli 30m3, rok před tím 45m3 za studenou a teď 106m3 se stejným počtem lidí v domácnosti. Jsme tu 4, ale v létě tu skoro 4 měsíce nikdo nebyl. A nikdo nemá žáné hodně neekologické návyky.
    Vychází to jen 9tis jen za studenou. Teplá v. o moc nevylezla a teplo máme zvlášť. Proto se obracím sem:(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: taky nevěřím, že to může být tím - znamenalo by to, že jeden měsíc by tě voda vyšla na víc než 2500 korun na každý ten měsíc a to mi přijde fakt moc. V jakém bydlíte domě a jak se měří spotřeba? A není v tom i topení či tak něco?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: jen dodám, že zálohy byly 1000 na studenou s teplou na měsíc.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Přišlo nám vyúčtování za vodu --- je možné, že se díky 5ti měsícům s plenkama se zvýšila spotřeba tak, že máme nedoplatek na vodu 13000, když každoročně nebyl žádný? Voda na mytí se určitě nezvýšila protože se koupeme dohromady. (Pereme na 60 a každý 3 či 4 den). Mám šok a nevěřím, že to může být tím.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    díky holky, asi je pořídím až bude mládě na světě. To budu snad moudřejší :))
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HADE: no tak jeste k tomu schnuti, musim rict, ze ze vsech plen, co jsem vyzkousela, tak ta vlozka z fuzzi bunz - to frote, ci co to je - ja jsem diletant na materialy:-) tak schne hend po ctvercich nejrychleji. nejhur na tom byly pleny Tots bots bamboozles, ty schnou snad 2 dny. a pak ty vkladacky baby idea hemp hour basic (taky bambusove) schnou dlouho. ale jinak svrchnace i ta original vlozka my schnou velmi rychle a nezaberou an susaku tolik mista, co ctverce. ale jinak ano, souhlasim s tebou, je potreba jich mit na male deti faaakt hafo a jsou docela nakladne. takze na prostridani ano, na starsi dite urcite.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    MAIKOR: kapsove pleny pouzivam ja a jsem s nimi nadmiru spokojena - mam tyto fuzzi bunz: http://www.realnappiness.co.uk/fb_orange_diagram.jpg a pak jedny, ktere maji jen jednu radu patentek, ale jsou stejneho typu. ty Fuzzi bunz mam ve dvou velikostech - ta mensi (S) je od narozeni az do cca 6. mesice u nas. Mkovou zato mame od 4 mesicu dodnes (26mesicu a 13 kg). Ja jsem s nima spokojena hlavne proto, ze ji muzes vycpat cim chces - ja pouzivam kombinaci jejich vkladacky a bambusove pleny baby idea hemp hour basic http://ekopleny.cz/vkladaci-pleny/960-babyidea-vkladaci-plena-hemp-hour-basic.html takto vycpana plena nam spolehlive vydrzela celou noc., jen prakrat byl procuranej. Vyhodou je, ze ta vnitrni mikrofleecova vrstva odvede fakt krasne vlhkost od zadecku, takze kdyz je vnitrni vlozka pocurana jen trochu, tak to podle omaku na tom mikrofleecu neni prakticky poznat, jestli pocurana je, nebo ne. to u klasickych ctvrecu poznas vzdycky. u jednovelikostnich bych se rpave bala, ze na minimimi budou opravdu velike, coz byl treba duvod, proc jsem zavrhla Popoliny Organic Rainbow http://www.obchodplen.cz/fotky15817/fotos/_vyrn_11010107-439-thickbox.jpg ktere mi proste prisly megamasivni na male decko (neni to AIO typ, jde o klasickou plenu).

a ted jsem v tescu uplnou nahodou koupila AIO kapsovku od bambino mio, tak jsem na ni zvedava. pisou, ze je rpave jednovelikostni, ale fakt minimimi si v ni predstavit nedokazu. asi takhle, kdyz das cesrtve narozenemu miminku latkovou plenu, tak ho do bodycka vel. 50 opravdu neobleces. ale tak resi to bodycka o cislo vetsi. zas pro mimca, ktera maji rpoblem s kyclickama, jsou tyhle pliny vhodnejsi, bo mohou nahrazovat siroke baleni.

nevyhoda kapsovek: po kazdem pouziti je musis dat prat, tzn. musis jich mit hodne, abys mohla jet jen na nich. (ja stridala s jednorazovkama) jejich porizovaci cena je vyssi nez ctvercovek. proto ja ted k temhle kapsovkam uvazuju o kombinaci se ctvercovkama a klasickyma pul kalhotkama. kdy ctvercovek mam doma snad milion, tak at je taky uziju.

Jinak u tech AIO kapsovych, co jsem mela moznost je ohmatat, myslim, ze jsou tak nejak nastejno. jen si vyzkousej, jak jdou zapinat ty patentky. ja u tech druhych noname mam problem, ze ani po roce a pul pouzivani jsem je poradne enrozchodila a jdou hodne tezko zapinat i rozepinat. u fuzzi bunz nemam problem. a bambino mio ma v pase suchac, tak to bude uplne bez problemu.
    HADE
    HADE --- ---
    MAIKOR: AIO jsou sice na přebalování pohodlné, ale dlouho schnou a potřebovala bys jich kvůli tomu hodně. Jsou zároveň dost drahé. Jednovelikostní pleny jsou obzvlášť na novorozence dost masivní a navíc u většiny novorozenců přebaluješ třeba po každém kojení kvůli stolici, tak si to spočítej, když bys kojila po cca 3 hodinách, jak rychle by Ti pleny došly. AIO bych být Tebou volila tak od půl roka výš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam