• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: jo a vkládačky jsou dobrá volba.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: tak asi já, Bartolomějovi budou zítra dva.
    Mám vícevrstvé i kapsové pleny a je to celkem ok, i když samozřejmě když do sebe občas zalomí skoro půl litru čaje, není to stoprocentní. Na noc dávám kapsové popolini, naprosto v pohodě. On v noci nepije, tak asi i proto.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: určitě vkládačky, něco jako toto: http://www.branakdetem.cz/baby-lucy-vkladaci-plenka-bambusova-l.htm ... vložíš to do pleny, složíš ji přes to, a hned ti to dá dobrou hodinu k dobru (nebo k suchu:)
    Čtvercovky by ti to samo o sobě nevyřešily, i když dávám už dvě, tak to taky na moc dlouho nevydrží. To savé "froté" jádro toho pojme celkem hodně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jo, vkládačky objednány :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HADE: Na nočník ještě brzy, akorát čůrá už jak starej chlap :D
    HADE
    HADE --- ---
    TAPINA: Čtvercovky by Ti nepomohly. Souhlasím s Ioreth, přidej vkladačku nebo to ber jako impulz pro větší snahu o nočník. :-) (Promiň, nevím, kolik je potomkovi.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HADE: To bych asi musela přebalovat každou půlhodinu. Mám podezření, že to dopoledne prochčije na jeden zátah :o)
    HADE
    HADE --- ---
    TAPINA: Starší dcerka měla vícevrstvé Bambino mio celou dobu s výjimkou noci a stačilo to. Chtělo to jen prostě častěji přebalovat. což stejně v kombinaci s nočníkem se dělo. Na noc měla Tots Bots Bamboozle.
    IORETH
    IORETH --- ---
    TAPINA: Doporučuju přidat navíc vkládačku, pokud se tam vejde. ty mají kapacitu celkem velkou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Používáte někdo vícevrstvé pleny u větších dětí? My máme od začátku vícevrstvé Popolini a nějak mi přijde, že přestávají stačit, pomalu každý den převlíkáme pročůrané oblečení. Tak nevím, mám přejít na čtvercovky? Nebo se na to vykašlat úplně? :o)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    INUSHKA: Já, dokud se do toho vešel (mám hubeňoura, takže asi do 10 měsíců), jsem na tom vepředu dělala uzel, později koupila snappky.
    HC_
    HC_ --- ---
    INUSHKA:
    můžeš a nemusíš dát snappku

DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: položím složené na svrchňáčky, podsunu pod dítě a zajistím zapnutím svrchňáků, zastrkám pokud někde vykukuje. Můžeš taky dát poskládanou plenu na novorozenecký sklad nebo "na draka", to se pak zajišťuje snappi sponkou.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    INUSHKA: Když byla L malá, tak jsem dělala novorozenecký sklad z malých čtverců. Když porostla, tak novorozenecký sklad z velkých čtverců.Když už byla hodně pohyblivá a nebylo to funkční...tak dávám do GroVia přeloženou plenku poskládanou na osminky (aby to neměla moc naširoko a má takto tlustší vrstvu...).....:-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BLANCHE1:
    DALEEN: Děkuji.
    A ještě jeden dotaz - když se dávají ty klasické látkové čtverce, tak se to nějak něčím spíná nebo se prostě jenom strčí složené miminu mezi nohy a přes to svrchňáčky? Nějak si nedovedu představit, jak to drží.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: Je to úplně normální, že je plena v jednom místě mokrá skrz. Právě proto máš svrchňáčky aby to neproteklo dál :) Je to rozdíl oproti jednorázovkám, které jsou jakoby suché.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    INUSHKA: To je normální, že je to skrz, čůrají do jednoho místa v té plence, a tak to prostě proteče skrz. Já, když byl syn ještě malý a jen kojený, tak jsem přebalovala často (+kombinovala to s BKM), takže když už se počůral, stihnul to jen jednou, než jsem ho přebalila. To byla spíš taková "voda", takže já nechávala i ty pleny (když nebyly fakt durch) proschnout a dávala mu je znovu ještě jednou. Svrchňáky jsem taky nechávala proschnout, prala jsem je max jednou týdně nebo při pokadění, to už pak poznáš, že to chce :-).
    Se stabilizací příkrmů je to jiná liga a pleny jednou jedna za druhou. Dost se mi osvědčily flísové separačky, které udrží plenu teplou a nestudivou i když je počůraná.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Koukám, že jdu v pravý čas do debaty plné užitečných informací. Malvíně je půl roku a já se rozhodla konečně vyzkoušet látkovky. Do teď mě odrazovalo, jak v tom má obrovský zadek, přišlo mi, že se jí s tím musí blbě ležet, když jsem jí to párkrát zkusila dát. Teď už dorostla do velikosti, kdy mi to přijde v pohodě. Takže jsme začali zkoušet.
    A hned mám možná hloupý dotaz, ale fakt nemám žádnou zkušenost a na tohle jsem nikde nenašla odpověď - když se mi malá počůrá a ta bavlněná plena je vlhka i z vnější strany (tedy z té která se dotýká svrchňáků), je to normální nebo to znamená, že je něco špatně (měla plenu špatně danou, máme blbé pleny - máme home-made kalhotkové z bavlněného froté, dvouvrstvé...)? A co v takovém případě se svrchňáčkama (PUL) - je potřeba je vyprat nebo stačí nechat chvilku vyvětrat, než Malvínu otřu a zabalím do nové plíny? Když jsem k nim čuchla, nezdálo se mi, že by z nich bylo něco cítit, ale nechci být prase :-D
    HC_
    HC_ --- ---
    V rámci Dne dětí od 1.-2.6.2013 SLEVA na vše 10% u Petit Lulu. (Vyjma výprodejových svrchních kalhotek). Hezký dětský den :-) Lu
    HC_
    HC_ --- ---
    ehm
    Petit Lulu na Světovém týdnu respektu k porodu v Praze, zelené hrušky v akci od 2:05 :)
    Alternativní porody — Události: 25. 5. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...1097181328-udalosti/213411000100525/obsah/263299-alternativni-porody/
    škoda jen, že se o akci jako takové více nezmínili
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam