• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    QUAACA: trochu se bojim, ze kolem mne jsou same babylove holky, zkusim poprosit.ale stejne budu odkazana na to budou mit v baskicku
    ANNAWA: asi pripravim polovicni plan...zas by melo bejt pekne a ruzne se objevim u pracky
    VERONIKA22: eh to se prodava kde? nebo to je slang? pardon jsem fakt jednorazovkamanepolibena
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: třeba Háppy od belly jsou podle mě nejlepší a o žádném opruzení jsem ještě nikdy neslyšla.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LAMIA: no a co vyzkoušet různé typy jednorázovek od kamarádek? po babylove se mi dítě taky oprudilo. no a pak vzít s sebou ty vyhovující.
    HC_
    HC_ --- ---
    LAMIA: stejně jako v poště, do minimální pleny se může dát cokoliv, co saje. jen ty savá jádra jsou vychytanější pro pohyblivější děti, protože je tam patentka na uchycení vkládačky vepředu
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    HC_: tyjo ty minimální pleny u tebe vypadaj parádně ... da se do ni taky dat prelozena ctvercovka jenom? ze bych jednu koupila a kombinovala?
    asi to tak vidim ... 3 svrchnacky rychloschnouci, 10 ctvercovek, separacky a asi tuhle minimal, i mi prijde dobra do vedra
    HC_
    HC_ --- ---
    LAMIA: asi bych vzala klasické čtverce, nejrychleji schnou a nebo pak jsou SIO pleny s nacvakávacím jádrem, ale to už by byla větší investice, a ty vkládačky zas tak rychle neschnou...ty čtverce mi přijdou jako nejlepší varianta, i to tak vídám u maminek, co jezdí třeba pod stan
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím od radu
    jedeme na 3 týdny do Španělska a pohybovat se budem všude možně včetně čundru do hor. Uvažovala jsem o používání jednorázovek, které vůbec nepoužíváme (10m), ale minule po pokusu s eko babylove malá dostala fakt nechutnou vyrážku. Přemýšlím nad tím žechom alespoň na noc používali látkovky a měli i variantu přes den.
    Vnoci používáme vlňáčky, vázací plenu a složenou čtvercovku, tohle vše brát je dost šílenost. Klidně koupím nové pleny - jaký typ co by se dal přišpendlit na baťoh a u toho rychle schnul byste doporučili. (Třeba nikdy jsem ještě nepoužívala ty dvojité -tj. kalhotkové plenky, napadlo mne i jako ušetření místa v báglu, ale to zas asi blbě schne co?) Prosím vzpomeňte na delší čundry a výlety bez praček. Moc nevím co s tím. Díky
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    KEYA: jj Matylda mela v roce 13kg a ted v roce a pul 16 uuuu :( je teda velika, ale stejne no...stale verim ze je to tim mlikem co furt pije, protoze sme vsichni stihli
    KEYA
    KEYA --- ---
    MONIA: Nemáš :) - náš měl 11 v 10ti měsících - teď už ho raději nevážím, ale určitě má víc...
    KEYA
    KEYA --- ---
    TRISSIE: Asi od 9 kg jedem novorozenecký sklad na těch velkých plenkách (stačí mi jich cca 10) až do teď (má asi 12 kg). Starší ho měl až do odplenkování taktéž...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MONIA
    MONIA --- ---
    bude to trochu mimo mísu...ale já mám fakt mastodonta (15 měsíců 12kg)
    novorozenecký sklad jsem používala ještě nedávno,ale mám látkovky ještě po sestřence a ty jsou fakt velké.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TRISSIE: Já je taky používala dlouho, určitě minimálně do roka a půl, občas ještě i teď (22 měsíců / 12 kg). Mám jen "malé" (70x70), velké látkové pleny nemám.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Na malých (tj. 70x70cm) asi první měsíc možná dva (prostě chvíli než z toho vyrostla) a pak jsem přešla na větší (tj. 80x80cm) a to do té doby, než se začla Lenka pohybovat... pak už to nedrželo tak dobře (musela bych mít snapku), tak jsem to přehodnotila a osminky jsem přeložila ještě napůl (má to ve svrchňácích vražený v zásadě jako vložku) a to nosí teď a už s tím vydržíme... :-)
    THERY
    THERY --- ---
    TRISSIE: My jsme používali menší čtvercovky (70x70) na novorozenecký sklad až do "odplenkování" - 2 roky, 13kg
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    prosím vás, do jakého věku/váhy jste používaly novorozenecký sklad na čtvercovkách? a jen na těch malých, nebo jste pak přešly na ty velké s novorozeneckým skladem?
    HC_
    HC_ --- ---
    KEYA
    KEYA --- ---
    PETRUSKA:
    KATIA:
    Já myslím, že je nejlepší, když látkuje někdo z bližších kamarádů nebo rodiny :). A poradí s manipulací a tak :). Momentálně používám látkovky na třetí dítě a moje sestra teď má svoje první. Látkuje taky, ale přiznává, že kdybych jí neradila, tak už by to asi vzdala...
    Takže tak.
    Ještě mě napadá - nechcete dát na nástěnku databázi místních látkovacích matek s přibližným místem výskytu? Pak už se dá oslovit ta konkrétní a třeba se domluvit na osobní ukázce :).
    Já jsem v Praze 6 - Řepích.
    HC_
    HC_ --- ---
    nové maxi/noční pleny Petit Lulu :-)

Maxi/noční pleny Archives | Látkové pleny Petit LuluLátkové pleny Petit Lulu
    http://www.ceskelatkovepleny.cz/kategorie-produktu/maxinocni-pleny/
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETRUSKA: chtěla jsem látkovat, ale praxe mě odradila a a nebyla jsem schopná takhle ve velkém testovat nad rámec toho, co mi přistálo doma... co mi vadilo - třeba ti to pomůže ve výběru plenek ;-) umístění více vrstev na meloucí se dítě mi přišlo zhola nemožné, dělali jsme to dva, jinak to bylo na křivo atp..., nutnost používat větší body/extendory, protože to prostě má výrazně větší objem. představa, že stačí vyměnit vnitřek - no to haha bylo to všude, zejména ta míchaná vajíčka ze začátku. oproti představě, že dítě je více v suchu, zklamání, že jak učurává pořád, tak prostě byl spíš pořád ve větším mokru, ačkoliv separačka pomohla výrazně.... čímž chci říct, že tomu hrozně fandím, ale sama jsem prostě nevytrvala, jedna tenká jednorázová plenka je jednodušší na provoz ;(
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Ja teda taky ruzne testovala - dobry je, koupit ruzny plenky trebas i bazarovy a zkouset... Hodne jsem jich odlozila, u jinych zustala:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETRUSKA: Já měla teda asi štěstí, nakoupila jsem hned na začátku zásobu plen jedné značky a používám je doteď. Jenom s kalhotkama jsem se napoprvé netrefila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam