• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    HC_: Nevidím to... Nejsem na FB :-(
    HC_
    HC_ --- ---
    testování nové vícevrstvé pleny Petit Lulu, kdybyste se některá chtěla účastnit
    více zde:)
    https://www.facebook.com/petitlulu.cz
    IORETH
    IORETH --- ---
    INANNA: Já jsem balila na čtverce na osminky, rovnou do svrchňáků. Pravda, docela často jsem je přepírala od stolice :). Nežehlila jsem nikdy nic, podle mě je to u donošených zdravých dětí v oblasti s měkkouz vodou zbytečné.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    ZABITULKA: taky tak
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Btw: mam separacky celulozove, teda myslim, ze je to celuloza - ty popolini, co tu nedavno nekdo daval -a normalne je peru, kdyz nejsou pokadene.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    INANNA: přidávám další z mnoha variant: nežehlím. Cca do půl roku jsem skládala všechny plínky na novorozenecký sklad, mám pocit, že to opravdu líp pojme netuhou stolici.
    Teď jedu model - velké čtverce (80x80) skládám na novorezenecký a do toho dávám ještě jednu menší (70x70) na osminky, takže nemusím přebalovat tak často. Případně dávám dvě malé plínky na osminky na sebe.
    Takže z toho asi vyplývá - udělej si to jak uznáš za vhodné :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    INANNA: Žehlím a když byla L. malá, používala jsem novorozenecký sklad - lépe to zadrží kašovitou stolici a nenutí to děti mít tak daleko nožičky od sebe.... Dostala jsem za to pochvalu na rehabilitaci (osminky jsou moc široké). Momentálně už novorozenecký dlouho nepoužívám...ale přešla jsem na šestnáctinky (prostě ty osminky přehnu ještě podélně napůl...)...je to vyšší,takže to pojme lépe ten náraz moči (když se vyčurá, tak je toho najednou docela dost) a je to užší, takže není jak "kačenka"....:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Celulózová separačka (jestli teda je Kikko celulózová) mi přišla taky na dotek suchá. Na rozdíl od viskózových, které se zase dají prát.
    HC_
    HC_ --- ---
    ZABITULKA: jj blbě schne, ted budem testovat vícevrstvé pleny, jen z dvou vrstev bamb. froté, to myslím by byla dobrá alternativa
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    INANNA: kdyz das separacku fleesovou, tak to pomuze, ta celulozova, u te ten pocit nemam. Ja ji davam kvuli kadeni, abych se s tim nemusela drhnout, ale jen sbalim, vyhodim a hotovo. Treba synovi vlhko vubec nevadilo, ale cural i po troskach, mela jsem na nej kapsovky s tim fleecem nebomikrovlaknem nebo co t je a bzl pocitove suchy i po noci. Dcera je teda faktucurajda, i kdyz pije min. Nechava si to vsechno najednou, necura co 20 min, ale jednou za hod nebo hod a pul a pak je proste mokra hafo. Takze ji to nic nezachrani.
    HC_: bambus je supr, to potvryuji, jen strasne blbe schne.
    HC_
    HC_ --- ---
    INANNA: pocit sucha umí dělat jen flís /celulozove separ. tohle neumí/, každopádně bych čtvercovky doplňovala bambusovou vkládačkou /až to nebude stačit/, čtvercovky jsou velmi rychle durch
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INANNA: skládala jsem na novorozenecký sklad (je to jednoduchý, když konečně pochopíš, jak na to) - mělo to výhodu, že to dobře zadrželo stolici.
    Naše matky a babičky používaly na malá miminka jednu plenku na osminky až dvanáctiny (pro ty nejmenší jsou osminky moc, aspoň mi přišlo, a moje holky byly malé dlouho) a přes to druhou do trojúhelníku na chycení té první, protože svrchňáčky byly tak igelitové, že použít je u těch úplně malinkých bylo akorát o to, zajistit jim ošklivé opruzeniny. Aspoň to tvrdí tchýně a moje matka. Obě docela koukaly, když mě viděly skládat novorozenecký sklad.

ale s čtvercovkama jsem musela skončit, protože holky hodně čůrají a buď jsem je musela budit, nebo se probouzely vždycky s mokrým oblečením. Byly schopné pročůrat i dvě čtvercovky až na dupačky, a to měly rozkrok až u kolen, to prostě nebylo udržitelné. Tak teď jedeme v kalhotkovkách.
    a žehlila jsem (a ublinkávací žehlím doteď) - u nás je voda tak tvrdá, že jinak jsou hodně nepříjemné na omak.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Díky, to ráda slyším, osminy mi přijdou fajn a mám pocit, že to tak balily mamky a babičky, teda aspoň ty moje:)
    A je nějaká výhoda při tom složitějším skládání? Protéká to míň nebo je to pohodlnější?

ZABITULKA: A to nepomůže ta separační plena, aby se snížil pocit tý vlhkosti? To není rada, ale vlastně dotaz, jak to? Myslela jsem, že by to tak mělo fungovat totiž.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    INANNA: mam 4 m holcicku - nezehlim a skladam na osminy a davam jednu do svrchnaku, nato celylozovou separacku. Pleny vesim povyprani slozene na polovinu a pres snuru pak prehodim taky napul, takze uzse mi to falcuje samo a ve skrini skladuju uz na osminy. Prebaluju klasicke ctverce cca co hodinu. Kdyz mela ctvercovky dve, mela akorat zbytecne velky zadek a stejne fnukala, ze je ve vlhku hned po te hodine.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INANNA: Žehlila jsem a skládala jsem na osminky (jen na chlapečka). Sponku jsem nepoužívala, prostě jsem dvě poskládané pleny strčila do svrchňáčků.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Zdravím všechny a prosím o radu a doporučení, jak skládat čtvercové pleny pro3m holčičku. Potřebuju snapi sponku nebo se obejdu? A otázka na závěr, žehlíte?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HC_: vcera vecer jsem na ne koukala a mozna to prubnu:-) vypada docela betelne totiz.
    HC_
    HC_ --- ---
    ZABITULKA: testovala ji maminka na velkém učůránkovi, který má pleny vlastně už jen na noc a tak vlastně plena vznikla. noční plena Petit Lulu má standardně jen jednu dlouhou nacvakávací vkládačku, ta maminka si tam ještě jednu přidala. Většina maminek druhou vkládačku dlouho nebo vůbec nepotřebuje, tak jsem tím plenu nechtěla zbytečně zdražovat.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HC_: no prave premyslim, jestli by to pobrala. pze syn byl v noci s fuzzy bunz s dvojitou vlozkou na noc v suchu (coz se mi s zadnou jinou plinou, i kdyz mela nosni vlozku, nestalo, ale natalku jsem vecra v noci musela prebalovat,pze po nakrmeni nemohla usnout a byla uplne mokra. teda neproteklo to, ale plina byla vevnitr nasakla az hanba, a to jsem oproti synovi davala i fleesovou separaku navic. asi cura mnohem vic. takze zatim jedeme pres noc taky v jednorazovkach... mame to vlastne ted skoro obracene - u syna jsem v noci vyhradne latkovala, pres den spis jednorazovky, ted s malou (4 mesice) pres den hodne latkujeme, v noci to nejde.

MONIA: spani celou noc zavidim! i kdyz natalka se sice budi, ale cucne si a do 5 minut je zas tuhos, takze taky pohoda. kazdopadne vcerejsi nocni prebalovani ji dost rozhodilo.
    HC_
    HC_ --- ---
    ZABITULKA: co dát noční kalhotkovou plenu,)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam