• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Jedna má levej sucháč přes pravej a druhá naopak ;-D
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: jak je od sebe poznáš? :-))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jedna fotka speciálně pro HC :-)

RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jedné naší dceři pomáhala v krizi jedině rourka (nebylo to denně), druhé nezabírala vůbec, ale náhodou jsme zjistili, že na ní funguje posezení v autosedačce, každý večer jsme ji tam na chvilku šoupli, ona prokadila plínu až na záda a bylo dobře :-)
    HADE
    HADE --- ---
    INANNA: To s látkovkami určitě nesouvisí (látkovali jsme u obou dětí cca od jejich 14 dnů). Spíše s málo pohybem dítěte. My dávali u obou dětí až do 3 měsíců tady již zmiňované kapky BioGaia, klubíčkovali a masírovali jako diví a stejně se to upravilo až poté, co se začaly děti víc hýbat samy. Ještě teď mi vstávají vlasy hrůzou, když si na to vzpomenu (každovečerní až tříhodinový jekot, propínaní a úleva nikde). Chce to vydržet a snažit se pomoci kapkami, zahříváním, vlastním pohybem atd. Pevné nervy.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HC_: mpje druhorozena dcera, grrr :-)))
    KATIA
    KATIA --- ---
    HC_: my jsme měli laktobacily, které se daly do oleje a uchovávalo se to v ledničce, podle mě jsme mu to dávali normálně na lžičce v průběhu kojení. jinak taky dobré před jídlem dávat na bříško, namasírujou si to.
    ben se teda obvykle dost uvolnil právě při kojení, rozhýbalo se to, pak se v jednu chvíli natáhl jak to jen šlo, vyprděl/vykadil... a pohoda. on s tím teda nikdy neměl problém...
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Výborná je i pozice na "tygříka"
    Miminko ti leží bříškem na předloktí,dobře se v ní vyprdí a vyříhá a posiluje i zádíčka.
    HC_
    HC_ --- ---
    INANNA: zkus fakt to klubíčko jak radí Zabitulka, kdo by kajdil v leže, že jo:)
    INANNA
    INANNA --- ---
    ZABITULKA: Děkuju moc. Trápí mne, když jí to bolí.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    INANNA: vyprdeni v klubicku (u nas nad umyvadlem) melo veliky uspech u syna! a diky tomu, ze jsem pak uz i poznala, kdy zrovna kaka, se na velkou naucil sam velmi rychle. (to s curanim to bylo o hodne horsi:-) rozhodne doporucuju vyzkouset! (u dcery teda klubickovani vubec neproslo, hrozne se tomu vzpirala a u ni jsem narozdil od syna mela pocit, ze ji latkovky opravdu brani se "vyprdet". tak jsem je nedotahovala nafest.
    a lactobacily se daji nakapat do trochy odstrikaneho mleka na lzicce - dobre jsou bio gaia
    INANNA
    INANNA --- ---
    HC_: Díky, zkouším všechno možný, výsledky střídavé.
    A lactobacily do mlíka, aha, to jsem nevěděla, to je ve formě prášku? Já kojim, zatím bez využití lahvičky, ale kdyby to pomohlo, můžeme to zkusit.
    HC_
    HC_ --- ---
    INANNA: já myslím, že to s tím tolik nesouvisí, zkusila bych nosit v klubíčku, v klubíčku dát nad nočník, rektální rourku, jezdit nožičkama na kole, nahřátý pecky na bříško a pak jsou ještě dobrý do mlíčka dětský laktobacilly. Ony miminka si sami těžko pomůžou, ale to klubíčko i nočník jsou zázračný. Nám to moc pomohlo. A rourku jsme teda jednu dobu dávali každej večer, ač jsem se bála, že si na to zvykne. ..postupně jsme ubírali, a dávali obden...a dobrý
    INANNA
    INANNA --- ---
    Máte někdo zkušenost s tím, že byste nebo někdo přešel na látkové pleny a dítětí by se objevily střevní koliky? Začínám mít podezření, že u nás to tak je. Achjo. Ještě budu testovat, ale je velký rozdíl v tom, jak se hýbe v jednorázovkách a v látkovkách. Možná byste mohly mít nějakej tip, jak zvýšit volnost pohybu v látkovkách? Díky.
    K8Z
    K8Z --- ---
    zkoušela jsem v daruji přenechám, ale doporučili mi tento klub, tak to alespoň zkusím.mám už pár plenek po mámě, tak zkouším dosehnat ještě nějaké , abych nemusela kupovat tolik nových. sháním látkové plenky v dobrém stavu, které ještě nikdo nepoužíval na vytírání podlahy atd.jsem samozřejmě ochotná do nich investovat víc než odvoz nebo 150,- :). ideálně praha, ale nezáleží. Díky
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Mate nekdo zkušenost s extendorem od Haipa daipa? (http://www.branakdetem.cz/extendor-na-bodyatka-haipa-daipa.htm) Půjde použít na klasická body typu F&F? A nevite, jestli se da nekde koupit v Praze na prodejne? V Brane detem momentalne neni skladem a nechce se mi delat objednavka jen kvuli tomu.. Diky!
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: Ano, tyhle:) jen doporucuju spis prirodni barvu, barevne mi poustely chlup a anicka od nich mela barevne nozky. A ten extendor take doporucuju:) neni to moc vzhledne, ale prakticke jo:) jinak holt vetsi bodycka (ja je musela u krku zasivat, bo byly anicce siroke).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LANTHAL: dlouhodobá spánková deprivace a záliba v matematice holt dělají svoje (holky pily ze začátku 8x denně 20-25ml, tj. 160-200ml za den, to teď dají na posezení a dvě čtvercovky by to pojaly v klidu, takže jistá logika v tom, použít 1+1 plínku denně by tam byla :-)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PETRUSKA: já novorozenecký nedávala, rovnou na osminky, na to separačku, přes to kalhotky. Na noc jsem nejdřív zkoušela čtvercovku s vkládačkou, ale jak se mimino začalo trochu samo vrtět, obvykle to nějak pročůralo stranou, takže jsem na noc dávala pak jednorázovku.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    LANTHAL: jo :) díky. A tu jednu čtvercovku složím na novorozenecký sklad, přes to separačku a kalhotky - ok?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam