• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    HC_: až budeme potřeboval nějaké nové (větší, tak asi pokoukneme:)
    HC_
    HC_ --- ---
    zapomněla jsem napsat, že http://www.petitlulu.cz má do neděle poštu zdarma,)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    omlouvám se za spam, ale kdyby někdo pořizoval, prodávám látkovky
    Látková plena Itti Bitti d´lish snap in one
    http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=71396555&tab=3
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GIMEL: Já bych řekla, že je to sichr výrobce. Mám HD Pastelky, na kterých je max 60°C a peru je na 95. Nic jim není.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    TRISSIE: aha, tak začnu dávat pozor na pindíka a už to bude vyladěný:)
    poslední 4 dny se nepročůral, tak snad dobrý.
    HC_
    HC_ --- ---
    ROXXA: jj :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ROXXA: a směřuješ dobře pindíka? musí mířit kolmo dolů, jinak se pročůrávaj.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    HC_: díky, i na petitky?:)

uz jsem ty separacky prala se sanytolem tak uvidime. Asi to bude i tim ze proste cura nakrivo...on i kadi vetsinou na jednu nebo druhou stranu, vzdy ke gumickam, holt umi no:) a žlučovým mýdlem jsme přestala předpírat k me spokojenosti, fleky nevadi, v lete to dam belit na slunce.
    Diky vsem za rady.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Peru bambusové pleny na 60 (bez octa) a dneska jsem si všimla, že mají na sobě cedulku max 40. Můžou se zničit? Nebo je to jen pro sychr od výrobce, aby si nikdo nemohl stěžovat když se rozpadnou? Zatím drží OK ani se nekrabatí a jsou pořád čtvercové :). Ale prala jsem je tak 5x.
    HC_
    HC_ --- ---
    ROXXA: sanytol je v pohodě

RYBKA
    RYBKA --- ---
    Na tohle si nemůžu vynachválit na záchodě bidetku, ta to odstraní spolehlivě :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Jo, s oklepávacíma exkrementama by se mi taky látkovalo líp :) U nás je to furt konzistence hustšího jogurtu/řídkého pudinku. Musí skoro nepít, aby vyprodukovala bobek...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HC_: no já, pokud to neodpadne po oklepání samo, ji přidržím za růžek v záchodové míse a spláchnu, to se taky postará o hodně :-)
    ale holky většinou neprodukujou nic, co by neodpadlo samo, to už musí být (jako rotaviry), ale to pak stejně peru i oblečení, že...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: jasný, ještě existuje na sádru podobná a ta je snad trochu tvrdší (?). Vůbec by mě nenapadlo, že to tím půjde stáhnout z látky.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KOTENCE: v tom, ze tahle je na hovno ;) na curani taky pouzivas slehaci misku, none??
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HC_: To vypadá jak kuchyňská stěrka na krémy, v čem je rozdíl?
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    díky, zkusím ty separačky vyprat se sanytolem nebo octem, přestanu je předpírat žlučovým mýdlem, to mi taky uleví, stále předpírat a máchat se v tom, mám od toho úplně suché ruce a holt nějaky ten flek mě nezabije, přeci jen jak Trissie píše pleny jsou na hovno:)

Když budu prát separačky sanytolem můžu k tomu přidat pleny s obsahem bambusu? nepoškodí to bambusové vlákno?
    HC_
    HC_ --- ---
    TRISSIE: no já to nemám čas máchat v ruce, mám jen mou dokonalou stěrku:D http://www.petitlulu.cz/shop/ostatni-doplnky-k-plenam-3/sterka/
    a když v tý várce hodně kajdil, tak prostě dám program bez prášku na 15 min. a tím se to vymáchá z toho nejhoršího a pak už se to pere na čisto na 60. Jednou za měsíc přidám sanytol.

ocet podle mě jednorázově vadit nebude, a na flís je určitě ok.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRISSIE: Nepoužívám ani předpírku (použila jsem jí asi dvakrát, jednou na fakt špinavé pleny a podruhé na fakt špinavé kalhoty z chaty), ani fleesové separačky ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a proč předpíráte separačky? To mě v životě nenapadlo dělat - třeba mi něco uteklo, ale vždyť přeci nejsou na parádu, ale s prominutím na hovno :-)
    odrbat exkrement, OK, ale jinak se o to postará pračka. Mám bílé od PL a po skoro roce intenzivního používání možná nejsou úplně sněhobílé, ale fleky na nich rozhodně nejsou. A předpírku nepoužívám, vlastně ani nevím, jak ji na pračce nastavit.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    DALEEN: A (odpůrci prominou) můžeš zkusit do toho praní přidat ocet do přihrádky na aviváž-napomůže to vymáchání všeho z tkaniny.
    Snad není flís a ocet špatná kombinace, já je v tom teda dva roky máchám a sajou ok.
    Cítit to po octu pak není nebo jen trochu, po uschnutí už vůbec (jen pro info, fakt no flame).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam