• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Obšité jsou jen dvě strany. Vážně pěkně založené. Zbylé dvě jsou pevný tkaný okraj.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    jj, koupila jsem si jako zaklad taky Libstacky vysokogram.nebeleny a oproti zbytku (co mam od kamaradky-takova vsehochut znacek), tak jsou po.vyprani desne prijemny:),.uvidime, jak.se osvedci v praxi:)). Jo a kdyz odbocim, malinkej uz je na svete:), zvladli jsme to za krasne 3 hodinky:)), je to pasak:)), takze ted uz jen vydrzet tu "vojnu" v porodnici :D a hura domu na plenky:))
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAMPA: Jestli jde jenom o to, že savá vrstva je obdélník, nikoliv tvarovaná, tak to je na moč v pohodě. Dávají se takhle narovno třeba i čtvercovky. Problémy nastávají s tekutějšíma bobkama ;)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KAMPA: Těžko říct, když to člověk nevidí, záleží, jak jsou vkladačky savé, a jak dítě čůrá (jako jak často a jaké množství).
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    KAMPA: uprimne moc nechapu, co myslis. na klasicke kalhotkove pleny patri jeste svrchni kalhotky s pul zaterem, ktere zarusi tu nepropustnost. nebo me napadlo, ze myslis kapsovou plenu? to je takova plena, ktera uz vlastne uz je "svrchnima klahotkama", jen se dovnitr, do takove kapsy vlastne dava prave vkladacka - coz je obdelnik bud z takoveho frote /jsem tatar na materialy, tak doufam, ze to rikam dobre) nebo bambusu.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    chtela jsem se jeste zeptat zkusenejsich - mam doma zdedene plenkove kalhotky, do kterych patri takovy obdelnikovy vkladacky - ale ja mam pocit, ze to mimino musi procurat ne?! snad pokazdy kdyz cura az na oblecky, nebo se pletu?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Ech ech. Tak jsem si dokoupila pár pěknějších plen do výbavy a já blbec jsem začala počítat, za jak dlouho se mi to v režimu částečného látkování zaplatí. Ještě že mám druhý dítě na cestě, to ty měsíce budou rychleji ubíhat :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: tak to mě mrzí, že je nemam. Obšití ze všech stran je skvělý, určitě se to tolik nerozjíždí. Byla jsem dost překvapená, jak vypadá plena "LUX", z dětství pamatuju úplně jinou kvalitu.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: S Kikko LUX nemám zkušenost. Ale z libstátských vysokogramážních jsem nadšená. Pevná, hezky obšitá plena, rovná, nekroutí se. Obyčejný libštátský jsou prý děsný hadr, taky nenám zkušenost (tedy myslím, že mám jednu s nějakým potiskem), ale tyhle silnější jsou opravdu skvělé. Když jsem je hodila do pračky složené na osminy, tak jsem je po vyprání jen rovně přehodila přes sušák a pak už se nemuseli vůbec žehlit, zůstaly hezky hladké, nezmačkané. Dobře sajou.
    HC_
    HC_ --- ---
    KOTENCE: prý nejlepší je libštát extra kvalita, kikko se prý rozpadal, alespoň co čtu různě na diskusích
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Ještě mě napadlo, že u kluků je spotřeba čtverců ještě větší (nebo aspoň u nás), protože když nechávám větrat zadek, přikrývám pindík další plenou, abych zamezila pokropení širokého okolí. Když se počurá, jde do prádla plena zpod něj i tahle pojistná.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    No my zatim jeste neporodili (aktualne cekame na kontrakce v porodnici)- malymu se nejak nechce.., ale doma na nas ceka cca 40 ctvercovek, cca 10 kalhotkovych plenek, 10 vkladacek, 1 vlnacky a 4 svrchnacky.., tak snad vystacime.., jinak pokoupime asi jeste nejake ctverce, ty se nikdy neztratej..
    Jinak drzte palecky, at je maly Vitecek brzy na svete:))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: Já mám 60, z toho 10 tenkejch, který na přebalování nepoužívám. Peru tak ob den, někdy ob dva. A troje svrchňáky, 8 vkládaček na noc.
    DALEEN: Jsou ty libštátský lepší než kikko LUX?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Ony ty čtvercovky se neztratí ani pak, jsou to úžasný hadry na cokoli :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KAMPA: Moje minimum bylo tuším 40 čtverců, když jsem dávala po jednom. Prala jsem obden. Když jsem začala dávat dva čtverce na jedno přebalení, měla jsem v používání 70 ks. Bylo to i s rezervou, když bych nestihla jeden den vyprat...Ale já měla spoustu plen. Od obou babiček jsem dostala cca 40ks starých plen (od tchýně používané, od mojí maminky nové). A získala jsem i stovku libštátských plen ve vyšší gramáži. Ani jsem to všechno nepoužila. Ale v případě potřeby bych zvládla i dvojčata :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    přesně, já čtverce na přebalování nepoužívám vůbec a stejně jich spotřebuju dost.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    RYBKA: no ja si to myslela....urcite nakoupim jeste naky ctvercovky, nez se mimi narodi - pak by mi segra mela jeste neco dat, pac jeji dite uz bude koncit s plinama. no a nejake jeste ty AIO...ty mam v planu. ale asi v prubehu, nastesti z e-shopu je to rychlovka, nebo mame i mimi kramek docela blizko domova. do toho mam teda jeste naky jednorazovky na sestinedeli - pak bych chtela plynule prejit na latkovky....
    diky za info :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KAMPA: Řekla bych, že je to málo, jestli je chceš používat i na přebalování. Úplný mrně přebaluješ tak 8-10x denně, do toho se čtverce používají pod hlavičku, na utírání různých nehod, já je mám i na přebalovací podložce (má takový ten plastový povrch, jako tlustý igelit nebo jak to popsat), když se malej počurá při větrání zadku (což je skoro pokaždé) jen vyměním plínu, na které leží. Za den jich spotřebuju tak 15-20, a to používám na ven a na noc jednorázovky a na doma často nějaké AIO pleny. Jako úplný minimum bych pořídila tak 40 čtverců, uvidíš, jestli ti to bude stačit.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat, kolik budu tak potrebovat ctvercovych klasickych plen?
    podelila jsem po sestre spoustu jakoby latkovych kalhotek - do kterych se vkladaj takove obdelnikove cosi- ze by vkladacky? :)) sorry za takovy dotaz, ale jsem zacatecnik....jen jsem to dostala , bez vysvetleni, jak s tim nakladat. toho mam cca 15 ks, a pak budu mit takovych cca 25 ctvercovek (dokoupim naky svrchnaky) - myslite, ze to staci?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RYBKA: napodobne :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam