• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    GIO
    GIO --- ---
    a jeste dotaz, mam vzit novorozenecke, nebo o velikost vetsi kvuli tem plenkam co pod to potrebuji narvat nebo ty novorozenecke to pojmou...? holka ma mit tri pliny mezi nohama.. diky moc za rady.
    GIO
    GIO --- ---
    HANUMA: uf to bch s omc prala aby to za ctyri tydny bylo fuc,tak ja si jdu rychle objednat tyhle gatky.))
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    GIO: ja to tak delala a pri dalsi kontrole byly kycle ok:)
    GIO
    GIO --- ---
    Zdravim, mam dotaz, myslite, ze by se svrchni kalhotky daly pouzit jako fixacni k sirokemu baleni kycli novorozence..? hledam, jak to nejak hezky uchytit , navic necim, co by nedrzelo klouby zboku fixovane..
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GIMEL: ROXXA: diky! ja mam jeste postnovorozence-kojence, takze ji do toho zabalim uplne bez problemu. Jinak ROXXA: pripadala ti ta sava vlozka savejsi/dyl vydrzela nez ten klasika ctverec? Jestli mam nejake dokoupit, nebo je to nepotrebne, kdyz mam ctverce.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    KOTENCE: díky za info!
    ANNNA: taky díky, no musíme to dát, už chybí fakt jen to "říct si včas" na malou....
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    mě se ty zavazovaci Idea taky libí, ale bohužel jen z venku, nikdy se mi nepodařily zavazat nebo na dite kloudne přidělat, spravne ohnout atd. zkousela jsme do nich ctvercovku vkladacky to je ok, ale vzdy to z ditete padalo, coz asi resi svrchni, ale ja to mela jeste tak nesymetricke, proste to neslo. a ted uz kluk utika, prebaluji ve stoje za behu, takze je to pasé. přeci jen jsem si nechala tri jako zalozni kdyby jsem nahodou zjistila jak to upevnit .)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KRISTY: Léto na krku, to dáte! :-)

Tréninkových kalhotek jsme zkoušeli několik, něco bylo i fajn (vycpávací se mi nejvíc osvědčily: http://www.fler.cz/zbozi/treninkove-kalhotky-5142339 ; z pevně šitých tyhle http://www.branakdetem.cz/treninkove-merino-kalhotky.htm ).

Ale upřímně řečeno jsme je fakt moc nevyužili. Ony jsou stejně dost pevný - papírová plína jde myslím stáhnout stejně snadno, jako látkový trenérky...

Ten kritický týden, co se to dcera (cca v 27 měsících) učila, tak jsme řídili vždycky na půl hodiny minutku a po zazvonění to prostě musela zkusit. Začalo jí to brzo štvát a radši si začala sama říkat :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KRISTY: My máme Popin a ty vypadaj jako kalhotky. A vydržej docela hodně, takový běžný čůrání v pohodě. V nejhorším to začne trochu protejkat okolo nohou, což by asi nevadilo ani parketám GIMEL:.Jsou to tyhle.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    FRENNET: ty mám taky, ale nepřišla jsem na to, jak je používat přes den. Přebalit do zavazovací plíny batole, které zdrhá během vteřiny z pultu, je nad mé síly. :)
    Používám je na noc, kdy už je mrně tak unavené, že se nechá zabalit do všech těch vrstev.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    dekuju za informace
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Nasla jsem si tady neco ohledne babyidea zavazovacich plenach.
    Zatim se mi pozdavaji uplne nejvic, nikde nedelaji otlaky a vubec, se mi s nima pracuje nejlepe. Mam 4ks. Chci se ujistit, ze nejsem debil a pouzivam je spravne, no spravne, proste dobre....
    Takze do te zavazovaci pleny vrazim klasicky ctverec nebo vkladacku a na to dam jeste nepromokave PUL nohavicky. Kdyz tu vkladacku mala neprocura durch na zavazovacku, tak vymenim vkladacku a zavazovacku pouziju znova. Kdyz to procura durch tak menim vsechno. Rajt?
    Totez s AIO plenami a nebo popoliny rainbow, ohledne prani myslim.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    co mám dát mrněti jako rychloplínu místo Petit Lulu minimální pleny, když už má skoro 13 kilo? Chci pomalu odplenkovávat a dávat často na nočník, ale zároveň taky potřebuju něco, co vychytá celý čůr, takže tréninkové kalhotky ještě ne. Ten vlněný čtverec přerostla už v 9 měsících a od té doby moc bezplenkovku nejedem. Neumí si říkat na nočník, musím to chytat já, je jí 15 měsíců a na léto by bylo skvělý už odplenkovat, ale nemám možnost nechat mrně běhat venku, jsme v Praze v bytě s parketama, takže když udělá louži, je to problém.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    DALEEN: díky, koukám že ty minimální plínky jsou jen do 13kg....kromě toho bych byla i ráda, aby to mělo tvar kalhotek, aby se to sama naučila sundavat a nandavat (což do školky bude potřebovat)....takže asi fakt omrknu sortiment v tý Bráně...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KRISTY: Ideál....no jak se to vezme. Každé dítě je jiné. Já jsem začala syna na nočník posazovat někdy kolem 14 měsíců (do roka neseděl), to bylo někdy v únoru. Pak to do léta bylo takové "tréninkové" a v létě jak běhal nahatý po zahradě, tak si prostě začal sedat na nočník, který jsem mu nechali na zahradě. Občas si říkám, že mám geniální dítě, protože já na tom nemám nejmenší zásluhu :) Ber to prosím s nadsázkou.

Pokud čůrá takhle "na povel" tak se s tím dá pracovat :) Možná by byly dobrý ty GroVia, ale je to docela investice (proto jsem si je nekoupila i když se mi líbily). Neprotečou, ale nedají se v nich měnit ta savá jádra. Takže když se ti počůrá dvakrát za den.... Spíš bych zkusila pár těch Imse Vimse nebo podobných. Co sice protečou. Na druhou stranu by se dala zvýšit savost vložením ještě nějakého savého jádra dovnitř.
    A nebo mě ještě napadá minimální plena. http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/minimalni-pleny/ Je z nepromokavého PUL, lemovaná fleecem, takže by neměla kolem nožiček dráždit. A vevnitř se mění savá jádra. Tedy udrží, nepropustí a nemusíš prát celou plenu ale jen ten vnitřek.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    DALEEN: no u vás to koukám byl ideál. Já takhle Johanku už dávám na nočník od jejích asi 2 měsíců....ale pořád to musím hlídat já, ona si prostě neřekne a to se jí furt ptám (je schopná se počůrat do půl minuty po tom, co mi bude zarytě tvrdit, že čůrat nechce)...achjo. asi fakt zkusím nějaké ty tréninkovky, půjdu si to omrknout (a osahat) do Brány k dětem, ať vidím, co je kolem těch nožiček a jak je to celý řešený..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KRISTY: Měla jsem na syna ty Bamboolik a použila jsem je více méně párkrát. Ale on začal chodit sám na nočník loni v létě, kdy mu byl rok a půl. Pak měl do dvou a čtvrt pleny jen na noc. Od začátku si více méně říká a pokud se stala nějaká nehoda, tak nikdy nic nepočůral (jako koberec nebo sedačku).
    Problém je, že jakmile ty kalhotky nebudou mít nepromokavou vrstvu, tak prostě protečou. A jestli se nepletu tak ty nepromokavé jsou právě ty Bamboolik co ti nevyhovují a pak tuším ještě GroVia dělá něco podobného, ale ty se musí prát celé, nemají výměnné vložky. Ty Imse Vimse, nebo podobné jsou i Bambino Mio, jsou látkové kalhotky, které mají mezi nožičkama zesílenou vrstvu. Tedy dítě je v mokru, cítí to, a nějaké učůrnutí zvládnou. Ale pokud se počůrá fest, tak to proteče.
    Já bych se fakt na tréninkové vykašlala a nechala jí v normálních kalhotkách a v nějakých pravidelných časových intervalech se jí ptala jestli nepotřbuje čůrat. Nebo holt pravidelně posazovat na nočník.
    Do školky v září ještě času dost :)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    DALEEN: díky! tréninkové kalhotky jsou asi přesně to, co potřebuju...akorát teda ze začátku si asi bude dcera nejen učůrávat....nějaké zkušenosti s konkrétními výrobci? hodně se vychyvaluje ta Imse například....(http://www.latkovky.cz/trenink-na-nocnik/), jde mi o to, aby to fakt fakt neproteklo ven, když se počůrá...
    Jinak já bych se na to všechno taky už nejradši vykašlala. Kalhotek má spoustu, má na nich i oblíbené postavičky, vysvětlování probíhá snad každý den..ale prostě když jí na ten nočník neposadím, tak se do nich vesele počůrá (a na koberec atd.). Jde mi zkrátka hlavně o ten koberec:o) (a pak taky o tu školku). Doma ty plínky právě nenosí, jen kalhotky, obávám se, že jí je to úplně jedno, co má na sobě a do čeho čůrá či nečárá...jen jsem zpozorovala, že jí dost vadí být v mokru a když čůrá křičí "budu čůrat" (protože jí pořád opakuju, že má říkat "budu čůrat" před tím, než čůrat začne, dřív říkala jenom "čůrám"), ale prostě to říká pozdě, až když už je vše mokré:o(
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KRISTY: Tréninkové kalhotky obecně jsou dělané na zvládnutí menší nehody. Tedy, že si dítě učůrne než stihne dojít na nočník. Existuje jich celá řada http://www.branakdetem.cz/brana-k-detem/trenujeme-na-nocnik
    Ve dvou a půl letech, bych se už na nějaké pleny a tréninkové kalhotky vykašlala a koupila bych jí kalhotky normální. Udělala bych z toho velkou akci, ať si vybere třebas nějaké s oblíbeným obrázkem, a vysvětlila bych jí, že do kalhotek se nečůrá a když bude potřebovat, že si musí říct. Děti jsou inteligentní, to pochopí :) Obzvlášť pokud si říká na velkou....přijde mi spíš jako by jí, tím že má pleny, nic nenutilo říkat si na malou. Proč taky, když to nestihne, má plenu.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Jako totální amatér v látkovkách prosím o radu.
    Dcera (2,5 roku, 16 kg) je naučená na nočník, na velkou si si řekne, na malou ovšem ne (nečůrá moc často, tak 3-4 x denně). Do září - do školky - bych ji potřebovala naučit, aby si naučila říkat i na to čůrání. Doposud jsem používala jednorázkovky, poslední dobou už je ale nosí jen na ven a na spaní (v noci se počůrá výjimečně). Doma to vychytávám a pravidelně ji dávám na nočník, takže nehod máme minimálně. Napadlo mě, že aby si naučila ríkat si na to čůrání, budu ji nechávat se počůrat, pokud si neřekne a třeba jí to dojde. Ale aby nezadělala postupně celý byt, hodila by se mi nějaká látkovka, ve které by zůstala v mokru, ale nic by nevyteklo ven (tzn. na koberec či pohovku).
    Nenapadá vás něco, co by se dalo použít? Kamarádka mi půjčila na zkoušku toto: http://www.bamboolik.cz/...-po-nocnik/treninkove-kalhotky/treninkove-kalhotky-pul-priserky-1567.html
    ale bohužel to lemování u nohou (ten lem je udělaný z toho samého nepropustného materiálu jako ty svrchní kalhotky) udělalo dceři pěknou vyrážku na tříslech a na zadku.
    Stačilo by něco úplně jednoduchýho, co by ale neproteklo....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam