• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA: přímo na našem webu www.petitlulu.cz - teď máme zrovna akci na webu http://www.petitlulu.cz/...sija-page=1&controller=email&action=view&email_id=9&wysijap=subscriptions
    během léta, co 14 dní je nová akce na vybrané výrobky:)

jinak jsem ráda, že Ti naše plenky vyhovují:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    HC_: a kde se da sehnat o dost levnejsi ? ;))

No bojim se experimentovat, protoze mi fakt PL vyhovujou maximálně
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA: často máme slevy na petitlulu.cz jako třeba teď a dá se sehnat o dost levněji:)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    KYO: Mám bamboolik svrchňáky a myslím, že jsou jedny z nejlepších českých (dobře sedí, mají dvojitej rantl nohaviček, nepříliš širokej flísovej lem, takže neprovlhávají), ale od té doby, co jsem si koupila svrchňáky Grovia, na ně trochu dlabu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SNELA: Myslim, že nový plenky o moc levněji neseženeš. Určitě už jsi postřehla bránu k dětem, tak tam koukni na ceny a porovnej. Mně některý plenky a kalhotky šila kamarádka a bylo to taky drahý, protože jsou drahý ty materiály.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Ahoj. Tak opožděne dekuju za rady. Nakonec jsem se rozhodla takhle a nelituju, jen jich je malo a uz jsem v tom zahucela za dost :D Zatim teda pouzivam bez vkladacek, protoze prebaluju casto a neni to baleni tak velky..

Chci se zeptat,jsou nejaky SIO komplet jako od PL který pasujou na svrchnaky PL?

A mate zkusenost s nějakou kalhotkovou plenou,ktera sedi podobne jak PL, ale da se sehnat za lepsi peníze?

A posledni,v cem perete aby byly pleny jemnější?

KYO
    KYO --- ---
    za tyden rodim a zvolila jsem znacku Bamboolik v kombinaci s klasickymi latkovkami ctvercovkami.... na zkousku mam doma nekolik vnejsich kalhotek, separacnich flisovek, nocnich bambusovych plenek a pak ty supr uchytky z plastu...

ma nekdo zkusenosti s touhle znackou? :] nejaky tipy?
    HC_
    HC_ --- ---
    zdravím po delší odmlce, celé léto máme co 14 dní novou akci, tak mrkněte, třeba se to někomu hodí :) www.petitlulu.cz
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DA_NIELA: to ti z hlavy nereknu, ja uz to nepouzivam, ale v Brane k detem na to maj dve police. Ty batoleci jsou takovy lesklejsi, miminci maj vetsi pory - vic sajou tu tekutou stolici.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    KOTENCE: který typ separačních je určen pro menší a který pro batolata?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SNELA: nic uz zehlit nemusis. Ja taky zehlila jenom to sestinedeli, ted uz vubec. Mam tak ruzne 10popolino-bez zehleni, 10 zavazovacek (BabyIdea, ty se mi libi nejvic) - bez zehleni, 10AIO (nekde z bazaru, ale nove). No a jeste 40 ctvercu po nas se sestrou a svrchnaky. Staci mi to bohate, ale zase na noc a kdyz jdu ven pouzivam jednorazovky.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    WRNQ: Já ti vlastně taky nevím..... Úplně nejlíp pod tou pitomou dečkou sedí papírová plena. Prostě se s těma látkovkma nějak nemůžu popasovat :) To nic.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SNELA: taky můžu doporučit Haipa Daipa. Já teda nezkusila nic jinýho (krom čtverců, ale to asi jen dvakrát a nějak jsme si nepotykali), tak nemám srovnání, ale nějak jsem ani neměla potřebu hledat nic jinýho. Začala jsem v nějakých dvou měsících (šlo by i dřív, akorát muž nebyl schopnej obstarat vhodnou nádobu na plíny a nebylo to kam dávat), používáme tytéž občas doteď (18 m). Mám Pastelky i obyč, Pastelky jsou příjemnější, ale v té první sadě, co jsme zdědili, v tom moc rozdíl není - i Pastelky jsou tužší a musím je promnout v rukách (žehlila jsem, než jsem našla štítek, že se žehlit ani nemají :-)), to je, pravda, trochu opruz. Druhá sada Pastelek, co jsem koupila tady, jsou kapku větší a znatelně měkčí, s těma fakt práce skoro není.
    Máme poměrně hubené dítě a dá se to krásně nastavit podle potřeb. Používám akorát fleesovou vkládačku a separačku, svrchňáky se nám k tomu osvědřily Imse Vimse, a běžně to neprotýká.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    DALEEN: Pořád dumám, nad čím s tím novoskladem dumáš:)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SNELA: ja nezehlim. Zehlila jsem v sestinedeli, ale asi to neni potreba. Ctverce muzes vyvarit, ostatni se perou na sedesat, takze hygienicky na tom nejsou hur. A na pohled je to fuk, stejne je to hned po. Muzes to nakombinovat a uvidis, co bude vyhovovat. Ctverce jdou do stejnejch svrchnaku jako SIO a kalhotkovy plenky, takze to uz neni takova investice navic.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SNELA: Čtverce žehlit nemusíš, stačí dobře pověsit a pak poskládat (mě se osvědčilo sušení na sušáku spíš než na šňůře). A novosklad je hotový hned, zabere to fakt jen chviličku.
    A co takhle Haipa Daipa Pastelky? Schnou docela rychle a žehlit se fakt nemusí. Používala jsem je tedy na dítko od půl roku, ale i na maličké jdou. A spokojenost veliká. Navíc pokud bys za ně nechtěla dát moc peněz, tak se dají sehnat po bazarech pužité (většinou tak půl roku), takže jsou oprané, změklé, dobře sajou, ale ještě nejsou zničené.
    Produkty - Haipa-daipa
    http://haipa-daipa.com/products/
    SNELA
    SNELA --- ---
    KOTENCE: jasně díky.. No sušičku nemám, takže je mi jasný, že v zimě to bude děs, ale zas žehlit tolik plen navíc se mi nechce. Navíc pokud bych chtěla používat novorozeneckej sklad, tak nevím,kde bych ten čas na to našla
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Moje holčička musí kvůli kyčlím nosit dečku. Syn měl taky horší kyčle, ale u něj jsem to řešila látkovýma plenama (čtverce) a přes to ještě tři pleny poskládané naširoko. S dcerou chci taky látkovat, jenže mi přijde, že jak je látková plena přeci jen objemnější než jednorázová, tak v té dečce nemá nožičky ve správné poloze.
    Pořád nemůžu přijít na to, jestli je lepší jí dát jeden čtverec složený na novorozenecký sklad a do toho vkládačku (což jí sedí líp a dělá to menší objem), nebo dva čtverce složené na osminky (sedí jí trošku hůř, ale samo o sobě to líp drží nožky).
    Nemáte s tím někdo zkušenosti?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SNELA: vyfiltruj si Trissie, ta pouzivala AIO na dvojcata a davala sem i vypocty, kolik jich je potreba. Taky zalezi, jak to budes susit, bez susicky to bude mnohem vic. Ja mam od narozeni ctverce, protoze rychle schnou a tolik nestojej. AIO a SIO mam jen par.
    SNELA
    SNELA --- ---
    KOTENCE: děkuju, jj separačku jsem dávala, ale popravdě ted nevim jakej druh mám (ani jsem nevěděla, že je v tom rozdíl). Je dost možný, že se ta vkládačka pohnula nebo jsem to špatně nandala. No tak to abych si jich pořídila fakt hodně, když spotřeba jednorázovek je tak 7-10 denně :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam