• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    MORPED
    MORPED --- ---
    SINSEMILLA: ja mam ty kikko lux,nebelene a jedine co me stve,ze maji na sobe zmolik,ovsem nevim,jak jsou natom ty libstacke. Nechapu proc ty stare,jeste po nas,jsou furt lepsi nez vsechny nove lux bio uber...cokoliv!Oni to driv umeli lip utkat nebo co???
    HC_
    HC_ --- ---
    JANISKA: jj myslela jsem si to..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Já je mám rozdělené podle pužití. Do Libštátských přebaluju. Ty od mojí maminky, třicet let staré ale nepoužité používám na utření obličeje, podložení hlavy a tak podobně. A ty od tchýně, které jsou staré a pužívané mám vyloženě jako "hadry" takže na takové věci jako položit na ně dítě natřené konopným olejem (barví na zeleno) a jiné podobné špinavé věci.
    Mě ty Libštátské fakt vyhovují. Ale s Kikko je srovnat nemůžu.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HC_: Jo, vyrábí se v Číně.
    HC_
    HC_ --- ---
    SINSEMILLA: no zrovna t-Tomi myslím v ČR vyrabene nejsou.možná se pletu.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Koukam a ty t-timi maji gramaz 150 g/m2, tak jsme je mohli byvali zkusit a recenze nemaji spatne a jsou cesky. Skoda, no treba se tam jeste dostanu
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Tak to dopadlo tak, ze meli jen jeden balik nebelenych kikko lux, tak jsme vzaly ty a mama (jezisek), jede zitra do ikea, tak by mohla dokoupit zbytek jeste tam. Do ikea bych taky potrebovala, ale nevim, jestli se tam ted dostanu (sockou mame rozhodne branu k detem bliz nez ikeu a auto nevlastnime).

Mely tam i jine, vyrabene u nas, ale znacka mi nic nerikala, tak jsem to nejak nechtela riskovat (t-tomi), a prijde mi, ze bez pouzivani a prani to nepoznam.

A mas pravdu HC, ze argument vyroby u nas je validni, to jsem nevedela, ze kikko jsou cinsky.

(Posledni dobou jsem na tom s nakupovanim jeste hur nez kdy driv - jsem vaha a fakt se mi spatne rozhoduje)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Měkkost neposoudím, máme sušičku a měkký je díky ní všechno, zaplaťpámbu. Hustota mi připadá zhruba stejná teda. Zatím se mi nerozpadlo nic, tak uvidíme časem. Je fakt, že Ikeu asi používám nejčastěji, prostě proto, že jí máme nejvíc, a navzdory zátěži perfektně drží tvar. Jen se možná trochu víc srazila než to kikko.
    HC_
    HC_ --- ---
    SINSEMILLA: co tak sleduju poslední dobou maminky, tak na kikko často nadávaly, že se po vyprání rozsypou, další věc, která u mě např. rozhoduje, kde se co vyrábí - Kikko v Číně, a Libštát v ČR.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: Pripadaj ti ty ikea pleny/osusky srovnatelny s kikko lux? Mne pripadaj mnohem lepsi. Obsity ze vsech stran a mekci, hustsi...
    Ja budu davat akorat novorozeneti kikko lux, protoze uz je stejne mam a jsou mensi. Kdybych kupovala celou vybavu, tak koupim rovnou ikeu.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SINSEMILLA: Na jednom blogu jsem četla srovnání a vítězně dopadly Kikko lux, ale oproti libštátským extra jen o kousek. My jsme ale teda většinu čtvercový výbavy na látkování sestavili z Ikea plen a nepřipadaj mi o nic horší než pětadvacet let starý plenky po mně a ani o moc horší než ty Kikko lux (vím, že na Ikeu ses neptala, ale kdyby něco, taky má ještě teď před Vánoci otevřeno :))
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: díky! ještě si zkusím změřit ty největší, co tu mám
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: já se právě domluvila, že to koupím sama. koukala jsem, že v bráně k dětem mají adventní neděle otevřeno, tak se tam snad dneska stavíme při odpolední procházce. hlavně, že je využiješ nějak. takovéhle dárky jsou akorát k naštvání
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Jinak, ještě, máma, že mi něco koupi, chtěla jsem balík libstatskych extra. Koupila ale obyčejné, což je průser - po jednom prani se z nich staly takové obdelniky tenoucke. Ale tak Jo dost zvraci, takže je taky vyuziju.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: ja tentokrát celkem ve ctvercich jedu, a staci mi 70x70, nicméně jak víš, Jo porad nemá ani ctyri kila. A i jí občas dam 80x80, když mi přijde pod ruku. A taky to jde, takže na větší dítě bych rovnou vzala ty 80.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: dík za referenci a teda šla jsi na to poctivě - udělala jsi nějaké závěry, které jsou lepší?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Do půl roku obou dětí jsem používala výhradně čtverce, Libštátské extra velikost 70x70. S kikko zkušenost nemám, jsem spokojená s těmi Libštátskými a to opravdu hodně.
    Jinak mám taky všehochuť, tedy mám ty Libštátské, pak jsem dostala od mojí maminky nepoužívané a od tchýně používané. A v rámci šílení v prvním těhotenství, jsem si na ně našila značky, abych je rozlišila. Hlavně tedy ty nepoužívané od maminky odtě těch starých používaných :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: Mam totiz takovou ctvercovou vsehochut, zdedenou, z casti pouzivaniu na syna a vubec nevim, ktera plenka je ktera.

A jeste dotaz, vy co pouzivate primarne ctverce, mate velikost 70x70 nebo 80x80? A na jak velke deti? Mozna bych zkusila ty libstatske, ale v kamenne prodejne maji zrejme jen 80x80 (alespon podle eshopu), tak nevim, jestli to nebude moc. Dcera je ma dostat pod stromecek, tak uz eshop neprichazi v uvahu
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Potrebuju dokoupit jeste par ctvercu, neni tady nekdo, kdo muze porovnat kikko lux a libstatske? Ty kikko maji dokonce vyssi gramaz (144) nez libstatske (140), ale to uz asi zas takovy rozdil nebude. Koukala jsem na hodnoceni na brane k detem a z obou tech referenci jsem takova zmatena. Nevim, jestli ty libstatske proste jen netezi ze sve povesti
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: nase novorozenecky svrchnacky si zabavily panenky :-)
    Ja vim, ze uz vlastne nic nepotrebuju, ale strasne si chci pro novy miminko koupit nejakou novou plenku! Kez je to kluk, at mam aspon vymluvu, ze nemuze mit holcici vzory ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam