• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SEBIEN: Já jsem to četla tak, že plena smrdí = plena je chemicky parfemovaná.

Kdyžtak moje známá si pochvalovala tyhle http://www.branakdetem.cz/moltex-nature-newborn-2-4-kg.htm
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Když už kupuju jednorázové pleny, tak Bybylove z DM a nebo Babydream z Rosmanna. Jsou dost podobné. Nesmrdí ani jedny.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    MISERY: Ja do porodnice kupovala DM Babylove a spokojenost. Prvne jsem kupovala tu Eko verzi, ted uz ty klasicky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: ja nemam skoro zadny jednorazovkovy zkusenosti, ale jestli ti smrdi ta chemie, tak Kikko eko. Jsou z kukurice, kompostovatelny a jsou cejtit spis jako mokry piliny. Podle me je to i lepsi pro to miminko, nez nejakej hnusnej gel. Maj je ve vetsich DM a pak v brane k detem a diteti v satku. Akorat jsou drahy, coz snad u toho jednoho baliku do porodnice nevadi.
    Ja budu brat rovnou ctverce.
    MISERY
    MISERY --- ---
    SEBIEN: Já bohužel cítím snad všechno, jak blbě vidím, tak čich mám až moc dobrej :D
    MISERY
    MISERY --- ---
    TRISSIE: Jaký to jsou netuším, já se v tom zatím vůbec nevyznám, jsem ráda, že se už trochu vyznám v těch látkovejch (alespoň teoreticky) :-D
    ZU_22: Super, Albert tu máme kousek. Sice tam nikdy nechodím, protože Albert ráda nemám, ale tu jednu návštěvu pro balík plen asi zvládnu :-D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MISERY: to je těžký, co jednomu smrdí, druhej necítí. Nám s mužem zrovna smrděly ty z Lídlu. Ale ty nejmenší jsem pro obě holky měla z DM, protože jsme to měli nejblíž. A u nás dobrý.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    MISERY: pampers urcite smrdi i zelene :) za me teda Albert smouli pleny ve vsech smerech nej, lepsi i nez ty tesco...ty z lidla protekaji, aspon mam takovou zkusenost :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MISERY: LIDL asi 3-5 měsíců zpátky změnil dodavatele, minimálně u jedné části plen, a ty nové jsou v licenci Pampers.
    Pampers ti smrdí všechny, nebo jen ty oranžové? Ty jsou prý peklo, zelené prý tolik nesmrdí.

Jinak za mě, úplně nejlepší bývaly Huggies newborn s organickou bavlnou, ale mám takový pocit, že ty už v ČR nejdou sehnat.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jaké jednorázové plenky byste doporučily do porodnice? Někdo mi chválil lidlovské, což by bylo fajn, protože máme věci z lidlu rádi, ale pak jsem četla recenze a je to tak 50/50. V porodnici se mi látkovat nechce, protože nechci muže zbytečně prudit s odvážením plen, navíc, když sama pořádně nevím, co všechno s tím bude potřeba udělat, aby se to správně vypralo. Ale chtěla bych nějaké kvalitní jednorázovky a hlavně, aby nesmrděly. Když někde cítím pampersku, tak mi navaluje :D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Tak já jsem právě oželela na celé léto látkovky a i v těch děsných vedrech ji v tom držela. Kupodivu se netvářila, že by jí to vadilo. Ale lepší se to :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: já byla připravená oželet (na čas) látkovky a dávat jí to, ale ještě jsem zkusila, zda se to nezlepší samo, se šátkem a plenama, nemělo to moc blbý, a stačilo to.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Tak to bylo rychlé. Dcera jí má ještě teď v osmi měsících. Sice už ne na spaní a to přiznávám, že jí nedávám, protože mántak naducanou plínu, že to nejde.
    U nás to tedy zdědil i syn, ale ne tak silně.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: a holky to dědí casteji. Tři kluci nic, Josefína nosila decku, ale už to má ok. Teda nosila, priznavam, vsadila jsem nakonec spis na široké balení a satek, v decce blila jak Amina.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Ano, moje dcera má abdukční dečku od čtyř týdnů a bude jí osm měsíců. Kšíry se taky stále předepisují. A pokud jsi ty měla kšíry, tak počítej s tím, že tvoje děti můžou vadu kyčlí podědit a nejspší to s nimi budeš muset taky řešit.
    Mám doma dva exempláře, kteří špatné kyčle podědily po tatínkovi.

JANISKA: No tak pleny na šestiny se dávají na široké abdukční balení.... Nosím (nebo tedy nosila jsem) obě děti docela dost, ale netroufla jsem si tohle doporučení lékaže nerespektovat. Takže dcera měla dečku letos v těch parnech nonstop. A je pravda, že se jí kyčle krásně lepší. Syn měl široké balení, takže plenu na přebalení a přes to ještě tři pleny na šestiny....
    MISERY
    MISERY --- ---
    Předepisujou se vůbec ještě kšírky? Já jako dítě prý musela mít kvůli kyčlím kšírky.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DALEEN: Haha, mně ortoped poradil čtverec na šestiny. Když jsem ten balík doma viděla, několikrát jsem si hlasitě polkla a skládala na osminy. Ale nakonec myslím, že nejvíc pomohlo, že jsem malou fakt hodně (vertikálně) nosila, protože kyčle se jí zlepšily asi nejvýraznějc v období, kdy jsem ji měla mimo šátek prakticky pořád rozbalenou (byla ta hrozná osmatřicetistupňová vedra) a neměla jsem to srdce dceři plenky dávat, i když měla předepsaný široký balení 23 hodin denně. (Achjo, jsem asi sen každýho doktora, taková neposlušná matka. Ale na každý kontrole mě pochválil, jak se to skvěle zlepšuje a jak teda asi hezky široce balíme.)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Je to velké :) Je fakt, že já jsem u obou dětí začala látkovat tak ve čtyřech týdnech a oba měli porodní váhu kolem čtyř kil, takže žádní mrňouskové :)
    KYO
    KYO --- ---
    SNELA: zkus Frosch Baby, nevim, jestli je razen jako EKO, ale me vypral vzdycky pleny dobre. Pripadne pridej zlucak pred pranim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam