• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DALEEN: Haha, mně ortoped poradil čtverec na šestiny. Když jsem ten balík doma viděla, několikrát jsem si hlasitě polkla a skládala na osminy. Ale nakonec myslím, že nejvíc pomohlo, že jsem malou fakt hodně (vertikálně) nosila, protože kyčle se jí zlepšily asi nejvýraznějc v období, kdy jsem ji měla mimo šátek prakticky pořád rozbalenou (byla ta hrozná osmatřicetistupňová vedra) a neměla jsem to srdce dceři plenky dávat, i když měla předepsaný široký balení 23 hodin denně. (Achjo, jsem asi sen každýho doktora, taková neposlušná matka. Ale na každý kontrole mě pochválil, jak se to skvěle zlepšuje a jak teda asi hezky široce balíme.)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Je to velké :) Je fakt, že já jsem u obou dětí začala látkovat tak ve čtyřech týdnech a oba měli porodní váhu kolem čtyř kil, takže žádní mrňouskové :)
    KYO
    KYO --- ---
    SNELA: zkus Frosch Baby, nevim, jestli je razen jako EKO, ale me vypral vzdycky pleny dobre. Pripadne pridej zlucak pred pranim.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    DALEEN: Jasne, chapu :) ok, zkusim osminy, ale zda se mi to jeste velke, no uvidime :) diky.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Já jsem dávala jen dvě pleny na osminky, separačku a na to svrchňáky. S novoskladem jsem se nikdy nezkamarádila :)
    Na kyčle to bylo super. Ale tedy v porodnici se toho na kyčlích ještě moc nepozná. Mě v porodnici u obou dětí řekli, že ok a syn pak měl nutné široké balení a dcera abdukční dečku. Tím tě nechci strašit, jen že to vyšetření v porodnici není tak směrodatné jako pak ultrazvuk kyčlí někdy kolem čtyř týdnů :)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Jsme jeste v porodnici na papirovkach, ale uz premyslim jak malou doma zamotam do ctvercu. Syna jsem latkovala az pozdeji, tak s tim malym telickem nemam zkusenost - kycle ma ok, ale preventivne ma mit siroke baleni.. Takze jednu na novosklad, osminu dovnitr se snapi sponkou, separacku a svrchnaky? Nebo mate nejakej osvedcenej tip? :) Diky!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: Novej je víc jak 2x tak drahý. To by sis všimla :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANNNA: ja taky, snad?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: A používáš ten novej Eko Qalt, nebo starej (dříve ekologicky šetrné výrobky, dnes bez označení :-)? Já dlouhodobě peru ve starym, stále doufám, že bezfosfátovym. A pleny drží už druhý dítě...
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNAWA: tak je třeba tenhle dobrej.. ono obvykle se problém projeví do půl roka a pleny hrozně prořídnou..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: jasný, tuhle chybu už mám za sebou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: což právě tohle nedela, stávalo se mi to slizem třeba.
    HC_
    HC_ --- ---
    HC_: a nebo, když někdo pere jen na 40, to také není dobře
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNAWA: nemám zkušenost se všemi eko prášky, ale pokud řešíme, že pleny smrdí, opruzení, či prořídnutí vlákna, tak většinou je chyba u prášku
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: ale mně přijde, že ten qalt bez fosfátů pere dobre.
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA: ano, bohužel to maminky myslí dobře s těmi eko prášky, ale prostě to nevyperou, jak mají
    viděla jsem takhle zničené pleny po pár měsících, já měla nejdradši persil sensitive.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: Aha, to dává smysl.

SNELA: ja používám tohle, jako takový kompromis. http://www.qalt.cz/ekologicke-vyrobky/c-23

DALEEN: mne sliz bohužel v kombinaci s naší vodou moc nezafungoval.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SNELA: Mě dobře fungovalo mýdlo, nebo tedy mýdlový sliz. Ten má zas ten problém, že zanáší pračku a je dobré jí čas od času propláchnout na prázdno s octem.
    SNELA
    SNELA --- ---
    HC_: no to me pěkně štve a co tedy používat za šetrnější prášek? Děkuju
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNAWA: eko prášek tu moc ne vypere tak jak má a ta ty vlákna rozezere.deti mivaj i dermatitidy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam