• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    MISERY
    MISERY --- ---
    Potřebuju poradit, trochu mne dneska poděsila PA, dětská sestra a paní, která dělá vaničkování a plavání s dětma, že viděla u jedné maminky miminko, které mělo páteř úplně špatně zahnutou kvůli tomu, že maminka moc vycpávala látkové pleny, že prostě to miminko mělo zadeček moc vysoko, když leželo, protože mělo na zadku velkou bouli. A maminka tvrdila, že to jináč nejde, protože prý proteče. Nejspíš to ta maminka dělala blbě, ale zajímalo by mne, jak teda to má fungovat, aby to neprotékalo a zároveň páteř byla v pohodě. Jedna věc je vycpat čč až po lopatky, což by asi bylo ok, ale ty svrchňáčky takhle vysoko nejdou, maj to vpodstatě do pasu. Nebo se pletu?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    H&M má obecně nějaký větší oblečení.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MORPED: tak to jsem ráda, že tady neobtěžuju něčím nepoužitelným :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    SEBIEN: mam od nich leginy,jsou bozi!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    když se to tu řeší, dovolím si přihodit odkaz na oblečení jedné mé známé, byť ho teda nemám vyzkoušený http://www.bagrobleceni.cz/O-nas-a1_0.htm
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Jo, par kousku od H&M mam - vsechno obleceni na syna mam podedeny, jen par kousku jsem kupovala prave v Tescu - ty sotva zapnu. On by se ten extendor dal docela dobre i usit - patentky mam..:)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    KAIAFOX: jj body z hm, jinak kalhoty nejlepe s tim sirsim pasem a nebo proste koupit od nekoho na fleru a nebo na mmb nebo modrykonik po nekom...ale z hm i nektere kalhoty taky jdou, chce to trochu vychytavat no:)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Mimochodem moje dcera podědila nějaký docela dost starý oblečení po sestřenici a to sedí na látkovky báječně (asi se tehdy ještě nešilo podle jednorázovek), takže to jí dávám docela hodně.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAIAFOX: Taky mi prijdou body z HM uzsi, treba Tesco ani omylem. A ten extendor, ale zas tak moc jsem ho nevyuzila.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MORPED: KAIAFOX: Já znám označení turkáčky/ tepláčky. Mám je kdyžtak od yháčka a jsem moc spokojená. Jinak u extendorů bacha na to, že existujou různý typy patentek a může se stát, že koupíš extendor, jehož patentky ti k bodýčkům nesedí. Proto je dobrý vzít s sebou na nákup extendoru nějaký "typický" body. Asi nejuniverzálnější (sedí mi na C&A a H&M) se mi zdá extendor manymonths.
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAIAFOX: nejlepsi na latkovani jsou odycka z hmka. Jsou pekne jakoby narasene a vydrzi dlouho,plus ten extendor. No a taky hodne firem,co sijou latkove plenky sijou taky kalhoty (prdelacky tomu rikaji)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NAKALUZICHOLEJ: Diky moc :). O existenci teto vychytavky jsem nemela tuseni.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Koupila jsem sadu Bambino mio miosoft (od narozeni po nocnik)..pouzivate je nektera? A proboha, do ceho ty deti oblikate? Mam plnou skrin hadriku, bodycek, dupacek a s tou obri plenou se mi vejde tak do procenta. Pocitam, ze tohle je "problem" u vsech latkovek. Vyrobci obleceni s tim asi jaksi nepocitaji.. Vzit vetsi velikost se jevi jako logicka, ale bohuzel narazi v sirce, kdy v tom syn plave a z vystrihu mu lezou ramena, coz je naprd..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    JANISKA: tak u toho to platí asi taky - co jeden nevnímá, druhej nesnese. Ale podstatný asi imho je nakonec to, jak si ta plena, at už parfémovaná nebo ne, sedne s pachem konkrétního dítěte a s citlivostí konkrétního nosu rodiče. A to je těžký předvídat.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SEBIEN: Já jsem to četla tak, že plena smrdí = plena je chemicky parfemovaná.

Kdyžtak moje známá si pochvalovala tyhle http://www.branakdetem.cz/moltex-nature-newborn-2-4-kg.htm
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Když už kupuju jednorázové pleny, tak Bybylove z DM a nebo Babydream z Rosmanna. Jsou dost podobné. Nesmrdí ani jedny.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    MISERY: Ja do porodnice kupovala DM Babylove a spokojenost. Prvne jsem kupovala tu Eko verzi, ted uz ty klasicky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: ja nemam skoro zadny jednorazovkovy zkusenosti, ale jestli ti smrdi ta chemie, tak Kikko eko. Jsou z kukurice, kompostovatelny a jsou cejtit spis jako mokry piliny. Podle me je to i lepsi pro to miminko, nez nejakej hnusnej gel. Maj je ve vetsich DM a pak v brane k detem a diteti v satku. Akorat jsou drahy, coz snad u toho jednoho baliku do porodnice nevadi.
    Ja budu brat rovnou ctverce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam