• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    IFKA
    IFKA --- ---
    Ahoj, jdu sem s otázkou, která volně navazuje na předchozí téma.
    Koupila jsem základní látkovací výbavu a zarazila jsem se, jestli jsem nakoupila svrchňáky nějak logicky :)
    Jako spodní vrstvu plánuju používat klasické čtverce 70x70 a alternovat s bambusovými vložkami a one-size látkovými plenami od Bambooliku a Popolini tohoto typu: http://www.branakdetem.cz/latkova-plena-onesize-prouzek-popolini.htm
    Nahoru jsem kromě horních vlněných (s nimi si jsem jistá) vzala jedny PUL Bambina vel. 1 a jedny PUL Imse Vimse vel 2. Teprve teď jsem si ale všimla, že existují rostoucí svrchní PUL od Bambooliku http://www.branakdetem.cz/svrchni-kalhotky-na-patentky-bamboolik-bila-pulkruhy.htm
    Tak přemýšlím, jestli ty původní nevyměnit za tyhle. Asi je větší šance, že se do nich plenky, co už mám doma vejdou a budou použitelné delší dobu, co myslíte?
    Plus jaké máte u svrchňáků zkušenosti s fleecovým lemem (Bamboolik, Petiti Lulu) vs. dvojitou gumou (Bambino, Imse) co do protékání a pohodlnosti pro dítě?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Já jsem do kalhotek Bambion Mio nikdy nedostala ani klasické čtverce. Prostě mým dětem nesedí a špatně se mi s nimi pracuje. Navíc jsem zjistila, že mám prostě radši lemy obšité fleecem než ty dvojité okraje s gumičkou.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: vícevrstvá plena
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Co je VV, prosim?
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRAMIN: No, musis do nich mit vv plenu. At uz BM, Popolini nebo doma sitou. Ale dik za potvrzeni me domnenky, ze kalhotkovou plenu do toho funkcne nenaaranzuju...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: mam tady jednu testovaci sadu Mio a vubec jsem ji neprisla na chut. a ty kalhotky nesedi k nicemu jinemu. alespon ja mam ten dojem.
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: Ha! To je napad! Dik...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: My měli doma svrchňáky Bambio Mio jen na novorozence a dceři neseděly, takže bohužel, nevím. Jinak VV s flísovou separačkou používám taky, ale spíš jen přes den, v noci by to nestačilo. Kalhotková plena + VV + flís ale vydrží už hodě dlouhou dobu. Jinak my jsme si flísový separačky udělali slavým bydlenkovským trikem - rozstříhali jsme půlku deky KRAKRIS z Ikea.
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA:
    TRAMIN:

Dik. Jeste jeden dotaz: cirou nahodou nevite nekdo, zda lze tu kalhotkovou plenku od Bambooliku uspesne pouzivat s Bambino Mio svrchnaky? (Mam pocit, ze tusim odpoved, nicmene rada bych se vyhnula investici do dalsich svrchnaku, je-li mozne se bez ni obejit...)

Ted mne napadlo, ze by mozna slo dat tenkou flisovou vrstvu pres bambinovou vv. Nebo treba tuhle vec - http://www.bamboolik.cz/cs/zbozi/separacni-plenky-flisove - kdyz doma tenky flis nenajdu...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Nám noční od Bambooliku funguje bezvadně. Máme ještě ten starší typ, ale novej by se měl lišit víceméně jen ve vzorech. Podobně dobře mimochodem funguje taky plenka bum hugger od ellas house, ten vnitřek je taky celoflísovej.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: mam zatim male miminko,ale ta fleece vrstva fakt drzi sucha. zatim noc (23-05) jedeme v jednorazove (2ks s prebalenim pred kojenim kolem druhe rano).ale jinak bamboolik plus separacni plena.ta vrstva pod uplne mokra,ale dite ne.
    MISERY
    MISERY --- ---
    MORPED: Já bych to brala :-) Odkud jsi? Kdyžtak pošta prosím :)
    MORPED
    MORPED --- ---
    Nechcete nekdo latkove ctvercove plenky KIKKo Lux nejvyssi gramaze?Po dvou detech,ale pekne,bez fleku,prane ve slizu. Prodam 20 ks, za jeden kus cca 8 kacek.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mam ale vlastne dotaz na podobne tema:

Mate nekdo zkusenost, ze by nocni pleny Bamboolik nebo Petit Lulu s vnitrni flisovou vrstvou nejakym zasadnim zpusobem ovlivnily spanek vasich deti? (Ten flis ma zajistit, ze se pokozka bude v suchu, i kdyz plena pod nim je mokra.) Mala se mi v noci dost budi, a nevim, jestli je to proto, ze ma hlad, nemuze spat, nebo proto, ze je mokra Zatimco behem dne chodi na nocnik vcelku ochotne, v noci o nem nechce ani slyset. (Starsi dite se v tomhle veku - 5 mesicu - budilo taky, ale suche, takze stacilo dat na nocnik, a jedna plina vydrzela sucha az do rana).

Jednorazove pleny jsou pro nas z ekologickeho hlediska neprijatelne, tak patram po jinem reseni nocni pleny, nez je vv a Bambino Mio svrchnaky.

TABBY
    TABBY --- ---
    NYA: U toho prevlekani to chapu, ale ze mu je zima u prebalovani? Snad je jedno, jestli vymenis jednorazovku, nebo latkovou plenu, ne? Nebo jde o frekvenci?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Moje holky postupne zacalo prebalovani spis uklidnovat. Asi si to spojily s kojenim, ktery casto nasleduje.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak od včerejška (přesně 2 týdny) už u přebalování řve míň :-D Jenom když už to moc dlouho trvá.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    NYA: ja mam u prebalovaku bambusovou plenu a hazu ji to pres hrudnik,jakoze aby byla "zakryta" pocitove. a mozna rve min. alespon vetsinou. ze nemaji radi byt rozbaleni
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    NYA: To se mi nezdá moc pravděpodobný, brečej takhle všichni novorozenci včetně toho mýho, kterej se narodil do osmatřicetistupňovejch veder. Mně připadá, že novorozenci prostě brečej u všeho, co je pro ně nový.
    NYA
    NYA --- ---
    MISERY: v porodnici mi sestřička říkala, že u přebalování a převlíkání pláče, protože mu je zima.

z toho důvodu jsem teda látkování odložila, až bude malej větší (teď má dva a půl týdne), víc vzhůru a s lepší termoregulací
    ... s látkovýma plenkama byl skoro pořád mokrej a pořád se budil na přebalení ... tak mi to přišlo blbý, když jinak může vklidu spinkat a nemusím ho pořád vybalovat 'do zimy' a je v suchu.

kupuju mu jakési Naty plenky, měly by být přírodní, jenom mi je líto toho odpadu, co z toho je..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam