• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Já mám teď roli a půl Popoliny (tuším) a jsem z nich zoufalá. Kupovala jsem je v záchvatu nutnosti. Jako jo, dají se spláchnout do záchoda. Což zas se ty Pureo nedají. Ale jakmile mi nějaká někde zůstane a projde pračkou tak je to děs.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: Tyhle používáme my a jsem z nich taky nadšena a to jsem jich se synem vyzkoušela hodne
    COURT
    COURT --- ---
    SEBIEN: to mě taky napadlo. ten perlan mi přišel levnější a pevnější, vlhčené mám spíš jako cestovní pro případ nouze.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Já jsem používala tyhle separačky https://www.lekarna.cz/detska-plenka-separacni-prirodni-puero-150ks/ a byly skvělé. Daly se prát a daly tak pět cyklů, pak už byly hodně vetché.

Vlhčené ubrouzky jsem zkoušela taky. Spíš tedy omylem, když se mi občas nějaký dostal s plenama do pračky. Ale mají jiný rozměr, jsou menší než separačka.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    COURT: taky se dají vyprat vlhčené ubrousky (minimálně ty z DM) a použít jako separačku. Rada odsud.
    COURT
    COURT --- ---
    PISKVOR: já už to peru asi po dvacátý, zatím drží...některý se začly trochu trhat, ale na funkci to zatím nemá vliv..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    COURT: Celulózové jsem normálně prala, daly tak 10 cyklů.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    COURT: Aha, takhle. No, rozhodně je to užitečný. Jen nevím, kolikrát se ten Perlan dá vyprat, než se taky rozpadne...
    COURT
    COURT --- ---
    PISKVOR: jo, no já viděla buď celulozové jednorázové, a ty se prát nedají, anebo bambusové/froté/bavlněné separačky, po kterých se malý vždy oprudil.. ale jak říkám, třeba jsem objevila ameriku, no..:)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    COURT: Jsem myslel, že takhle se to má dělat - Perlan je jako "separačka".
    COURT
    COURT --- ---
    ahoj, nevím, jestli jsem neobjevila "Ameriku", ale pochlubím se objevem.občas se malý v látkovkách zapařil, oprudil..začala jsem vkládat mezi zadeček a plínu ještě proužek Perlanu. Po opruzeninách ani památky! Navíc i ten obdélníček z Perlanu lze prát v pračce spolu s plínami, a nějakých 30 praní vydrží, než se začne trhat. Super!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ALDEMIK: ano. na stridacku fleece a z lekarny.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Používám flísovky od PetitLulu, jsou fajn. Celulozový jsem používala na začátku, než jsem si koupila ty flísový, mám z nich lepší pocit :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ALDEMIK: u novorozence jsme používali celulózový (aby šly vyhodit i s nákladem, takže šlo hlavně o náš komfort než o pocit sucha u mimina) a později jsme najeli na flís prostě kvůli tomu, že dcera protestovala, když se cítila v mokru - a flís se ukázal jako funkční.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    možná trochu tupý dotaz - používáte separačky i u novorozenců? podědila jsem sadu plen popolini a koukam na to, jak se to vlastne kompletuje :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    IFKA: Opravdu bych nebudil kvůli přebalování. Noční látkovky jsou výrazně savější, a mám pocit, že se budí právě na čůrání.
    RYNA
    RYNA --- ---
    IFKA: naše mimino bylo schopné (přes den) určitě spát v úplně pročurané pleně a ani si nevšimnout. Ono by to vlhko mělo při použití fleecových separaček zůstat od těla trochu dál, ne? Moc nevím, možná bych to řešila u holčičky, u kluka mi to nepřišlo zase tak podstatné.
    Novosklad jsem používala až do těch cca 10 měsíců, kdy jsem látkování vzdala. Až tehdy mu začínal být trochu těsný.
    IFKA
    IFKA --- ---
    ok, dík za rychlý rady :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    IFKA: Já začala skládat narovno, když začala mít dcera pevnou stolici, protože je to rychlejší a z mýho pohledu stejně funkční jako novosklad, když nemusíš řešit pochytání vaječiny.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IFKA: ja balila novosklad az do odplenkovani. Asi dokud se ti tam vejde :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam